Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj a családnak, hogy...

Miért baj a családnak, hogy folyamatosan vásárolok?

Figyelt kérdés

Jó azért nyilván nem folyamatosan, de hetente veszek 1-2 új felsőt, esetleg cipőt, táskát... Kb 2 hónapja tart nálam a vásárlási láz. Végre találok magamra olyan ruhákat, amilyeneket szeretnék (fogytam 25 kg-t), hiába van már elég, mégis folyton vásárolhatnékom van.

Amúgy a pénzért megdolgozok.

Mégis amikor látják a szárítón, hogy új ruha, akkor egyből nekem támadnak, hogy minek megint egy új.. :( Pedig mindegyik olyan szép, igazán az n stílusom, végre vannak rendes ruháim... Ezt nekik is mondtam már...

17/L

2012. ápr. 25. 20:29
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha saját pénzedből veszed amiért meg dolgozol akkor különösebb baj nincs vele. Nyilván ez bántja a szüleidet hogy nem spórolsz és nem teszed el értelmesebb dolgokra vagy későbbre amikor már kikerülsz az életbe főleg ebbe a világba. Amikor én vásároltam magamnak folyton ruhát faját pénzemből ilyen idős korban nem piszkáltak érte a szüleim megmondták az én pénzem úgy osszam be ahogy jónak látom de ne sírjak nekik azért ha elfogy és lehetőleg csak értelmes dologra költsem, és még mindig jobb mint ha még most is elinnám. 22/N
2012. ápr. 25. 20:41
 12/32 A kérdező kommentje:

De minek raknék félre? Nem gyűjtök semmire. Vagyis hát igazából mindent megvesznek nekem a szüleim, normális keretek között. És nekik a normális keret évi 2-3 farmer volt, ugyanennyi pólóval...

Most végre megvehetem amit akarok.

Amúgy diákmeló.

2012. ápr. 25. 20:41
 13/32 A kérdező kommentje:
Amúgy amit most diákmelózok, az még nagyon sokáig munka marad, szóval nem csak alkalmi munka.
2012. ápr. 25. 20:42
 14/32 anonim ***** válasza:
71%
Biztos lepontozol érte, de az a véleményem, hogy az élet nem csak ruhákból és ruhavásárlásból áll. Biztosan azt szeretnék látni, hogy beosztod a keresetedet. Ne felejtsd el azt sem, hogy 25 kg-ot fogytál. Sajnos ez a fogyási eredmény nem mindig marad meg hosszú távon. És akkor mit fogsz kezdeni ezekkel a csinos kis cuccokkal? Nagyon megértem, hogy örülsz a súlycsökkenésnek, de ez az öröm ne csak a ruhavásárlásban nyilvánuljon meg. A környezeted is biztos másként néz rád, hiszen a sikert el kell hogy ismerjék. Ha ismerik el, akkor vakok. Élvezd ezt a sikert, azt, hogy az emberek másképp néznek rád. Hidd el, növeli az önbizalmadat, s már nem is fogod érezni ezt a vásárlási kényszert.
2012. ápr. 25. 20:42
 15/32 A kérdező kommentje:
Nem mindig marad meg, igen, mert még legalább 25-öt le akarok adni. ;)
2012. ápr. 25. 20:43
 16/32 A kérdező kommentje:

Amúgy nem mások dicsérete miatt vásárolok, hanem mert NEKEM tetszenek azok a ruhák, jól állnak.

Pont lesz@rom, hogy mások mit gondolnak rólam, ezt az egyet nagyon jól megtanultam, amíg 120 kg voltam.

2012. ápr. 25. 20:44
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha további 25 kg-t leadsz, akkor minek veszel erre az átmeneti időszakra annyi ruhát? akkor pláne megértem a szüleidet! hisz akkor ezek mehetnek a semmibe...

Nehogy megjárd, én 40 kg-t fogytam le, 2x20-as adagban, az első 20 után csak 2 farmert és pár felsőt vettem, hogy addig is hordjak valamit.

2012. ápr. 25. 20:49
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Na, akkor hasonló cipőben jársz, mint én 17 évesen. szintén 120 kg-ról indultam. Aztán lefogytam egyszer 100 alá, akkor vettem pár ruhát, mert kezdődött a suli is. (nyáron kezdtem a fogyózásba). Év végéig még 20-at leadtam, olyan 78 kg körül voltam. akkor is csak pár ruhát vettem. Na, nem is jár érte, mert visszajött 20. :D Aztán évekig elvoltam 90 kg körül, nem igen nőtt, nem is csökkent. Hát most egy betegség és hizlaló gyógyszernek hála ismét 100 körül járok. Szopás! :D
2012. ápr. 25. 20:51
 19/32 A kérdező kommentje:
Lassan fogyok, havi -2 kg. 1,5 év alatt adtam le a 25 kg-t. Szóval nem parázok attól, hogy kifogyok gyorsan a ruhákból:) Ha meg igen, eladom vagy elajándékozom valamelyik szervezetnek.
2012. ápr. 25. 20:53
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak igaza van. Szerintem amennyit most vásárolsz az teljesen jó lenne, főleg ha eddig erre nem volt lehetőséged, de egyszerűen értelmetlen, ha nem ez a súly a végcélod, mert hihetetlen gyorsan ki fogsz fogyni mindent. Persze a saját pénzed és ha van rendszeresen munkád, akkor mindig vehetsz az aktuális súlyodra új ruhát, de minek? Úgy értem, halmozni minek, mert mindig kell valamit viselned, de venni plusz egy farmert vagy felsőt hülyeség akkor, amikor lehet hogy a jövő héten már nagy rád.
2012. ápr. 25. 20:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!