Ti hogyan reagálnátok rá, ha a nagynénétek folyamatosan különbséget tenne köztetek és a testvéretek között?
Kis faluban lakunk, és szinte lehetetlen lenne elkerülni őt, ezen felől még édesanyánk is erőlteti a vele való találkozókat.
A tesóm 5 évvel idősebb tőlem, és ő a kedvenc, főleg a nagynénénké. A néném szinte rajongásig szereti, néha úgy érzem. Engem állandóan kijavítgat, ide-oda ugraszt, mindig parancsolgat, megítél. A tesóm tettei mindig igazolva vannak, mindig ő a szép, az okos, aki megmondja a tutit.
Volt mikor az én szülinapomat elfelejtette, az övére meg természetesen gigantikus ajándékokkal állít be.
Néha olyan kimondhatatlanul fáj, hogy néha sírni tudnék.
És az egészben az a legrosszabb, hogy mikor édesanyámnak mondom, hogy a nénénk úgy bánik velem, mint egy darab szeméttel, letagadja, elbagatellizálja, sőt, én vagyok a hisztis, hogy ebből ügyet csinálok.
Elnézést a helyesírási hibákért.
Ugyanúgy, ahogy arra reagálok, hogy a nagymamánk különbséget tesz az unokái között: idegesít, elszomorít, de mivel nem tudok ellene tenni, ezért konkrétan reagálni se nagyon lehet.
Néha mondom neki, hogy legalább ne kelljen folyton azt hallgatnom, hogy bezzeg a másikak... De azt nem tudom megakadályozni (nem is akarom, nem érzem, hogy jogom lenne hozzá), hogy MINDEN pénzét nekik adja, folyton ajándékokat vesz nekik (ezt úgy értsétek, hogy pl. autót), mi meg a kötelességeket kapjuk tőle (külföldi gyógyszer megrendelése - persze kifizetése is, stb.)
Ez van sajnos...
Sehogy. A mi családunkban szinte mindenkinek szokása ez.
Csúnya dolog,különösen ha kicsik között tesznek különbséget,bár bevallom nekem még felnőtt fejjel is rosszul esik.Ritkán sírok is miatta,ha van valami nagyobb összeröffenés és kibukik megint a dolog (persze ott előttük nem mutatom) :( tudom gáz,de ez van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!