Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 2 évig tartó gyermekelhelyezés...

2 évig tartó gyermekelhelyezési per után hogy hagyhatja egy anya magukra a gyermekeket?

Figyelt kérdés

két évig húzódott a per. Anyuka akarta a gyermekeket.(pénzt)

mi már akkor sejtettük a jövőbeni terveit, de nem tudtuk bizonyítani. A bíróságot semmi nem érdekelte! Elhelyezés megtörtént és az anyuka most itthagyja a három gyermeket egyedül és megy külföldre dolgozni. két hetente hétvégén jön haza. Ez azt jelenti, hogy havonta 3-4 teljes napot lessz a gyerekekkel. A gyerekek apukájukhoz akarnak költözni, a per alatt is ez volt a tervük. Egyedül lehet így hagyni három gyermeket? láthatáskor kinek kell őket visszaadni, ha anya több száz kilométerre van az országon kívül?? Mit tehet egy elkeseredett Apa ilyenkor? Hiszen az utolsókig küzdött a gyermekeiért és most mégis teljesen egyedül maradnak???

2012. ápr. 9. 13:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
100%
Végig olvastam a történetet.Megdöbbentő! Nem csak az anya hozzáállása, mert sajnos hasonlót hall az ember minden nap, hanem ez a bürokratikus tesze-tosza rendszer. Sajnálom. Várom én is a híreket.
2012. jún. 5. 16:42
 52/73 anonim ***** válasza:
100%
A családbafogadás mit takar? Nem találkoztam még ezzel a kifejezéssel.
2012. jún. 5. 17:52
 53/73 A kérdező kommentje:
Lemond a szülői felügyeleti jogról harmadik személy javára. Átruházza a jogokat a keresztanyukára.
2012. jún. 5. 18:03
 54/73 zsomkovacs ***** válasza:
100%

Nem vagyok jogász, de azért ez kicsit durva... Ahogy utánaolvastam, ez a családbafogadás nem egy egyszerű procedúra.

[link]

Környezettanulmány volt? Kész a határozat? Erősen kétlem, hogy három nem alatt, hétvégén megoldották. Mert ha nem, akkor egyértelműen, jogilag is felügyelet nélkül hagyta a gyerekeket.

A törvény szerint meg ezt csak akkor lehet, ha a gyereknek és érdekében áll. Továbbá nem vonhatja meg a kapcsolattartási jogot sem a gyerektől. Nem értem, miért nem csinál senki semmit... (a hivatalokra értem) Szégyen ez az ország...

2012. jún. 5. 19:14
 55/73 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem vagyok egy jogi szakértő, de mi az, hogy családbafogadás? Mármint hogy mi jogon kapná meg a nagynéni a gyerekeket? Ha az anya nem tud rájuk vigyázni, mert külföldön van, nem evidens, hogy az apát illeti meg ez a feladat elsősorban? Megteheti ezt, hogy az apát kihagyja a sztoriból és csak a nagynénihez kerülnek? Hát remélem nem ilyen böszme az igazságszolgáltatás...

Azért röhejes, hogy csak úgy elvihette a gyerekeit. Miért engedtétek? Vagy még titeket vettek volna elő a hatóságiak? Azok után, hogy ő bizonyítottan magára hagyta őket? Hát ez röhej...

2012. jún. 5. 19:58
 56/73 anonim válasza:
A bírósági határozatba biztos le van írva hogy hol,mikor ki veheti át és viheti vissza a gyerekeket. 2 éves unokám,kislány,apának ítélte a bíróság.Most 4 éves,anyukának nem volt 4 hónapig munkája,nem tudta a 34 ezer forint gyerektartást átutalni,ezért az apa nem adta oda a kislányt.bementem a kerületi rendőrségre a bírósági végzéssel,és kijöttek velünk és elhozhatta az unokám.
2012. jún. 6. 02:43
 57/73 anonim válasza:
folyt.köv.A bíróság megbüntette 100 ezer forintra az apát mert akadályozta a kapcsolattartást.Akkor amikor apa vissza viszi a gyerekeket,és nincs ott az anya nem hagyhatja felügyelet nélkül a gyerekeket,mert ezzel ő is hibázik.Egyébként mi volt a bíróság indoka,miért az anyánál,és nem az apánál helyezte el a gyerekeket?
2012. jún. 6. 02:54
 58/73 anonim ***** válasza:

Istenem, hát nem túl jó...

Én is kérdezem, miért adtátok oda őket? Én aztán nem adnám, csinálhat bármit. Letagadnám, hogy otthon vannak.Akkor a rendőrség sem tud mit kezdeni, ha nem találja őket. Ismerősöknél el kell őket ilyenkor dugni, ha meg egyedül jön az anya értük, nem odaadni.

Már elment az anyuka külföldre? Remélem nem hagyjátok egyedül őket, és elviszitek haza!

2012. jún. 6. 14:28
 59/73 anonim ***** válasza:
100%

Kedves apuka, ne add fel! Addig menj, amíg nem találsz egy kiváló ügyvédet. Ha kell, a gyámhivatalnak is menjetek neki, mert ha azok csak úgy ezt hagyják, akkor abszolút megérdemelnék.

Soha ilyet nem tenne egy normális szülő, hogy magára hagyja a gyerekeit! Az én őseim is ellenséges viszonyt ápolnak a válás óta, de olyan nem volt soha, hogy nem engedte el egyik fél a másikhoz a gyerekeket, minket.

Láthatásod gondolom van, kapcsolattartási jogod is van. Korlátoz az anya ebben, szerintem érdemes egy jobb ügyvéddel néhány kört futni ezügyben és a lehető legnagyobb büntetésért is küzdeni. Én ezt tenném, anyaként, bár én nagyon forrófejű agresszív oroszlán vagyok, ha a gyerekemről van szó.

Sok erőt és kitartást kívánok!

Egy régebbi válaszolód

2012. jún. 6. 15:14
 60/73 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztató szavakat! Bíróság azért ítélte anyukának a gyerekeket MERT. Semmilyen ésszerű indokot nem adtak, csak annyit, hogy anyuka jó. A gyermekjóléti szolgálat is nagyban tojt a fejünkre. Egy évig voltunk vele kapcsolatban és felháborítónak találták amit anyuka művel, de amikor sor került arra , hogy ezt le kell nyilatkozni a bíróságon, ott egy teljesen semleges választ adtak. ugyanígy védőnő , iskola és óvoda is. Na ez a felháborító. A gyerekeket meg sem hallgatták. A kicsit nem vitte orvoshoz. Orvosi igazolásunk volt róla, hogy másfél éve kezeletlen lágyéksérve van a kicsinek. Amikor ezt anyuka elolvasta a másodfokú iratokban egy hét alatt megműttette. Számonkérésre azzal válaszolt, hogy hosszú volt a várólista. Másfél év???? Röhej. Bíróság az mondta probléma kipipálva. Vissza kellet neki adnunk a srácokat, mert nála vannak elhelyezve és megütöttük volna a bokánkat. Alig vitte őket el már vissza is ment Németországba. Hangfelvételekkel tudjuk bizonyítani, hogy előtte azt mondta nekünk is és a gyerekeknek is, hogy velünk élhetnek, hozzánk költözhetnek,mert ő keveset van itthon, apukával meg is beszélte a láthatást és hajlandó lett volna peren kívül megegyezni ebben. Másnap nyilatkozott arról, hogy járhatnak itt iskolába. Megjött a fax, beírattuk őket, majd két óra múlva új fax amiben mindezt visszavonta. A férjem már teljesen ki van. Tehetetlen. A hatóságok meg azt mondják,hogy nem jól olvassa a családjogi törvényt. Pedig bevitte nekik a törvénykönyvet amiben egyértelműen le van írva ,hogy ilyen esetben azonnali elhelyezés apánál. Három kicsi gyereket úgy dobálnak mint valami labdát a hivatalok egymásnak. Én már semmit nem értek. Lassan rámegy a kapcsolatunk. A tehetetlenség és a düh miatt, már egymást bántjuk teljesen akaratlanul. A gyerekek meg folyamatosan segítségért kiáltanak és semmi. Ilyen országban élünk sajnos.
2012. jún. 7. 09:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!