2 évig tartó gyermekelhelyezési per után hogy hagyhatja egy anya magukra a gyermekeket?
két évig húzódott a per. Anyuka akarta a gyermekeket.(pénzt)
mi már akkor sejtettük a jövőbeni terveit, de nem tudtuk bizonyítani. A bíróságot semmi nem érdekelte! Elhelyezés megtörtént és az anyuka most itthagyja a három gyermeket egyedül és megy külföldre dolgozni. két hetente hétvégén jön haza. Ez azt jelenti, hogy havonta 3-4 teljes napot lessz a gyerekekkel. A gyerekek apukájukhoz akarnak költözni, a per alatt is ez volt a tervük. Egyedül lehet így hagyni három gyermeket? láthatáskor kinek kell őket visszaadni, ha anya több száz kilométerre van az országon kívül?? Mit tehet egy elkeseredett Apa ilyenkor? Hiszen az utolsókig küzdött a gyermekeiért és most mégis teljesen egyedül maradnak???
Nem vagyok jogász, de azért ez kicsit durva... Ahogy utánaolvastam, ez a családbafogadás nem egy egyszerű procedúra.
Környezettanulmány volt? Kész a határozat? Erősen kétlem, hogy három nem alatt, hétvégén megoldották. Mert ha nem, akkor egyértelműen, jogilag is felügyelet nélkül hagyta a gyerekeket.
A törvény szerint meg ezt csak akkor lehet, ha a gyereknek és érdekében áll. Továbbá nem vonhatja meg a kapcsolattartási jogot sem a gyerektől. Nem értem, miért nem csinál senki semmit... (a hivatalokra értem) Szégyen ez az ország...
Hát nem vagyok egy jogi szakértő, de mi az, hogy családbafogadás? Mármint hogy mi jogon kapná meg a nagynéni a gyerekeket? Ha az anya nem tud rájuk vigyázni, mert külföldön van, nem evidens, hogy az apát illeti meg ez a feladat elsősorban? Megteheti ezt, hogy az apát kihagyja a sztoriból és csak a nagynénihez kerülnek? Hát remélem nem ilyen böszme az igazságszolgáltatás...
Azért röhejes, hogy csak úgy elvihette a gyerekeit. Miért engedtétek? Vagy még titeket vettek volna elő a hatóságiak? Azok után, hogy ő bizonyítottan magára hagyta őket? Hát ez röhej...
Istenem, hát nem túl jó...
Én is kérdezem, miért adtátok oda őket? Én aztán nem adnám, csinálhat bármit. Letagadnám, hogy otthon vannak.Akkor a rendőrség sem tud mit kezdeni, ha nem találja őket. Ismerősöknél el kell őket ilyenkor dugni, ha meg egyedül jön az anya értük, nem odaadni.
Már elment az anyuka külföldre? Remélem nem hagyjátok egyedül őket, és elviszitek haza!
Kedves apuka, ne add fel! Addig menj, amíg nem találsz egy kiváló ügyvédet. Ha kell, a gyámhivatalnak is menjetek neki, mert ha azok csak úgy ezt hagyják, akkor abszolút megérdemelnék.
Soha ilyet nem tenne egy normális szülő, hogy magára hagyja a gyerekeit! Az én őseim is ellenséges viszonyt ápolnak a válás óta, de olyan nem volt soha, hogy nem engedte el egyik fél a másikhoz a gyerekeket, minket.
Láthatásod gondolom van, kapcsolattartási jogod is van. Korlátoz az anya ebben, szerintem érdemes egy jobb ügyvéddel néhány kört futni ezügyben és a lehető legnagyobb büntetésért is küzdeni. Én ezt tenném, anyaként, bár én nagyon forrófejű agresszív oroszlán vagyok, ha a gyerekemről van szó.
Sok erőt és kitartást kívánok!
Egy régebbi válaszolód
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!