2 évig tartó gyermekelhelyezési per után hogy hagyhatja
egy anya magukra a gyermekeket?
Figyelt kérdés
két évig húzódott a per. Anyuka akarta a gyermekeket.(pénzt)
mi már akkor sejtettük a jövőbeni terveit, de nem tudtuk bizonyítani. A bíróságot semmi nem érdekelte! Elhelyezés megtörtént és az anyuka most itthagyja a három gyermeket egyedül és megy külföldre dolgozni. két hetente hétvégén jön haza. Ez azt jelenti, hogy havonta 3-4 teljes napot lessz a gyerekekkel. A gyerekek apukájukhoz akarnak költözni, a per alatt is ez volt a tervük. Egyedül lehet így hagyni három gyermeket? láthatáskor kinek kell őket visszaadni, ha anya több száz kilométerre van az országon kívül?? Mit tehet egy elkeseredett Apa ilyenkor? Hiszen az utolsókig küzdött a gyermekeiért és most mégis teljesen egyedül maradnak???
éjszakánként egyedül vannak egy társasházi lakásban. Szomszédban egy fél emelettel lentebb lakik az anyuka nagynénje és a férje akik rájuk néznek. a kicsi mióta anyuka elment egyedül jár haza a suliból. Ott is annyit tudnak , hogy vidéken dolgozik. A gyerekek félnek is a nagybácsitól, mert agresszív. Nehéz lesz. félünk a csalódottságtól, de mindent megteszünk, hogy a gyerekek végre nyugalomba, biztonságba egy szerető apával, családba kerüljenek. Köszönöm mindenkinek aki hitt nekem. A fejleményekről még írok. Addig is várok még ötleteket, tanácsokat.
2012. máj. 3. 12:29
32/73 anonim válasza:
Ha az én gyerekeim lennének akkor az első egyedül töltött éjszaka után szépen fognám a holmijaikat és átvinném magamhoz őket. Azt pedig, hogy így magukra vannak hagyva, bejelenteném az osztályfőnöknek, a háziorvosnak, a védőnőnek, és a gyámügynek. És pont lexarnám, hogy van e hivatalos papírom vagy nincsen. Mi fontosabb, papírokra várni hónapokat, éveket, vagy azonnal biztonságban tudni a gyerekeket?
2012. máj. 3. 12:36
33/73 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van. de sajnos a magyarországi jogrendszer még a végén az apát hozza ki hibásnak. Szörnyű tapasztalataink vannak.
2012. máj. 3. 12:46
34/73 anonim válasza:
És mi van ha hibásnak nyilvánítják az apát? megbüntetik,vagy mi?Elviszitek a gyerekeket, majd anya elmegy a bíróságra pattogni, ahol majd azt fogja mondani, hogy hát kérem szépen amíg én itthon hagytam a gyerekeimet egyedül addig apuka magukhoz vette őket. Nahát! Másik meg. Ha nincs itthon az anya, akkor apa kinek adja vissza láthatás után őket? Szerintem ezt simán el lehet azzal intézni, hogy hazavittem őket, anya nem tartózkodott otthon, ezért nem hagytam őket az üres lakásban. Aztán kész.
2012. máj. 3. 12:52
35/73 anonim válasza:
Anyuka megvalósítja a gyermek veszélyeztetést: BTK 195.§.
Rendőrségen fel kell jelenteni, a gyerekeket pedig magatokhoz venni. Semmi hátrányotok nem származhat belőle, ha MINDEN igaz, amit itt leírtál.
2012. máj. 3. 12:58
36/73 A kérdező kommentje:
Ez a tervünk. Már beszéltünk ügyvéddel is aki szintén ezt tanácsolta. Biztos óriási botrány lesz, de meg kell tenni ezt a lépést. szegény gyerekeket meg majd jól leszidják, ha kiderül , hogy tőlük származik az információ.
2012. máj. 3. 12:58
37/73 anonim válasza:
Majd írd meg mi lett!
2012. máj. 3. 13:04
38/73 anonim válasza:
neee, ne menjetek azonnal!!! nem olvastam végig, lehet, már írták..
várjátok meg, hogy az anya elmenjen, 2-3 napot, aztán de a gyámügyre és kérjetek azonnali intézkedést, menjenek ki, mérjék fel, hol az anya??? tuti odaadják az apának!
2012. máj. 3. 17:56
39/73 anonim válasza:
Megvárhatod, hogy kimenjen, akkor ráuszítani a gyámügyet. Akkor anyuka nem tud védekezni, a gyerekek meg el fogják mondani, hogy anya külföldön van és tartósan ott is marad.
Ez elég hatékony, bár megkerül mindenkit és... hát, nem a legtisztább mód.
Másik: a gyerekek mit mondtak az elhelyezési tárgyaláson? Kihez akarnak menni? A bíróság nem vette ezt figyelembe?
2012. máj. 3. 19:50
40/73 A kérdező kommentje:
Anyuka már elment kb másfél hete. Azóta telefonon keresztül folyamatosan hazudik, nem mondja el, hogy nincs az országban. Hazugságra kényszerítette a gyerekeket is. Akkor mi nem tiszta munka???
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!