2 évig tartó gyermekelhelyezési per után hogy hagyhatja egy anya magukra a gyermekeket?
két évig húzódott a per. Anyuka akarta a gyermekeket.(pénzt)
mi már akkor sejtettük a jövőbeni terveit, de nem tudtuk bizonyítani. A bíróságot semmi nem érdekelte! Elhelyezés megtörtént és az anyuka most itthagyja a három gyermeket egyedül és megy külföldre dolgozni. két hetente hétvégén jön haza. Ez azt jelenti, hogy havonta 3-4 teljes napot lessz a gyerekekkel. A gyerekek apukájukhoz akarnak költözni, a per alatt is ez volt a tervük. Egyedül lehet így hagyni három gyermeket? láthatáskor kinek kell őket visszaadni, ha anya több száz kilométerre van az országon kívül?? Mit tehet egy elkeseredett Apa ilyenkor? Hiszen az utolsókig küzdött a gyermekeiért és most mégis teljesen egyedül maradnak???
20-as
Sok volt egyetemista ismerősöm ment ki külföldre és amit írsz az, lássuk be, féligazság!
Van olyan barátom akinek bejött a számítása és most tényleg jól keres és van olyan aki csak tengődik vagy hazajött mert még itthon is jobban keres.
Te hatalmas általánosságban beszéltél ami félrevezető hisz spanyolban 20-25%-os munkanélküliség van, görögöknél szintén. Svájcban nehéz egyáltalán munkát is szerezni mert akkora a kínálat és annyira védik a munkaerőpiacukat. Míg németeknél vagy angoloknál lehet de ott meg az adózás miatt akár sokkal kevesebbet is kereshetsz mint itthon!
Szóval sok eset van amikor igazad lehet de sokal több amikor nem!
Szerintem maradjunk annyiban hogy egy rendkívül szűk szerencsés kisebbség akik valóban 1-2 hónap alatt találnak gyerekkel úgy munkát hogy abból jól élnek és már révbe is értek... Azért rendkívüli felelőtlenség erre bíztatni az egyedülálló gyerekes anyákat itthon...
Nem lehet peren kívul megegyezni az anyukával, hogy amíg o kint van, addig a gyerekek nálatok lesznek!
Dem legalábbis én várnék addig, míg az anya elmegy kulfoldre, hogy akkor mi is a helyzet, mert nem hiszem, hogy a bíroság vagy gyámugy ad a gyerekek szavára. Még nem tortént semmi, ez ugymond csak szobeszéd, hogy egyedul maradnak. Mincs bizonyítékod!
Kedves Zoli!
Én nem bíztattam az egyedülálló gyermekes anyákat semmire, csak megvédtem a döntését.
Ugyanakkor azt is írtam, hogy "ha ügyes". Ebben benne van az, hogy természetesen nem mindenkinek sikerül. Kell hozzá nyelvtudás, szakértelem, tapasztalat, talpraesettség és szerencse is. De ezek a tényezők nem tartoztak a témához ezért csak annyit írtam, hogy ha "ügyes". Viszont ugyanezek Magyarországra is kellenek, és lehetőségeket tekintve ha mindent egybevetünk nincs több esélye itthon, mint külföldön.
Ami az általánosságokat illeti, az ember többnyire csak általánosságban tud beszélni, de a te egyetemista ismerőseid tapasztalatai viszont elég pici százalékát teszik ki a nagy általánosságnak.
Én viszont nem ismerősöktől tudom amit tudok, hanem külföldön élek. És a heti fizetésem kétszer akkora mint otthon az átlag havi kereset. (mai hírek szerint 140ezer nettó az otthoni átlagkereset)
Az adó pedig kb fele akkora mint otthon.
És a munkahelyed elvesztése sem egy tollvonás, mert nem tetszik a főnöknek a hajad szine... na de hagyjuk.
Munkanélküliség: Magyarországon szerintem a legnagyobb a munkanélküliség Európában és ehhez még hozzájön a pénz értéktelensége és a magas árak. Tehát bárhol jobb.
Én Angliában élek és nem értem honnan jött nálad ez az adózás miatt kevesebbet lehet keresni itt. Kapásból havi 600 fontig adómentes a jövedelem. Otthon mi adómentes? Maximum a kutyasz*r, de már az se sokáig.
A rendkívül szűk szerencsés kisebbséggel annyiban értek egyet, hogy valóban a többség: gyáva, tudatlan, nyelvtudásnélküli, kalandvágyó, felelőtlen ember, aki kijön és azt hiszi a semmiből palotát épít. Valóban ez a többség. De aki "ügyes", az nem így jár.
Nem tudom mi nagyobb felelőtlenség, elvenni a kedvét valakinek a jobb élet esélyétől, vagy ötletet adni a feljebb lépésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!