Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Nagyon nagyon el...

Mit tegyek? Nagyon nagyon el vagyok keseredve, ezért mint utolsó lehetőség, írok ide. Páromnak van az előző kapcsolatából egy lánya és 6hónapja született közös kislányunk.

Figyelt kérdés
Azóta teljesen kifordultam magamból. Megutáltam teljesen a párom gyerekét és szinte fizikai fájdalmat érzek ha vele van. Nagyon sokat veszekszünk emiatt. Mielőtt megszületett a közös babánk, akkor viszonylag normális volt a lányával a kapcsolatom. De ugye ő is féltékeny lett az apjára. Azóta mindig hasonlítgatom hogy a párom melyikkel hogyan viselkedik. Úgy érzem csak akkor boldog ha a másikkal lehet. Nagyon sokat veszekszünk. Én már jobban szeretném ha vége lenne a kapcsolatunknak, de igazából szeretjük egymást és a babánknak se lenne ez jó. De pl már nem tudom elképzelni hogy a karácsonyt a másik nő gyerekével töltsük. Mi egy CSALÁD lennénk, de nem tudom így érezni. Teljesen ki vagyok már. Sokat sírok és mindennap a megoldáson gondolkodom. Valaki írjon aki hasonló helyzetbe volt és sikerült túllépni ezen vagy megoldani. Kérdésem: Vagy nincs is ilyen? Mert ilyen csak a mesékben van?
2012. ápr. 2. 08:15
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
95%
Ne mondd, hogy nem megy, mert muszáj! Mit akarsz? Megmenteni a házasságotokat, a lányodnak apát, aki mindig ott van, boldogságot, ami akkor is megvan, ha a férjed másik gyereke is ott van vagy kontra. Azt akarod, hogy egyedül, apa nélkül neveld a lányod, boldogtalan legyél? Gyerekkel akarsz másik párt találni? Ahol lehet, hogy ugyanez lesz, csak fordítva? Hogy ő nem tudja majd elfogadni a lányodat? Ugye, hogy az előzőt akarod? Akkor fordulj szakemberhez, de ne csak egyszer beszélgess vele, hanem járj hozzá, nyílj meg neki. Ezt csakis Te rendezheted le magaddal, nem a férjednek, nem a másik gyereknek kell megváltozni, hanem neked! Az már egy jó jel, hogy ezt magad is felismerted. Sok sikert!
2012. ápr. 2. 08:50
 12/36 anonim ***** válasza:
77%
11-es vagyok. A férjed mit mond arra, hogy így érzel? Azt írtad, hogy veszekedtek, de mit mond erre? Abban egyébként tök igazad van, ha beteg a gyerek, akkor lehetőleg ne jöjjön hozzátok, ebben mondjuk nem tudom mit nem lehet megérteni. Mondjuk ilyenkor apukának és az anyukának is együtt kellene működni veled, és elmondani a kislánynak, hogy amíg beteg, addig nem tud jönni, mert a hugi elkapja, majd ha meggyógyult, akkor dupla annyi időt tölthet ott. De ehhez mindenkinek együttműködőnek kellene lennie. Mondjuk 5 évesen már gondolom nem annyit betegeskedik a gyerek, legalábbis normál esetben már túl vannak azon az időszakon, hogy folyamatosan betegeskednének. Az én lányom 4 éves, de már most kezdem rajta észrevenni, hogy lényegesen erősebb a szervezete, mint akár tavaly ősszel volt.
2012. ápr. 2. 08:55
 13/36 anonim ***** válasza:
88%
Egy 5 éves óvis sokszor egész ősztől áprilisig náthás, szóval ezt akkor is meg kell oldani, pl. vigye el az apja programokra, ne otthon lgyen vele. Igen, a hagyományos családmodell ilyen esetekben már nem állítható fel, de ezt a kompromisszumot kötötted, amikor a férjedet választottad.Mozaikcsalád, gyönyörűség.
2012. ápr. 2. 08:59
 14/36 A kérdező kommentje:

A párom azt mondja amit ti és amit minden normális ember. Hogy mi vagyunk neki a fontosak,de az is az ő gyereke stb stb....

Anyuka pedig direkt küldi betegen is a gyereket,mert egy igen rosszindulatú ember és hát szeret hétvégente bulizni menni,pedig van neki mégegy gyereke.

Apa meg hozza betegen is a gyereket,mert csak 2hetente lehet vele és belehalna ha egy hétvége is kimaradna. így alakult ki a külön szobába tartozkodás,mikor itt a lánya. Egyébként sokat beteg a kislány,nem tudom mit csinál vele anyuka...

2012. ápr. 2. 09:01
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

a te gyereked ott van minden nap.akicsi csak hétvégén. Persze, hogy az apja vele foglalkozik.És természetes, hogy egy 5 évest nem érdekelahuga.Miért is érdekelné? nem tud velecsinálni semmit.

Ha pedig kicsit náthásan jön,semmi gond, egy csecsemő elég strapabíró.Mi lesz, ha két gyereked lesz? Akkor a nagyobbnak el kellmajd mennie a lakásból,ha tüsszög?

Gondoldmár át racionálisanmilyen butaságokat beszélsz.

És ne beszélgess pszicgológussal,hanem kezdj el egy terápiát

2012. ápr. 2. 09:02
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
ja és egy 5 évessel nem kell semmit "csinálni" akkor is összeszed minden bacit az oviban
2012. ápr. 2. 09:03
 17/36 anonim ***** válasza:
96%
Te választottál olyan pasit, akinek gyereke van, elfogadtad őt, legalábbis elhitetted vele, akkor most már ne problémázz. Azért, mert te szültél egy gyereket(na és), nem kérheted a párodat, h dobja el az előzőt! Hát nooormááális vagy te? Nem tudod elképzelni a karácsonyt a másik gyerekkel? A párod meg nem tudja elképzelni a másik gyerek nélkül!
2012. ápr. 2. 09:10
 18/36 anonim ***** válasza:
86%
11-es vagyok. Szoptatod még a lányod? Ezt csak azért kérdezem, mert ha igen, akkor nagyon ellenálló a szervezete. Viszont ha a kislány sokat betegeskedik, akkor valóban nem megoldható, hogy akkor ne jöjjön, mert akkor sosem jönne. :( Az én lányom borzasztó beteges volt bölcsis korában, aztán most, az ovi kiscsoportjában tavasztól kezdett látványosan megerősödni a szervezete, de ugye van, akinek később erősödik. A férjed tényleg normálisan áll hozzá, a másik lány is az ő lánya, természetes, hogy foglalkozni akar vele és ha így alakult, hogy nem élnek együtt, akkor akkor foglalkozik vele, amikor 2 hetente ott a kislány. Az, hogy a kislány féltékeny, természetes reakció, hiszen ő abba született bele, hogy apukája az anyukájával van együtt, aztán ez megváltozott apukájának lett egy új felesége és lett egy féltestvére is, neki pedig nem ez a természetes. Ez így van "jól" ezt nektek felnőtteknek kell megoldanotok, ami nagyon nehéz, de amikor a férjedet választottad, akkor ezt is vele együtt választottad és elfogadtad.
2012. ápr. 2. 09:11
 19/36 A kérdező kommentje:

Sajnos már nem szoptatom.

Igen tudom,hogy ezt bevállaltam és nem is volt vele probléma amég a közös gyermekünk meg nem született. És igen normális vagyok!!!!

Megismétlem,tudom hogy bennem van a hiba!!!!

És én csak tanácsot szeretnék kérni,hogyan lehetne jobb ez a téma.

2012. ápr. 2. 09:17
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Mondtuk,menj pszichológushoz.

Észérvekkel nem győzünk meg, mert nem kell az eszedet meggyőzni,az tudja,hogy hülyeség amit érzel.

Az érzelmeid felett kéne újra átvenni az irányítást, de ez csak segítséggel fog sikerülni.Menj pszichológushoz.

2012. ápr. 2. 09:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!