Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt családjogban jártas...

Van itt családjogban jártas ügyvéd, vagy hozzáértő? Barátom előző kapcsolatából született egy most már 2 éves kislány. Az anyuka többször elhagyta Őt a gyerekkel együtt.

Figyelt kérdés
Nem engedi el a kislányt az apjához, csak ha Ő is ott van, nem tudnak kettesben lenni.Azt mondta, csak akkor adja oda a kislányt,ha Ő is ott lehet, ott alhat velük 1 lakásban. Ezt tényleg megteheti? Illetve azt mondta még anyuka, hogy amig barátom nem ir alá 1 nyilatkozatot, hogy nem akarja Tőle elvenni a gyereket, addig a láthatás mindig is hármasban fog történni.mit mondjak...? ez a szituáció nincs éppen jó hatással sem az Ő lelkiállapotára,sem a mi további kapcsolatunkra...!Segitsetek!!!
2012. febr. 19. 15:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Volt gyermekelhelyezési tárgyalás? Vagy csak ők ketten állapodtak meg?
2012. febr. 19. 15:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

"Illetve azt mondta még anyuka, hogy amig barátom nem ir alá 1 nyilatkozatot, hogy nem akarja Tőle elvenni a gyereket, addig a láthatás mindig is hármasban fog történni."

Anyuka el van tévedve. Apuka pedig mondja meg anyukának, hogy oké, de a gyerektartást is úgy adja oda, ha ott állhat anyuka mellett a pénztárnál és nézheti, hogy mit vesz belőle.

Amúgy a bírósághoz kell fordulni.

2012. febr. 19. 15:54
 3/10 anonim ***** válasza:
71%

Ez nem így működik. A GYEREKNEK JOGA VAN az apjához (nem fordítva!), ezt a jogot az anyag nem veheti el, csak a bíróság. Ez az alaphelyzet.

Gyakorlatban úgy működik, hogy bírósági végzés van a láthatásról meg a tartásdíjról, és ezt be kell tartani. Szó nincs nyilatkozatokról.

Ha nem fordult még bírósághoz a párod, akkor tegye meg. Ha nem teszi meg, akkor gondolkozz el rajta, hogy lezárta-e az előző kapcsolatot (nem a gyerekkel!!! azzal nem lehet, hanem a kedves mamával...), mert mondani sokmindent lehet.

2012. febr. 19. 16:41
 4/10 anonim ***** válasza:
32%

Úgy gondolom, hogy az anyuka nem véletlenül ilyen óvatos!...

Gyanítom, hogy a gyerek apja fenyegetőzhetett már azzal, hogy elveszi az anyukától a gyereket vagy pedig az eddigi viselkedéséből következtet ilyenre az anyuka...

Amúgy nekem egy aláírt nyilatkozat sem lenne elég megnyugtató (ha el akarja a másik fél rabolni a gyereket, akkor nem fogja visszatartani egy papír sem)...

Tudni kell, hogy egy 3 éven aluli kisgyerek esetében a legtöbb esetben nem viheti el az apa több napra a kicsit egyedül, az anya kérheti a jelenlétében történő láthatást!

Egyet nem értek : a barátod gyermekláthatási gondjai milyen hatással van a te+barátod kapcsolatára?!...

Szerintem SEMMILYEN hatással nem szabadna lennie, mert ha EMIATT romlik meg köztetek a jó viszony, akkor az a kapcsolat eddig sem ért semmit sem!...

A TI KAPCSOLATOTOKAT nem az előző partnertől született kislány fogja összetartani!...

2012. febr. 19. 16:41
 5/10 anonim ***** válasza:
79%

Én úgy tudom, hogy a gyerek 3 éves koráig ezt jogosan kéri az anya :-( A bíróság is csak ennél idősebb gyereknél állapítja meg a "felügyelet nélküli" láthatási jogot.

Azt sem engedi, hogy párod átmenjen és ott játszon a gyerekkel amíg ő vasal, főz stb?

2012. febr. 19. 17:43
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen rendben van: 3 éves kor alatt nem viheti el az apa a gyereket, hanem általában az anya lakásán van a láthatás.
2012. febr. 19. 18:01
 7/10 anonim ***** válasza:

3 év alatt nem is lehet elvinni a gyereket pláne nem úgy 1 hétvégét az anya nélkül legyen ehhez túl kicsi.

Nem bántásból de te vadidegen vagy az anyának nyilván nem szívesen bízná rád a gyerek felügyeletet,

apuka ilyenkor szeretetből kényeztetné a gyereket anya meg napokig szenvedhetne hogy a dackorszakos gyereket vissza szoktassa a napi rutinba.

2012. febr. 19. 21:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat! nem volt még semmilyen birósági lépés,ez a kettejük(illetve anyuka) megállapodása.nem több napos,hanem akár pár órás láthatásról is csak ilyen feltételek mellett lehet szó. Anyuka óvatossága is érthető, persze(én is anya vagyok),de Ő olyanokat csinált, hogy mire hazaért a barátom, addigra már elköltözött(persze mindig a gyerekkel), mindezt azt hiszem 4x játszotta el, majd utoljára még meg is csalta Őt 1 barátjával.majd amikor barátomnak újra volt normálisan pénze, akkor visszament hozzá.igazából buta kérdés volt az, hogy mégis hogyan befolyásolja a mi kapcsolatunkat a láthatás, hisz leirtam. vagy csak nekem egyértelmű??? tehát> anyuka ott akar aludni barátom lakásában, amikor esetleg végre láthatja a gyerekét!!!! vagy ez csak nekem morbid és feszültségkeltő???!
2012. febr. 19. 23:28
 9/10 anonim ***** válasza:
46%
Az lett volna fura ha egyedül költözik....
2012. febr. 27. 10:31
 10/10 A kérdező kommentje:
ez nagyon hasznos hozzászólás volt, köszönjük!
2012. febr. 29. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!