Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jó már kamaszként...

Miért jó már kamaszként szinte házasságban élni a másikkal?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy konzervatív a felfogásom, de nem bírok felette napirendre térni, hogy miért jó 18 éves kor alatt már úgy élni, mint egy házaspár? Ha akár egy közösségi oldalra nézek fel több 16-17 éves írogatja, milyen jó volt az együtt töltött hétvége. Ennyi idősen a következő heti dolgozatomra készültem, vagy a kertben segítettem, és nem volt ez olyan rég.

A kérdésem apropója a saját testvérem volt, 19 éves fiú, aki így 6 fele elköszönt itthonról, helló család, majd vasárnap jövök. Szerinte így normális, napi 4 éjszakát együtt aludni az érettségire készülő barátnővel. Rám tudtak egykor hatni a szülők, a barátommal találkoztam hetente 1X-2X, hogy a suli rovására ne menjen,és fel is fogtam, tudtam az egyetem múlik ezen. Leszögezném nem vagyok irigy rájuk, csak megbotránkoztat.

2012. márc. 30. 19:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
32%
Teljes mértékben egyetértek Kérdezővel. Mindennek megvan az ideje, az együttélésnek is. A magam részéről az együttélést sem támogatom. Így veszik el az udvarlás szépsége, az igazi vágyakozás a másik iránt, a kellemes "harc" a hódítás érdekében. Ilyen okok miatt nem udvarolnak a férfiak és nagyon sok esetben semmibe veszik a lányokat. Kényük-kedvük szerint használják őket, mert meggyőződésük, hogy nem is valók másra.
2012. márc. 30. 19:48
 12/23 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó: itt nem arról van szó, hogy rögtön 2 hét után együtt kell élni, de mondjuk X hónap után miért ne lehetne egymásnál aludni egyszer-egyszer? Mondjuk én pont azt tartom nagyon nagy marhaságnak, ha valaki úgy házasodik, hogy még egy napot nem éltek együtt.
2012. márc. 30. 19:51
 13/23 anonim ***** válasza:
50%
Hamarabb talpraállnaka válásból, és többet tanulnaka hibáikból mint az előző generáció, akik öregkorukra nemritkán egymást teszik el láb alól évtizedes elhidegülés, és gyűlölet után.
2012. márc. 30. 19:53
 14/23 anonim ***** válasza:
51%

a kérdező a 18 év alattiakról írt

Én sem tartom helyesnek ha péntek délutánról vasárnap estig együtt vannak a párok és közben haza se néznek a másik szüleihez

Aludjanak együtt azt nem bánom de napokon keresztül nem haza menni már túlzás, max abban az esetben nézhető el ha nagyon messze laknak egymástól, de ebben az esetben is felváltva kéne járni egymáshoz.

Én is aludtam együtt a barátommal 17 évesen de reggel mindig haza mentem megcsináltam amit kell ő is elvégezte a dolgát és este ugyan úgy együtt aludtunk.

2012. márc. 30. 20:00
 15/23 anonim ***** válasza:
47%

Na és, aki 15 évesen már felnőtt kell legyen, mert meghal valakije/ne adj Isten mindenkije? Nekem anyám meghalt 15 éves koromban, onnantól kezdve minden rám szakadt, mert egy részeges fazon az apám. Ez is már majdnem felér egy házassággal, mert ott is rengeteg teendő van.

16 éves korom óta ugyanazzal a férfival vagyok kapcsolatban (ő akkor 22 volt) és nem bántam meg, nem tettem magam mellette tönkre, ugyanúgy tudtam tanulni, és otthon a háztartást vezetni (mosni, főzni, takarítani, számlát befizetni, bőven satöbbi), sőt, még náluk is segítettem mindenben. Ő is lediplomázott, rendes, jól fizető munkahelye lett.

Nincs ezzel semmi gond szerintem, amíg valakinek nem megy a kapcsolat az otthoni lét rovására.

22/L és 28/F (holnap 6-odik éve együtt)

2012. márc. 30. 20:01
 16/23 anonim ***** válasza:
51%
15-ös nem kel mártírkodni a te eseted teljesen más, neked fel kellett nőnöd, de a legtöbb tininek nincs ilyen tragédia az életében
2012. márc. 30. 20:10
 17/23 anonim ***** válasza:
41%
Én agyoncsapnám a gyerekemet, meg magamat is, ha ezt csinálná.
2012. márc. 30. 20:21
 18/23 anonim ***** válasza:
69%

annyi idősek voltunk a férjemmel,mikor összeköltöztünk,mint a te bátyád most...(akkor fél éve "jártunk")Én örülök neki,h így alakult,nagyon hamar teljesen egy hullámhosszra kerültünk,és tök jó kis életünk van..

Egyébként meg ennyiből,h lehet bármit is leszűrnünk?lehet,h hetek óta nem találkoztak,vagy csak futólag,és már ezer éve tervezgetik,h ezt a hétvégét együtt töltik..

Szóval igen,nagyon konzervatív vagy..

2012. márc. 30. 20:51
 19/23 anonim ***** válasza:
64%

Távkapcsolatban élek a barátommal. Másfél éve, most 17 éves vagyok. 3 hónap után már megengedte anyukám, hogy együtt töltsük a hétvégét, mert látta mennyire szenvedek hétköznap. Nálunk az anyagiak, meg a táv miatt is "muszáj" együtt aludni. Ami szerintem nem feltétlenül baj. Megismerjük egymás kis rigolyáit, hülyeségeit. Mire összeköltözünk már pont nem lesz abból probléma, hogy én szombaton órákig fekszem, meg pihizek, míg a barátom két másodperc alatt kipattan az ágyból.

És valóban, nagyon szép dolog az udvarlás, meg tök jó, de engem például ez a harmónia sokkal boldogabbá tesz. Nincsen nagyzolás, hogy mindenképpen az "enyém legyen", nincsen "taktikázás". Csak sima, őszinte szerelem.

A tanulás rovására nem megy, sőt. Volt olyan, hogy 1 hetet itt töltött velem, és sokkal motiváltabb voltam. Mert nem volt a stressz, nem volt az, hogy hiányzik, hanem a nyugalom, meg a tudat, hogy ha végzek, rögtön hozzábújhatok.

17L, a barátom 21F

2012. márc. 30. 21:16
 20/23 anonim ***** válasza:
83%

Inkább az a durvább ,hogy 18-20 évesen már összeköltöznek és aztán idejárnak sírni ,hogy ez meg az nem tetszik nekik a közös életben.

Az , hogy néha együtt töltenek pár napot abba nincs semmi különös.

2012. márc. 30. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!