Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jó már kamaszként...

Miért jó már kamaszként szinte házasságban élni a másikkal?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy konzervatív a felfogásom, de nem bírok felette napirendre térni, hogy miért jó 18 éves kor alatt már úgy élni, mint egy házaspár? Ha akár egy közösségi oldalra nézek fel több 16-17 éves írogatja, milyen jó volt az együtt töltött hétvége. Ennyi idősen a következő heti dolgozatomra készültem, vagy a kertben segítettem, és nem volt ez olyan rég.

A kérdésem apropója a saját testvérem volt, 19 éves fiú, aki így 6 fele elköszönt itthonról, helló család, majd vasárnap jövök. Szerinte így normális, napi 4 éjszakát együtt aludni az érettségire készülő barátnővel. Rám tudtak egykor hatni a szülők, a barátommal találkoztam hetente 1X-2X, hogy a suli rovására ne menjen,és fel is fogtam, tudtam az egyetem múlik ezen. Leszögezném nem vagyok irigy rájuk, csak megbotránkoztat.

2012. márc. 30. 19:06
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
55%
Igen, konzervativ a felfogásod. Miért zavar ez téged?
2012. márc. 30. 19:09
 2/23 anonim ***** válasza:
69%

mert szuper dolog együtt elaludni és reggel együtt kelni

együtt reggelizni majd betáblázni a napot...

23L

2012. márc. 30. 19:10
 3/23 anonim ***** válasza:
80%

Ha nem megy a suli rovására és a szülők nem látják akadályát? Nekem annyira nem meglepő, egy 17 évest általában már elengednek a szülők a Balatonra vagy valahova pár napos nyaralásra barátokkal vagy épp a párjával, nem? Legalábbis ez régen is így volt. Ott is együtt vannak abban a pár napban.

Az az 1-2 év különbség már mit számít, egy 17 éves nemsokára talán egyetemre megy, kollégiumba vagy albérletbe, talán épp a pasijával együtt lakni.

2012. márc. 30. 19:12
 4/23 anonim ***** válasza:
62%
Rövid az élet,annyi időt kell a szeretteinkkel tölteni,amennyit csak lehet.Persze úgy,hogy ne menjen a munka,tanulás rovására.
2012. márc. 30. 19:13
 5/23 anonim ***** válasza:
87%

18 éveseknél szerintem ez már nem jelenthet problémát. Az érettségi meg nem egy olyan nehéz dolog, hogy egy ilyen hétvége tegye tönkre. :)

Én inkább azokon akadok ki, akik már 14-15 évesen együtt "alszanak". Na, inkább ott van nagy probléma a szülők fejében.

2012. márc. 30. 19:15
 6/23 anonim ***** válasza:
88%

megbotránkoztat? akkor gondolj arra, h a mások élete, úgy élik, ahogy akarják. ahogy te is szabadon gondol, hatod úgy, h te nem így akarsz, nekik is van választásuk

a leírásod alapján ez egy jó és meghitt kapcsolat, ezért is akarnak olyan sokat együtt lenni. nincsenek rossz hatással egymásra, nem hanyagolják el miatta a saját dolgaikat. az én meglátásom alapján ez tök jó és szép, mindig is erre vágytam kamasz koromban. akkor élnének úgy, mint a házasok, ha kettesben különköltöznének és a gyerekvállaláson törnék a fejüket. amit csinálnak, bőven megfelel a koruknak. nekem meg a heti 1-2 alkalom lenne kevés, mégsem botránkozom meg rajtad és nem nevezlek jégcsapnak :)

2012. márc. 30. 19:27
 7/23 anonim ***** válasza:
61%
Konervatív vagy, nem is kicsit. 19 évesen már felnőtt a tesód, ez az egyik, a másik meg hogy házasságban élni nem azt jelenti, hogy együtt töltenek X napot (vagy annyi időt amennyit csak akarnak, tudnak). 19 évesen (gondolom a barátnő is 17-19 körül van) ez egy teljesen normális dolog, ezt nevezik "járásnak". A házasság meg az amikor már együtt laknak, közös kassza, családot terveznek, stb. (Na meg nyilván a papír.. :D) Nem tudom, te hány éves vagy, írtad hogy nem vagy sokkal idősebb, de a szöveged olyan mintha nagyanyámat hallanám.
2012. márc. 30. 19:38
 8/23 anonim ***** válasza:
89%
Most fiatal, kezdi élni az életét. Ha nem megy semmi rovására sem, akkor nyugodtan el lehet engedni egy 18-19 évest a barátnőjéhez több napra is.
2012. márc. 30. 19:40
 9/23 anonim ***** válasza:
88%

Te vagy a konzervatív. Ha valakinek megy a tanulás, akkor miért baj, hogy a szabadidejében otthon van a saját szobájában, vagy nem? Lássuk be, nagyon kevés az olyan diák, aki rohan haza, hogy tanuljon, aztán már éjjel van és bedől az ágyba aludni. Nem ezen fog múlni egy érettségi eredmény, másrészt én speciel sosem értettem, hogy minek kell már fél évvel érettségi előtt tanulni rá.

Van, aki azon háborodik fel, hogy a 19 éves testvére miért alszik a barátnőjénél, van aki meg azon, hogy miért 30 felett szül valaki. Mindenkinek egyéni döntése.

2012. márc. 30. 19:43
 10/23 anonim ***** válasza:
64%
Jézusom, nagyanyám nem ennyire konzervatív mint te. Ilyen idősen a szószerint együtt élésért én is ki vagyok akadva. Azért mert ilyenkor még élni, bulizni kell. De könyörgöm, miért baj ha néha együtt vannak? :D:D Nem találod kicsit irreálisnak, óvodásnak a heti egyszeri találkozást a tanulás miatt? Ilyet a 13-14 évesekkel szoktak csinálni.
2012. márc. 30. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!