Ez így helyes? Így működik egy házastársi közösség? Házasságban mindent meg kell beszélni vagy működhet enélkül is?
Akkor havi x ft-tal kéne támogatni a másik oldal szüleit is. Vagy pedig akkor a feleség is csak a bizonyos x%-kal száll be.
És ne legyen titkolózás!
Szia, nagyjából értem a problémát. A házasságban mindent meg kell beszélni. A pénzügyeket is. Baj, ha a férj öntörvényű és nem oszt meg anyagiakat érintő dolgokat a feleségével. Ha te vagy a történetben a feleség, akkor hozakodj elő az anyós témával. Egyenlő felek vagytok a házasságban.
28L
Ezért mondtam mit az első hsz-ben mondtam: holnaptól akkor te is csak x %-kal szállsz be a háztartásba.
Az anyuval összenőtt pasik mindig nehéz esetek, és a legrosszabb az egészben az, hogy ilyenkor általában a feleség van a rangsorban hátrébb...
Nélkülöztök, hogy ad a mamának?
Az sem mindegy, hogy a feleség mindene kb 60.000 Ft, a férj meg keres 200.000-at, és pl. lead 100.000-et belőle. Ha nem éheztek, hadd támogassa már az anyját, ez az ő dolga, én sem tűrnék beleszólást.
Mindenkinek kell egy kis szabad tér is. MI az anyagit úgy oldottuk meg, hogy mindketten kaptunk a közös kasszánkból kis összeget amire arra költöttünk amire akartunk. Ha magamra magamra, ha rá akkor rá, ha a részemet a gyerekekre, akkor rájuk.
Egyébként persze elvileg mindent meg kellene tudni beszélni. Lehet, hogy ő fél, hogy nem úgy reagálnál, ahogy neki tetszene. Ehhez kellene egy két eset, hogy megtapasztalhassa, hogy jól reagálsz e, onnantól bízni merne benned ezen a téren. Mondhatnád neki, hogy neked fontosabb az őszinteség, a beszélgetés, (ez nem beszámolás), mint az, hogy mire költi.
Egyébként a férfiak kevésbé érzékenyek ebben a témában, nem is biztos, hogy sok megérti, hogy mi is ezzel a gond. Az anyagi oldalon szeretnek úgymond kicsit urak lenni, hiszen ők hozzák a szalonnát a házhoz, legalábbis legtöbb esetben. De ettől még megbeszélhetnék, hogy a nő is jól legyen, hogy nem volt előtte titkolózva.
Működhet e nélkül is !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!