Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki kezeli a házasságban a...

Ki kezeli a házasságban a pénzt? Mennyi megtakaritásotok van?

Figyelt kérdés
2012. márc. 23. 00:04
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
94%

Én. (özvegy férfi, 2 gyermekkel)

4 millió Ft

2012. márc. 23. 01:01
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Bedobunk valamennyit a közösbe, amit egy előzetes számolgatás előzött meg, a többi saját zsebben marad.

Kiadásokról közösen döntünk.

Egyébként ez megállapodás kérdése, kinél hogy van, egyesek mindent leadnak anyukának, feleségnek stb.

Persze ha eleve keveset keresnek akkor nem sok zsebpénz marad.

Megtakarítás kb. 600 ezer, több évi mellékállásokból.

A többit elvitte a rendszerváltás, a sokszori munkanélküliség, tanfolyamok, felújítások, egyéb szükséges nagyobb kiadások.

2012. márc. 23. 02:23
 3/27 anonim ***** válasza:
85%

- Rezsi költséget elosztjuk.

- Kaját nagyjából felváltva veszünk így az feleződik.

- Ha valami nagyobb volumenű dolog az mindig egyedi megbeszélés alapján.

Ami marad azt mindenki maga kezeli és úgy ahogy akarja. Nincs olyan hogy bedobom a kalapba aztán kuncsorgok, hogy egy új egeret akarok a laptophoz, mert habár a régi működik, de van jobb.

Mi tavaly kezdtünk el, amúgy egységesen nyugdíj tartalékot rakni, fejenként havi 10ezer.

2012. márc. 23. 03:17
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Én kezelem(nő)

Most fizettük ki a lakás kölcsönünket ugyhogy már megtakarítás nincs (egyébként 2.5m volt)

2012. márc. 23. 06:20
 5/27 anonim ***** válasza:
85%
Közös számlára megy minden pénz. A kiadásokat is közösen intézzük. Egy jó kapcsolatban nincs ez az én pénzem,ez a tiéd. Sajnos,már nincs megtakarításunk,mert elvette az adók kivezetése miatti keresetcsökkenés,meg az áremelkedések.
2012. márc. 23. 06:49
 6/27 anonim ***** válasza:
83%
Jó a kérdés, mert pl tesóm haverja összejött egy csajjal, lesz gyerek is és azért, hogy ne legyen két kártyadíj a csajéra utaltatja, ami nála is van. és most jön ki, hogy vannak eltitkolt tartozásai még. Na? Régen jobban el tudom hinni, hogy bele a közösbe mindent... és max az maradt nálad amit pluszba fusiztál. szerintem maradhat a férfinál is pár forint. nem sörre, de nem árt ha van.
2012. márc. 23. 06:59
 7/27 anonim ***** válasza:
46%

mindenki a sajátjátkezeli,ésaközösre teszünk annyit amennyi szükséges. Nekem van 32millió befektetve,év végére lesz az 35 is. A férjemét pontosan nem tudom, dekb ennyi lehet neki is. Valamint a gyereknek van 10-10-10 amihez szerintem nem nyúltak hozzá amióta megkapták (18 évesen),tehát már az is több.

És (egyik kedveselőzőnek üzenem) lehet nagyon jó család, házasság attól,hogy mindenki külön kezeli a pénzét.

2012. márc. 23. 07:15
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
A csekkeket,a kaját a párom fizeti,a hitelt és a gyerkőc(3 év) költségeit én.Mindenkinek van saját pénze,de van egy közös számlánk is,amire gyűjtünk.A nagyobb kiadásokat megbeszéljük.Most kevés van a gyűjtős számlánkon,mert 100e a házunk felújítására,100e a kutya életmentő műtétére költöttünk.Most kb.300e a félretett pénzünk.
2012. márc. 23. 07:48
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Együtt kezeljük, nagyobb kiadásokat megbeszélünk, de egy szimpla bevásárlást csak felületesen, hangsúlyozzuk a másiknak mi az ami feltétlen kell pl a holnapi ebédhez.

Egymás ajándékait sem beszéljük meg, de nem szórjuk a pénzt.

Megtakarításunk csak a gyereknek van, lekötve most kb olyan 150 e Ft körül lehet.14 hónapos. De erre nem csak mi pakolunk hanem nagyszülők is. Olyan tartalékunk sajnos nem szokott lenni amihez egyből tudnánk nyúlni. Talán mikor visszamegyek dolgozni szeptembertől.

2012. márc. 23. 08:04
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a férjem a kereső, én babázom épp. Amit ő kap, abból kioszt nekem egy bizonyos összeget kajára, azt kell beosztanom egy hónapra. Esetleges plusz kiadásoknál szólok neki, és megbeszéljük, mennyire fontos, az szerint ad. Ok nélkül ő sem költ, szóval elég szépen tudunk így gyűjteni. Most épp saját házra. Pár éve szorgoskodunk már így, idén, ha minden jól megy, év végére már sajátunk lesz :) (nem tudom pontosan mennyi az összeg, de egy kis házra lassan elég, falun)
2012. márc. 23. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!