Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha van gyerek egy házasságban,...

Ha van gyerek egy házasságban, akkor lazább lesz a kötelék férj-feleség között, kevesebb lesz a testi kontakt?

Figyelt kérdés
Félek, hogy a feleségemmel el fogunk távolodni, ha lesz gyerekünk. Most ketten vagyunk, élvezzük az együtt töltött időt, utazunk, együtt próbálunk ki új dolgokat, de a feleségem felvetette a gyerekvállalás gondolatát 1-2 éven belül. Én is szeretnék majd egyszer, de valahogy ezt a helyzetet jobban szeretem, nem függünk semmitől. Ha gyerek lesz, nem mehetünk el csak úgy kirándulni/bulizni, nem eshetünk egymásnak a konyhában, meg még ezer dolog. Az, hogy mi szerelmesek vagyunk, csak másodlagos lesz emellett, hogy szülők is leszünk. Ez mindenkinél így van, akinek gyereke lesz?
2012. jan. 12. 22:09
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
73%

valóban több kötöttséggel jár, de inkább az anya részéről, a férjem speciel minden baráti találkozóra elmegy, saját zenekara van, időnként fellép, nem korlátozom. Az együtt töltött idő viszont kettőtökön és a szervezésen múlik.Van aki egész kicsi gyerek korától mindenbe bevonja a gyerekét, és a kicsi ezt szokja meg. Én úgy mondanám, teljes a férjem élete, de jött még hozzá egy kis tünemény, aki néha gonddal jár, de többször örömmel, szerintem nem bánta meg:-)

Mindenesetre akkor vállaljatok gyereket, amikor TE is készen állsz erre.

Olyan soha nem lesz mint előtte, de nagyon boldog más élet lesz!

2012. jan. 12. 22:17
 2/21 anonim ***** válasza:
84%
Ez olyan mintha én írtam volna vagy az én gondolataimat fogalmaztad volna meg.Nekünk már úton van a gyerkőc(a párom 8 hónapos terhes).Már így is felborult az életünk,minden a gyerekröl szól.Vége az önző egoista életünknek.Örülök is meg nem is.De lehet ha megszületett másképp gondolom,mert ez az élet rendje.
2012. jan. 12. 22:18
 3/21 anonim ***** válasza:
79%
Gyerekkel ugyanúgy lehet majd kirándulni, meg más programokat szervezni. Bulizni nem, de addigra az ember úgyis kinő belőle. Meg valóban nem lehet csak úgy egymásnak esni mindenhol, de szerintem nem ez a legnagyobb probléma. Áldozatot kell hozni. Párommal mi is akarunk pár éven belül babát, de nekünk egyáltalán nincsenek ilyen aggályaink, sőt inkább azt várjuk, hogy mennyi mindent csinálhatunk a gyerekkel, hová mehetünk stb.Általában azoknak jelent problémát a függetlenség elvesztése, akik még nem állnak készen a gyerekvállalásra. Még várjatok nyugodtan, nem kell elsietni a dolgokat. Idővel majd úgyis máshogy fogtok gondolkodni.
2012. jan. 12. 22:23
 4/21 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem a kötelék nem lazább lesz, hanem épphogy szorosabb köztetek. Bár sok múlik majd a te hozzáállásodon és azon, hogy te hogy éled meg az új helyzetet.

A testi kontaktus az első hónapokban biztos, hogy kevesebb lesz. hiszen egy újszülött mellett a legtöbb anya ha választhat a szex és az alvás között, akkor egyértelműen az alvást választja. Persze más módja is van a testi kapcsolatnak. Na meg a hormonok is totál beszűkítik az anya igényeit az elején.

De aztán hihetetlenül gyorsan telnek a hetek, hónapok, múlik a fáradtság, egyre könnyebb minden és jó esetben újra visszatér egymáshoz "anya" éa "apa".

Persze a spontaneitásnak annyi, de minent meg lehet oldani.

A gyerek után minden más lesz. Egyrészt börtön (főleg az anyának), másrészt olyan szárnyakat ad, amit semmi más nem tud adni.

2012. jan. 12. 22:27
 5/21 anonim ***** válasza:
72%
Ha már érettek lesztek a gyerekvállalásra ezek a dolgok amit leirtál már nem is lesznek fontosak észre sem fogod venni hogy elmaradnak mert jönnek helyette új dolgok érdekes kihivások megoldásra váró feladatok. Attól hogy gyerek lesz nem lenne szabad eltávolodni egymástól ha te is részt veszel első perctől a babázásban és nem huzódkodsz félre akkor ugyanugy ketten csináljátok végig az egészet és még édesebb a szex akár a konyhában is cumisüveg mosás közben ha a baba éppen elszunyókált vagy ha csak egymás mellett tudtok feküdni csendben és nyugalom árasztja el a szobát és csak halgatjátok a baba szuszogását.Még ecsetelhetném sokáig de nem teszem hidd el ezt át kell élni persze csak akkor csodás ha mindketten akarjátok.Sok szerencsét kivánok nektek!
2012. jan. 12. 22:32
 8/21 anonim ***** válasza:
78%

Nekünk 2 éve van gyerekünk. 7 éve vagyunk együtt. Gyerek elött minden másnak volt testi kapcsolat, és ez most is így van.

Persze lehet, hogy néha kevesebb, de azért a heti 2-3 mindig megvolt.

Mi nem távolodtunk el emiatt, bár tény, hogy több időnk elmegy a kicsire.

De ha vannak kedves nagyszülők akik pl havonta egy 7végére vigyáznak a gyerekre, akkor azalatt sok mindent lehet pótolni :)

27/F

2012. jan. 12. 23:03
 9/21 anonim ***** válasza:
29%
Készülj fel, hogy a gyerek után fogsz csak jönni a sorban. Minden a gyerekről fog szólni, és soha többet nem leszel gondtalan. Boldog az igen, de gondtalan biztosan nem.
2012. jan. 12. 23:05
 10/21 anonim ***** válasza:
33%
Kérdező, vond le a tanulságot: mindenkit, aki ki merte mondani a fájdalmas igazságot, nullára lepontoztak. S hogy miért? Mert a sok frusztrált anyatigris nem hajlandó szembenézni a ténnyel: a gyerek igenis taccsra vágja a házasságot, a szexet, mindent.
2012. jan. 13. 02:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!