Hogyan dolgoznátok fel, ha úgy éreznétek, hogy a párotok és annak családja jobban szereti az előző családját (feleség+gyerek), mint titeket? (szintén van gyerek)
Hát...az, hogy a családja jobban szereti az nem érdekelne (mert valószínűleg még inkább rátesznek egy lapáttal, csak, hogy belémrúgjanak)
, de ha már a párom is többet foglalkozik az előző családjával...hát nem tudom:S érdekes. Mondjuk a gyerek miatt meg lehet érteni, de én inkább megkérném, hogy szervezzük úgy a dolgokat, hogy ő én, a saját gyerekünk és az előző kapcsolatából lévő gyerekek együtt legyünk, csináljunk ilyen programokat. Így összebarátkoznak a gyerekek, foglalkozik mindegyikkel, de az előző asszonnyal nem, és minden happy:)
Már megelőlegeztem magamnak a lepontozást, de muszáj vagyok megírni a véleményemet. Két hátteret tudok elképzelni. Az egyik az, hogy az Ő házasságuk tőled teljesen függetlenül ment tönkre. Ebben az esetben nyilván nem érdemled meg ezt a fajta elutasítást, feltéve ha jól tudod kezelni az előző gyerekével való kapcsolatát.
Más kérdés, ha közöd volt az Ő válásukhoz. Ebben az esetben bennem még a minimális szánalom sincs meg. Sokan azt mondják, hogy a szerelem mindennél fontosabb, de én azt gondolom, hogy egy olyan családban, ahol már gyerek is van, nem szabad ennek így lennie. Mélységesen elítélem azokat a nőket, akik a szerelem nevében elveszik egy másik gyerektől az édesapját. Mert ezzel nem csak az első feleség, hanem a gyerek, sőt ha Ő is férjnél volt, az Ő férje, adott esetben gyereke is megissza a levét ennek a szerelemnek. Tudom, miről beszélek. 3 kicsi gyerekkel hagyott el a férjem. A nőnek is volt két gyereke. Így a mérleg egyik oldalára 2 elhagyott házastárs és 5 ijedt, elhagyott gyerek, míg a másikra a nagy szerelem került, amiről azért időközben kiderült, hogy vannak hiányosságai a mindennapokban. Ott is lett közös gyerek, mert a nő ezzel akarta bebiztosítani magát. Most aztán senki sem boldog maradéktalanul.
Elnézésedet kérem, ha Te nem esel ebbe a kategóriába. Ha független vagy az Ő válásuktól, kívánom neked, hogy meg tudd szerettetni, vagy legalább elfogadtatni magad a családdal. De ehhez meg kell értened azt, hogy pl. a férjed szüleinek az az első gyerek is az unokájuk, és az első menyüket is nagyon szerethették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!