Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki kezeli a házasságban a...

Ki kezeli a házasságban a pénzt? Mennyi megtakaritásotok van?

Figyelt kérdés
2012. márc. 23. 00:04
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
74%

Én, de egyébként tök mindegy hogy kik kezeli ha tud tervszerűen gondolkodni.

Tapasztalat hogy a nők fele főleg ha gyerekkel vagy egyedül él ügyesbben ossza be a pénzt.

A másik felénél viszont csak egy iszákos, szerencsejátékos, nőhajhász, kábszeres, pasi a rosszabb.

mert a nők másik felének (az elmebeteg feltünési viszketeg mindenkin túl licitálni akaró K-k) nem hogy a sajátja de sokszor a 3. férj pénze sem elég!

Minden nagyobb költség pl. 15-20 ezer felett közös megbeszélés alapján de az ossza be kezelje a pénzt akinél marad még hó végére is.

2012. márc. 23. 08:14
 12/27 anonim válasza:
37%
A kérdés második feléhez: Ki kérdi és mi köze hozzá?
2012. márc. 23. 08:24
 13/27 anonim ***** válasza:
91%
Mind a ketten, bár én nem dolgozom. Nincs megtakarításunk.
2012. márc. 23. 08:35
 14/27 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk nincs a szó szoros értelmében vett közös kassza. Mindketten a saját számlánkra kapjuk a pénzt, és az ott is marad. A számlákat a férjem fizeti be, mivel ő háromszor annyit keres, mint én. A háztartási kiadásokat felezzük.

A megtakarítás nálunk érdekes dolog. Közös megtakarításunk nincs. Kb. havi 30 ezer plusz marad. Ebből 12 ezret én teszek félre, mert régről van egy olyan biztosításom, amit muszáj fizetni. Ez a megtakarításom, konkrét céllal gyűjtöm, de sok pénz kell sajna.

A maradék kb. 18 ezer sorsáról ő dönt. Sajnos megtakarításba nem akarja rakni, úgyhogy mindig elmegy, vagy a számítógépére, vagy felsőkategóriás telefonra, illetve a legújabb ötlete, hogy 3D tévét akar venni. Ebbe én nem szólok bele. De ha gyerekünk lesz, akkor mindenképpen nyitunk neki is egy megtakarítást és abba fogunk pakolni.

2012. márc. 23. 08:35
 15/27 anonim ***** válasza:
91%

Közös számlánk van, sajnos én jelenleg nem dolgozom.

De amíg dolgoztam addig az én fizum is az övére ment. Nem akartunk plusz kezelési költséget fizetni.

Szóval így én vagyok az aki a csekket, élelmiszereket kifizeti, vásárolja. De a nagy bevásárlásnál is ügyelünk, hogy azért ne a legdrágább sajtot stb... vegyünk.

Hó végére mindig marad kb. 30.000 Ft, azt itthon tartjuk, már összegyűlt kb. 1 millió és most már külön számlára beakarjuk ezt rakni.

2012. márc. 23. 08:46
 16/27 anonim ***** válasza:
94%
Közös számlánk van a feleségemmel, mindenki úgy használja a pénzt, ahogy szüksége van rá. Ő is keres, én is. Jelenleg egymillió lekötött forintunk van.
2012. márc. 23. 08:47
 17/27 A kérdező kommentje:
Nálunk én kezelem nem dolgozom én osztom be és 13 millió a megtakaritásunk plussz egy családi ház amit majd eladunk plussz arany 5 millio értékben
2012. márc. 23. 08:58
 18/27 anonim ***** válasza:
65%

Hmmm... érdekes válaszok ahhoz képest, hogy házasságról, azaz VAGYONKÖZÖSSÉGRŐL szól a kérdés.

Engem megdöbbentenek azok a válaszok, hogy "kioszt" valakinek a párja valamennyi pénz. De ugyanilyen fura a "bedobunk a közösbe, a többi az enyém" válasz is - hiszen jogilag minden házasság alatt keresett fillér közös, ha netán válásra kerül a sor, mindegy, kinek a nevén/számláján van, 50-50%-ban illeti a feleket, függetlenül attól, ki mennyivel járult hozzá, ki mennyit költött és mennyit spórolt.

Így szerintem nem igazán van értelme külön gyűjtögetni. Hiába gyűjt az ember valamire, ha nagyobb kiadás, illik megbeszélni a párjával, vagy én gondolom rosszul?

Nekünk közös számlánk van, mindenki azt vesz, amire szüksége van, a nagyobb kiadásokat (pl. tizenezer Ft-os cipő) megbeszéljük, de nem kérünk engedélyt, viszont nem veszünk 6 pár szandált.

A megtakarításokat a férjem köti le és tartja nyilván, de csak intézi a dolgokat, nem egy személyben birtokolja a pénzt vagy az értékpapírt. Ezt nagyon nem bánom, mert engem fárasztanak ezek a dolgok, mindig figyelni, hol mennyi a kamat, mikor mit kell venni, mikor mi jár le..., őt meg érdeklik a befektetési lehetőségek.

Kb. a fizetésünk felét tudjuk megtakarítani, karácsony előtt kevesebbet, nyáron kicsit többet.

2012. márc. 23. 09:01
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Nézzétek: Ez nem a mai kor vívmánya szerintem, bár sokan lehet arra fogják. Most nem azért vannak külön, mert pl a férfi háromszor annyit keres na és akkor így is legyen látszatja hogy ki mennyit kap. Tudom, ezt senki nem is mondta, csak van egy ilyen dolog benne, hogy akár ez miatt is lehet. Plusz nem biztos, hogy a lehetséges vállás miatt van ez. Ja, és nem biztos, hogy minden közös, mert vannak már jogok erre vonatkozóan mert sok csak érdekből ment valakihez, öt évet kibírt utána meg lelécelt a lóvé felével.
2012. márc. 23. 09:06
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

09:01

A házasság hagyományosan nem vagyonközösségről szól. Ez csak a 20. század második felének a vívmánya, amiről már azóta kiderült, hogy elcseszett egy dolog. Ha egy kicsit körülnézel a világban, mindenhol megvan a különvagyon. Ennek egyszerű oka van: házasság ide vagy oda, a két házastárs soha nem lesz két fél, ahogy a Biblia megkívánná, hanem mindig két önálló ember.

2012. márc. 23. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!