Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom gyereke hozzánk fog...

A párom gyereke hozzánk fog költözni, mi legyen velünk?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy önzőnek tűnök, de nem érdekel. 2 éve vagyunk együtt, 1 éve nálunk élünk. A párom volt felesége most külföldre költözik de a gyereket nem viszi mert az új pasija, akivel megy, nem engedi. Én viszont még fiatalnak érzem magam az anya-szerepre, szeretnék élni, szórakozni.

Szeretem a páromat és a fiát is, de ez hirtelen kicsit sok.

Ti mit tennétek?

Én 24/L, ő 27/F a kisfiú 3 éves lesz nyáron

2012. márc. 30. 15:19
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

Igen, mint írtam sokat van nálunk. Talán pont ezért nehéz. Tudom, mivel jár a reggeli készülődés, hogy érte kell menni a bölcsibe, hogy hét közben ágyba kell parancsolni.

A párom... hát nem is tudom. valahogy úgy fogalmazott, hogy ő meghozta a saját döntését (ami, ismétlem, nem volt kérdés), és most várja hogy én meghozzam a sajátomat.

A szüleim ismerik, elfogadják őket, a kisfiút nagyon szeretik. Kezdetben nagyon reménykedtek, hogy én is kedvet kapok a babázáshoz :-)

Április 30-ig van albérletük, utána anyuka költözik a pasihoz, oda a gyerek már nem mehet. Május első hetében utaznak Kanadába.

2012. márc. 30. 16:31
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén, én ezt nem valószínű, hogy vállalnám a helyedben. Szinte mondhatni, hogy még a saját gyerekhez is fiatal vagy (főleg, hogy te is így érzed), de egy idegen gyerekhez meg főleg.

Viszont egy dolog fontos: ha nem vállalod a dolgot, már most költözzetek szét, és lépj ki az életükből (vagy legalábbis lépj messzebb), különben az a kisgyerek megint el fog veszíteni valakit!

2012. márc. 30. 16:36
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
Azt se felejtsük el, hogy úgy írtad ki a kérdést, hogy "nálunk élünk". Ezek szerint a te lakásodban, vagy a szüleidnél, vagy ez mit jelent? Mert ha szülőknél éltek, ők is simán mondhatják, hogy nem akarnak egy idegen gyereket az életükbe. Téged meg maximálisan megértelek. Még ha gyerekes emberrel jössz is össze, a legeslegritkább esetben számol az ember azzal az eshetőséggel, hogy végül apukánál köt ki a gyerek, mert anyukának nem kell. Szegény kicsi, őt sajnálom a legjobban, de neked is csak egy életed van, ha nem akarsz most egy kész gyereket, akkor lépj.
2012. márc. 30. 16:38
 34/44 anonim ***** válasza:
ja, bocs, közben láttam, h írtál arról, hogy hol laktok.
2012. márc. 30. 16:42
 35/44 A kérdező kommentje:

Tényleg, nálunk-ot írtam :-))

Ez én lakásomban élünk (megtakarítás+hitel, amit én fizetek).

Ez a "kicsit messziről" bennem is felmerült. De elég furcsa lenne, ha ők albérletben élnének és mi "járnánk" a párommal, mint a 15 éves kamaszok....

2012. márc. 30. 16:43
 36/44 anonim ***** válasza:
100%
Le a kalappal előtted, hogy 24 évesen van lakásod,és érettem is gondolkodsz. Tudod az a kérdés merült fel bennem, hogy igen, ez a te lakásod, és ha útközben derül ki, hogy nem tudsz a gyerekkel élni, akkor biztos nehéz lesz úgymond kidobnod a párodat és a kisgyereket, másrészről meg önfeláldozás, ha neked így nem megy,de sajnálatból maradnál.
2012. márc. 30. 16:54
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

Anno én mindig azt mondtam a páromnak, hogy ha van zabigyereke, akkor hozza és együtt felneveljük. :D Csak ne titkolja el...

Viccet félre téve: Komoly döntést kell meghoznod: Vagy szereted a párodat és elkötelezed magad mellette, elfogadva azt, hogy egy gyereket is kaptál vele; vagy kilépsz a kapcsolatból.

Az alapján, amit leírtál nem vagy túl fiatal ahhoz, hogy gyereked legyen, mert felelősségteljes vagy. :) De ez nem jelenti azt, hogy be kell vállalnod más gyerekének nevelését... Csak az a bibi, hogy mindent vagy semmit helyzetben vagy... pffff

Én biztos, hogy az alapján döntenék, hogy a pároddal milyen a kapcsolatod: szereted-e feltétel nélkül? Elég erős-e a kapcsolat ahhoz, hogy életreszóló döntést hozz?

Ha kételkedsz a párodban, akkor szerintem jobb lelépni.

Viszont, ha minden idilli, akkor én felvállalnám a pótmami szerepet, már azért is, mert így ismeretlenül is iszonyat megszakad a szívem a kisfiúért... "csodás" anyja van... brrr.... Senkinek semmilyen körülmények között nem adnám a lányomat, főleg nem egy párkapcsolat miatt...

Ez az örökbeadás meg... nem is értem, hogy merült fel itt!

2012. márc. 31. 00:34
 38/44 anonim ***** válasza:

A gyerek "jogi helyzetét" mindenképp rendezzétek.

Legyen nyoma, hogy mikortól nincs a gyerek az anyjával, intézzétek a gyermek elhelyezés módosítását, a gyerektartást.

2012. márc. 31. 08:50
 39/44 A kérdező kommentje:

Most eljöttem anyukámékhoz hétvégére kicsit gondolkodni.

Nagyon köszönöm a válaszokat.

A jogi helyzetet az anyuka nem akarja rendezni. Ha elmegy, párom minden hónapban be fog menni a gyámügyre és bejelenti, hogy nem látogatja és nem fizet gyerektartást. Remélem ez elég lesz ahhoz, hogy ha hazajönne akkor ne kaphassa vissza.

2012. márc. 31. 11:42
 40/44 anonim ***** válasza:
100%
egy biztos: Ha bevállalod, a vérszerinti anyjánál csak jobb lehetsz!
2012. márc. 31. 11:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!