A párom gyereke hozzánk fog költözni, mi legyen velünk?
Tudom, hogy önzőnek tűnök, de nem érdekel. 2 éve vagyunk együtt, 1 éve nálunk élünk. A párom volt felesége most külföldre költözik de a gyereket nem viszi mert az új pasija, akivel megy, nem engedi. Én viszont még fiatalnak érzem magam az anya-szerepre, szeretnék élni, szórakozni.
Szeretem a páromat és a fiát is, de ez hirtelen kicsit sok.
Ti mit tennétek?
Én 24/L, ő 27/F a kisfiú 3 éves lesz nyáron
Igen, mint írtam sokat van nálunk. Talán pont ezért nehéz. Tudom, mivel jár a reggeli készülődés, hogy érte kell menni a bölcsibe, hogy hét közben ágyba kell parancsolni.
A párom... hát nem is tudom. valahogy úgy fogalmazott, hogy ő meghozta a saját döntését (ami, ismétlem, nem volt kérdés), és most várja hogy én meghozzam a sajátomat.
A szüleim ismerik, elfogadják őket, a kisfiút nagyon szeretik. Kezdetben nagyon reménykedtek, hogy én is kedvet kapok a babázáshoz :-)
Április 30-ig van albérletük, utána anyuka költözik a pasihoz, oda a gyerek már nem mehet. Május első hetében utaznak Kanadába.
Őszintén, én ezt nem valószínű, hogy vállalnám a helyedben. Szinte mondhatni, hogy még a saját gyerekhez is fiatal vagy (főleg, hogy te is így érzed), de egy idegen gyerekhez meg főleg.
Viszont egy dolog fontos: ha nem vállalod a dolgot, már most költözzetek szét, és lépj ki az életükből (vagy legalábbis lépj messzebb), különben az a kisgyerek megint el fog veszíteni valakit!
Tényleg, nálunk-ot írtam :-))
Ez én lakásomban élünk (megtakarítás+hitel, amit én fizetek).
Ez a "kicsit messziről" bennem is felmerült. De elég furcsa lenne, ha ők albérletben élnének és mi "járnánk" a párommal, mint a 15 éves kamaszok....
Anno én mindig azt mondtam a páromnak, hogy ha van zabigyereke, akkor hozza és együtt felneveljük. :D Csak ne titkolja el...
Viccet félre téve: Komoly döntést kell meghoznod: Vagy szereted a párodat és elkötelezed magad mellette, elfogadva azt, hogy egy gyereket is kaptál vele; vagy kilépsz a kapcsolatból.
Az alapján, amit leírtál nem vagy túl fiatal ahhoz, hogy gyereked legyen, mert felelősségteljes vagy. :) De ez nem jelenti azt, hogy be kell vállalnod más gyerekének nevelését... Csak az a bibi, hogy mindent vagy semmit helyzetben vagy... pffff
Én biztos, hogy az alapján döntenék, hogy a pároddal milyen a kapcsolatod: szereted-e feltétel nélkül? Elég erős-e a kapcsolat ahhoz, hogy életreszóló döntést hozz?
Ha kételkedsz a párodban, akkor szerintem jobb lelépni.
Viszont, ha minden idilli, akkor én felvállalnám a pótmami szerepet, már azért is, mert így ismeretlenül is iszonyat megszakad a szívem a kisfiúért... "csodás" anyja van... brrr.... Senkinek semmilyen körülmények között nem adnám a lányomat, főleg nem egy párkapcsolat miatt...
Ez az örökbeadás meg... nem is értem, hogy merült fel itt!
A gyerek "jogi helyzetét" mindenképp rendezzétek.
Legyen nyoma, hogy mikortól nincs a gyerek az anyjával, intézzétek a gyermek elhelyezés módosítását, a gyerektartást.
Most eljöttem anyukámékhoz hétvégére kicsit gondolkodni.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
A jogi helyzetet az anyuka nem akarja rendezni. Ha elmegy, párom minden hónapban be fog menni a gyámügyre és bejelenti, hogy nem látogatja és nem fizet gyerektartást. Remélem ez elég lesz ahhoz, hogy ha hazajönne akkor ne kaphassa vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!