Hozánk akar költözni a párom gyereke, de én nem szeretném, mit tegyek?
Hát csak röviden, van az a mondás "Ha kell a tehén, akkor kelljen a borja is."
A párod gyereke, te tisztában voltál vele, mikor összekerültetek, hogy neki vannak csemetéi.Próbáljatok kompromisszumra jutni, mert a párodtól nem várhatod el, hogy családjától elforduljon.
Pedig tudtad jól,hogy vannak gyerekei,és te amikor összejöttél vele,vállaltad a két gyereket is.HA az apja akarja ,hogy oda költözzön,akkor bizony vita lesz köztetek,mert nem hiszem,hogy cserben hagyná az apja a fiát.
Gondold végig milyen érzés lenne a srácnak,ha miattad nem engedné az apja,hogy veletek éljen.nem csak az apját gyűlölné meg,hanem téged is.Amúgy egy 16 éves fiú már nem sok vizet kavar,hisz önálló,és jóformán csak aludni jár haza..(tudom mert nekem is van egy 16 éves fiam)
Én a helyedben ha tényleg arra kerül a sor,hogy hozzátok költözik a fiú,ülj le az apjával,és mond meg neki,hogy rendben költözzön,de ha nem tartja be a szabályokat akkor visszamegy az anyjához.A szabályok alatt azt értem,hogy pl: maga után rendet rak,nem dohányzik a lakásban,nem veszekszik veletek stb..de esélyt mindenképpen adj neki..
Költözz külön, és találkozgassatok! A gyereknek az az otthona. Természetesen.
Hacsak nem akarsz neki venni egy lakást ajándékba.
A gyerekeknek a szülők mellett a helyük (amíg kiskorúak), és nem kérheted a párodat, hogy ne fogadja be.
Ugyanakkor mivel vállalsz egy 47 éves pasast, vállald az ő igen komoly, sok éves múltját, vele együtt a 2 kamasz gyerekkel.
Mellesleg ha jobban belegondolsz, a család és a gyerekek mindig fontosabbak, mint egy új párkapcsolat. És ez így természetes.
Amugy ha belegondoltok, jogilag, ez nem olyan egyszerü, nyilván a gyerek az első, de az anyjánál van elhelyezve papirilag, ha valami baja van az anyja a felelős mert ö a hivatalos gyámja, söt szerintem ha gyerektartást is fizet az apa, még komplikáltabb, mert ez egy birosági ügy is egyben, hogy nála lakhasson a gyerek, azt azért tudom ennyire mert pár éve mi is igy voltunk, hol hozzánk, hol az anyjánál szeretett volna lakni a párom fia, hát ez nem olyan egyszerü.
Ezen is el kell gondolkodni.
Ez nem csak arrol szol hogy egyszer itt, egyszer ott, ennek jogi háttere is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!