Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hozánk akar költözni a párom...

Hozánk akar költözni a párom gyereke, de én nem szeretném, mit tegyek?

Figyelt kérdés
4 éve vagyunk együtt a párommal,ő 47 éves én 28. Neki az első házasságából van két kamasz gyermeke egy 16 éves fiú és egy 18 éves lány.Eddig minden nagyon szép és jó volt,a gyerekekkel nagyon jól kijöttem,az exnejével is teljesen normális a viszony(ők már 13 éve elváltak).Az én szüleim is szeretik a páromat stb.Mostanában viszont gondok vannak a fiával,az anyjával nemgien jönnek ki,és a gyerek kitalálta,hogy hozzánk akar költözni, tegnap is volt egy nagy balhé náluk,és még az anyja is közölte vele,hogy ha nem tetszik ami itthon van,pakolj és menj apádékhoz.A dolog egyre komolyabbra látszik fordulni,és a párom is azt mondta neki,hogy még megbeszéljük,de ha végkkép nem birod Anyádékkal gyere ide,majd megleszünk valahogy.Na és itt a baj.Hogy mondjam meg a páromnak,hogy én egyáltalán nem örülnék,ha ide költözne?Én 28 évesen nem tudok/akarok bevállalni egy kamaszfiút!Ráadásul egy pici másfél szobás lakában lakunk,ahol a két szoba egymásba nyilik,az anyagi helyzetünk se túl fényes...Hogy tudnám ezt megmondani,úgy hogy ne egyen belőle harag/sértődés(esetleg szakítás????)?Hiszen mégiscsak a gyerekéről van szó,ez nagyon kényes téma!Légyszi adjatok tanácsot!
2009. dec. 22. 11:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%

Hát csak röviden, van az a mondás "Ha kell a tehén, akkor kelljen a borja is."

A párod gyereke, te tisztában voltál vele, mikor összekerültetek, hogy neki vannak csemetéi.Próbáljatok kompromisszumra jutni, mert a párodtól nem várhatod el, hogy családjától elforduljon.

2009. dec. 22. 11:50
 2/15 anonim ***** válasza:
77%

Pedig tudtad jól,hogy vannak gyerekei,és te amikor összejöttél vele,vállaltad a két gyereket is.HA az apja akarja ,hogy oda költözzön,akkor bizony vita lesz köztetek,mert nem hiszem,hogy cserben hagyná az apja a fiát.

Gondold végig milyen érzés lenne a srácnak,ha miattad nem engedné az apja,hogy veletek éljen.nem csak az apját gyűlölné meg,hanem téged is.Amúgy egy 16 éves fiú már nem sok vizet kavar,hisz önálló,és jóformán csak aludni jár haza..(tudom mert nekem is van egy 16 éves fiam)

Én a helyedben ha tényleg arra kerül a sor,hogy hozzátok költözik a fiú,ülj le az apjával,és mond meg neki,hogy rendben költözzön,de ha nem tartja be a szabályokat akkor visszamegy az anyjához.A szabályok alatt azt értem,hogy pl: maga után rendet rak,nem dohányzik a lakásban,nem veszekszik veletek stb..de esélyt mindenképpen adj neki..

2009. dec. 22. 11:58
 3/15 anonim ***** válasza:
68%

Költözz külön, és találkozgassatok! A gyereknek az az otthona. Természetesen.

Hacsak nem akarsz neki venni egy lakást ajándékba.

2009. dec. 22. 12:05
 4/15 anonim ***** válasza:
64%
Sehogy. Ne is gondolj ilyet! Elég a 1,5 szoba, tietek a naygobb, övé a kisebb. Van ahol a két kamasz is elfér ekkora lakásban. Te a kiényelmedet félted, őt meg tagadja meg ezért az apja?! Rendezd be neki kénylmesen a szobát! Ha nem akarsz vele lakni, menj haza anyádhoz, és randevúzzatok!
2009. dec. 22. 12:08
 5/15 anonim ***** válasza:
12%
Mi lenne, ha a te szüleidhez költözne a nevelt fiad? Azt nem lehetne megoldani?
2009. dec. 22. 12:09
 6/15 anonim ***** válasza:
48%

A gyerekeknek a szülők mellett a helyük (amíg kiskorúak), és nem kérheted a párodat, hogy ne fogadja be.

Ugyanakkor mivel vállalsz egy 47 éves pasast, vállald az ő igen komoly, sok éves múltját, vele együtt a 2 kamasz gyerekkel.

Mellesleg ha jobban belegondolsz, a család és a gyerekek mindig fontosabbak, mint egy új párkapcsolat. És ez így természetes.

2009. dec. 22. 12:26
 7/15 anonim ***** válasza:
32%
Elmondanám a páromnak, hogy a 16 éves fiával már nem olyan vonzó az élet...és aztán megnézném mi történik velem. És nem lepődnék meg ha, mint macskát szarni...
2009. dec. 22. 12:41
 8/15 anonim ***** válasza:
45%
Nem nagyon tudsz mit tenni...a gyereke!.. ha jönni akar kénytelen leszel elfogadni hogy mostantól többen vagytok....
2009. dec. 22. 13:05
 9/15 anonim ***** válasza:
85%

Amugy ha belegondoltok, jogilag, ez nem olyan egyszerü, nyilván a gyerek az első, de az anyjánál van elhelyezve papirilag, ha valami baja van az anyja a felelős mert ö a hivatalos gyámja, söt szerintem ha gyerektartást is fizet az apa, még komplikáltabb, mert ez egy birosági ügy is egyben, hogy nála lakhasson a gyerek, azt azért tudom ennyire mert pár éve mi is igy voltunk, hol hozzánk, hol az anyjánál szeretett volna lakni a párom fia, hát ez nem olyan egyszerü.

Ezen is el kell gondolkodni.

Ez nem csak arrol szol hogy egyszer itt, egyszer ott, ennek jogi háttere is van.

2009. dec. 22. 13:41
 10/15 A kérdező kommentje:
Hát már nem azért,de én nem vállaltam,hogy nevelek egy problémás kamaszfiút,erről szó sem volt,hogy idejöjjön lakni a gyerek amikor összeköltöztünk!Amúgy meg az én szüleim is elváltak,és mi nem tartottuk a kapcsolatot az Apámmal.Az én Anyám senkinek se tudott volna lepasszolni ,ha gondok lettek volna velem,meg én se tudtam hová lelépni,csak mert nem tetszett,hogy este 6-ra haza kell mennem vagy mert nem csinálhatok a barátaimmal csatateret a lakásból!Amúgy meg ezeket,amik miatt vita van az Anyjával,mi se engednénk meg neki.Szóval nincs kedvem ahhoz,hogy csak úgy szeszélyből feleforgassa az életünket,aztán esetleg kitalálja,hogy hazamegy,mert itt sincs kolbászból a kerítés.
2009. dec. 22. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!