Miért hiszi azt rengeteg szülő, hogy attól lesz különleges a gyereke, hogy nagyon ritka vagy idétlen nevet adnak neki?
Én nem értem. Miért gondolja azt valaki szülő létére, hogy a gyereke boldog lehet olyan névvel, hogy : Ajándék, Hadúr, Orália, Atlanta, Káldixtusz, Agrippína, Eperke, és még sorolhatnám.
Főleg ha még a vezetéknév is "passzol" hozzá....pl : Zöld Piroska....
Miért hiszi azt sok szülő, hogy attól lesz különleges és "kitűnő" gyereke, ha ilyen idétlen, vagy tényleg szokatlan nevet ad neki?
Miért nem gondolják, hogy már óvodában megkezdődik a csúfolás, ami ált. iskolába csak fokozódik? Miért jó ilyen szinten kiszúrni a saját gyerekükkel?
Ilyen neveket találsz a közvetlen környezetedben??Jó helyen élhetsz!
a másik meg az hogy egy különleges,szép névvel igenis ki lehet tünni,a három Niki mellett!
Nem is a különleges nevekkel van a gond, szerintem a kérdező sem arra gondolt, hanem amikor idétlen, és ehhez nem is kell nagyon különlegesnek lennie a névnek. Azt én is gáznak tartom, amikor valaki Gandalfnak, meg Arzénnak, meg ilyeneknek nevezi el a gyerekét. Ez szerintem gáz... csúfolni fogják, az biztos, és az a gyereknek nem jó. Az orália meg a hasonlók majd nagyobb korban lesznek írtó cikik a gyereknek, mert hogy ezzel halálra szívatnák középsuliban nyomorult gyereket, az is tuti. Viszont azzal sem értek egyet, hogy ha valaki csak az éppen divatos nevekben gondolkodik, az sem jó, ha 3 Lili, meg 5 Hunor szaladgál a csoportban. Bár ezekkel a nevekkel amúgy semmi bajom, ha ez tetszik, inkább ezt adja a gyerekének a szülő, mint hogy Ronaldinnyu legyen... :)
De csak egy példa a teljesen átlagos névre, ami mégis tök gáz lett felnőtt korra. Volt egy tanárom, az a neve, hogy Pohl Lenke. Kicsinek biztos halál cuki volt, mert mesélte, hogy ő is egybe mondta bemutatkozásnál, és mindig jót mosolyogtak a felnőttek rajta, de aztán középiskolában halálra cikizték a pollenkézéssel, felnőttként meg elég nehéz dolog nem elmosolyodni, amikor bemutatkozik...
Szóval összegezve, én a mértékletesség híve vagyok, mert lehet, hogy egy név cuki egy kisgyereknek, de ezzel kell felnőttként is együtt élnie.
Nálunk már a Tünde és a Bendegúz névnél is zúgolódás volt.
- Na de, Kérem? Hogy lehet ilyen nevet adni a gyerekeknek?
De én nem azért adtam nekik ilyen nevet, hogy kitünjenek (pedig anyira nem is kirívó nevek szerintem)
Hanem azért adtam nekik, mert a fiú már magzatkorában is igazi gézendúz volt, és előregondolva biztos az is lesz. Hát így is lett.
A kislányom mikor megszületett pedig még véresen csapzottan is hasonlított egy Tündérkére ezért lett Tünde.
Egyetértek a kérdezővel, feltűnési viszketegségnek érzem. Ok, az ember olyan nevet ad a gyermekének, amilyet szeretne, ne alkalmazkodjon a tömeghez, de azért lehetne gondolni a gyerekre is.
Amúgy attól is herótom van, ha valaki kvázi egy táborba állítja be a gyereket (Gábor, László, Péter, József...). Ha valakinek Kiss/Nagy/Kovács/Szabó a vezetékneve, akkor ne legyen már Laci mellé, mert Kiss Laciból egy kis faluban is legalább három van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!