A párom gyereke hozzánk fog költözni, mi legyen velünk?
Tudom, hogy önzőnek tűnök, de nem érdekel. 2 éve vagyunk együtt, 1 éve nálunk élünk. A párom volt felesége most külföldre költözik de a gyereket nem viszi mert az új pasija, akivel megy, nem engedi. Én viszont még fiatalnak érzem magam az anya-szerepre, szeretnék élni, szórakozni.
Szeretem a páromat és a fiát is, de ez hirtelen kicsit sok.
Ti mit tennétek?
Én 24/L, ő 27/F a kisfiú 3 éves lesz nyáron
micsoda válaszok... a kérdezőt ostorozzák meg
miközben a gyerek anyja külföldön szórakozik egy férfival, és csak az ő kedvéért lemond a gyerekről...szánalmas
Kérdező! neked nem is kell anyának lenned, győzd meg a párodat, hogy a gyerek legjobb helye az anyja mellett van
16:02 - ennyire azért nem vagyok önző, ez fel sem merül. A kisfiút mostantól az apukája fogja nevelni, ez tény.
A kérdés az én szerepem.
Szerintem is néhány válaszadó lehetne kicsit empatikusabb...teljesen más az, hogy beleszeretek valakibe, akinek történetesen van egy pici gyereke, meg teljesen más az, hogy egyik napról a másikra kiderül, hogy az anyja fel fog szívódni, és nekem kell átvenni a helyét.
Kérdező, mennyire friss neked ez az információ, mikor tudtad meg a dolgot?
Én is csak azt tudom javasolni, hogy gondolkozz el azon, hogy Ő életed szerelme? Ha igen, akkor próbáljátok meg!
Ha meg úgy érzed nem menne, még időben vagy!
azért nincs támadva az anyuka, mert nem ő írt ide és a kérdés nem az édesanyáról szólt
A kérdező magáról kérdezett és hogy mi legyen velük.
Persze szereted a párodat, de ha nem érzed, hogy készen állsz egy gyerek nevelésére akkor még most idejében szakíts a pároddal. Mint írtad te élni szeretnél és szórakozni. Ez gyerek mellett nem igen fog menni. Oké lesz egy két estétek amit majd kettesben fogtok tölteni, de nem lesz rendszeres.
Az viszont a párodnak sem fog tetszeni, hogy te egyedül menj bulizgatni. Hiába az övé a gyerek ha most vállalod, hogy vele maradsz akkor az a gyerek félig meddig a tied is lesz, így ahhoz méltóan kell majd viselkedned.
Ha a gyerek beteg lesz és a párod nem tud eljönni a munkahelyéről akkor neked kell vele otthon lenned, lesz mikor majd te fogod oviba vinni, délután menned kell érte.
A gyerek nem tárgy, hogy lökdössük ide-oda, és azon vitázni, hogy kinek a kötelessége felnevelni, nem lehet "visszapasszolni" az anyjához azzal, hogy az ő dolga. Ő már lemondott róla. Még szerencse, hogy az édesapja fejében meg sem fordult, hogy vállalja-e vagy nem.
Én megértem a kérdezőt, és úgy érzem, tisztában van döntésének felelősségével. A baj az, hogy mi nem érezzük azt, amit te Kedves Kérdező, mert a döntés nem a mi bőrünkre megy.
Ha szereted a párodat, meg ahogy írod, találkoztál már a kicsivel is, és eddig jól kijöttetek egymással, összeszedném az erőmet és belevágnék. Ha a kicsi már bekerült a családba, és vannak nagyik is körülöttetek, akkor úgyis lesz arra lehetőség, hogy néha-néha a nagyi vigyáz rá, amíg ti a pároddal egy-egy este kiruccantok otthonról. Csak ki kell várni, míg a gyermek elfogadja a nagyszülőket, és elfogadja azt is, hogy esetenként ott alszik, vagy éppen a nagyi vigyáz rá, és nem ti.
Te nem szeretnéd a gyereket nevelni nem is igen akarsz vele egy háztartásban lakni ezért is írtad ki a kérdést.
"Én viszont még fiatalnak érzem magam az anya-szerepre, szeretnék élni, szórakozni."
Senki nem fog ujjal mutogatni rád, ha most kilépsz ebből a kapcsolatból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!