Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom gyereke hozzánk fog...

A párom gyereke hozzánk fog költözni, mi legyen velünk?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy önzőnek tűnök, de nem érdekel. 2 éve vagyunk együtt, 1 éve nálunk élünk. A párom volt felesége most külföldre költözik de a gyereket nem viszi mert az új pasija, akivel megy, nem engedi. Én viszont még fiatalnak érzem magam az anya-szerepre, szeretnék élni, szórakozni.

Szeretem a páromat és a fiát is, de ez hirtelen kicsit sok.

Ti mit tennétek?

Én 24/L, ő 27/F a kisfiú 3 éves lesz nyáron

2012. márc. 30. 15:19
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%
igen, tiéd is lesz a felelősség. az elején légy vele nagyon türelmes és megértő, pici még, valószínűleg nagyon fogja hiányolni az anyukáját, kérdezgeti majd, h hol van és sírdogálni is fog utána... akkor még inkább a lelki támasza legyél, ne a "gonosz mostohája" vígasztald. persze, neveld is, de ne ezen legyen a hangsúly. a dackorszak nem ellened irányul majd, ebből a szempontból viszont könnyebb dolgod lesz,mint egy 6-8 évessel. ha jó viszonyt alakítasz ki, elfogad majd anyukájaként és nyugodtan rászólhatsz a boltban, ha meg akar vetetni magának valamit, stb. ez a szerep főként az apáé lesz eleinte, de neked is vállalnod kell, csak el kell találnod a mértéket. ne félj tőle és ne akarj kizárólag a "jófej pótmami" lenni, az ilyen körülmények között kivitelezhetetlen és valójában neki sem lenne jó. ő már te felelősséged is. és azért a happy end is benne van a pakliban, lehet, h nagyon hozzádnő a kisfiú és saját gyerekedként fogod majd szeretni.
2012. márc. 30. 16:01
 22/44 anonim ***** válasza:
5%
Ez az anyuka egy szégyen.Amúgy ha szereted a párod,vele maradsz gyerek ellenére is.Lehet,nem is lesz olyan rossz.De ha nagyon nem akarod más gyerekét felnevelni,amit megértek,akkor miért nem adjátok örökbe?
2012. márc. 30. 16:02
 23/44 anonim ***** válasza:
55%
16.02 gondolom az apukában nem merült fel h nem vállalja a gyerekét
2012. márc. 30. 16:04
 24/44 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, ez magától értetődik, ezért nem írtam: az meg sem fordult a fejemben, hogy választás elé állítom a páromat.
2012. márc. 30. 16:04
 25/44 anonim ***** válasza:
53%

micsoda válaszok... a kérdezőt ostorozzák meg

miközben a gyerek anyja külföldön szórakozik egy férfival, és csak az ő kedvéért lemond a gyerekről...szánalmas

Kérdező! neked nem is kell anyának lenned, győzd meg a párodat, hogy a gyerek legjobb helye az anyja mellett van

2012. márc. 30. 16:08
 26/44 A kérdező kommentje:

16:02 - ennyire azért nem vagyok önző, ez fel sem merül. A kisfiút mostantól az apukája fogja nevelni, ez tény.

A kérdés az én szerepem.

2012. márc. 30. 16:08
 27/44 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem is néhány válaszadó lehetne kicsit empatikusabb...teljesen más az, hogy beleszeretek valakibe, akinek történetesen van egy pici gyereke, meg teljesen más az, hogy egyik napról a másikra kiderül, hogy az anyja fel fog szívódni, és nekem kell átvenni a helyét.

Kérdező, mennyire friss neked ez az információ, mikor tudtad meg a dolgot?

Én is csak azt tudom javasolni, hogy gondolkozz el azon, hogy Ő életed szerelme? Ha igen, akkor próbáljátok meg!

Ha meg úgy érzed nem menne, még időben vagy!

2012. márc. 30. 16:18
 28/44 anonim ***** válasza:

azért nincs támadva az anyuka, mert nem ő írt ide és a kérdés nem az édesanyáról szólt

A kérdező magáról kérdezett és hogy mi legyen velük.

Persze szereted a párodat, de ha nem érzed, hogy készen állsz egy gyerek nevelésére akkor még most idejében szakíts a pároddal. Mint írtad te élni szeretnél és szórakozni. Ez gyerek mellett nem igen fog menni. Oké lesz egy két estétek amit majd kettesben fogtok tölteni, de nem lesz rendszeres.

Az viszont a párodnak sem fog tetszeni, hogy te egyedül menj bulizgatni. Hiába az övé a gyerek ha most vállalod, hogy vele maradsz akkor az a gyerek félig meddig a tied is lesz, így ahhoz méltóan kell majd viselkedned.

Ha a gyerek beteg lesz és a párod nem tud eljönni a munkahelyéről akkor neked kell vele otthon lenned, lesz mikor majd te fogod oviba vinni, délután menned kell érte.

2012. márc. 30. 16:23
 29/44 anonim ***** válasza:

A gyerek nem tárgy, hogy lökdössük ide-oda, és azon vitázni, hogy kinek a kötelessége felnevelni, nem lehet "visszapasszolni" az anyjához azzal, hogy az ő dolga. Ő már lemondott róla. Még szerencse, hogy az édesapja fejében meg sem fordult, hogy vállalja-e vagy nem.

Én megértem a kérdezőt, és úgy érzem, tisztában van döntésének felelősségével. A baj az, hogy mi nem érezzük azt, amit te Kedves Kérdező, mert a döntés nem a mi bőrünkre megy.

Ha szereted a párodat, meg ahogy írod, találkoztál már a kicsivel is, és eddig jól kijöttetek egymással, összeszedném az erőmet és belevágnék. Ha a kicsi már bekerült a családba, és vannak nagyik is körülöttetek, akkor úgyis lesz arra lehetőség, hogy néha-néha a nagyi vigyáz rá, amíg ti a pároddal egy-egy este kiruccantok otthonról. Csak ki kell várni, míg a gyermek elfogadja a nagyszülőket, és elfogadja azt is, hogy esetenként ott alszik, vagy éppen a nagyi vigyáz rá, és nem ti.

2012. márc. 30. 16:25
 30/44 anonim ***** válasza:
79%

Te nem szeretnéd a gyereket nevelni nem is igen akarsz vele egy háztartásban lakni ezért is írtad ki a kérdést.

"Én viszont még fiatalnak érzem magam az anya-szerepre, szeretnék élni, szórakozni."

Senki nem fog ujjal mutogatni rád, ha most kilépsz ebből a kapcsolatból.

2012. márc. 30. 16:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!