A párom szépen szólva mindenért leszid, amikor jön hozzám. Hogy oldjam ezt meg? Már rettegek, ha jön.
Kopog, kinyitom, beengedem. és kezdődik.
Miért nem a szájára adtam puszit. Miért nem vagyok még kész? ne piszkáljam a pattanásaimat a tükörben. stb stb
Már megbeszéltem vele, hogy ez engem zavar. Megértette.
Másnap feljön és amíg rám várt nézelődött és azt kereste mibe köthet bele, pl anno ilyenek voltak, hogy a hűtőajtón volt egy folt, ma már ragyog minden ha jön, erre most belekötött abba miért a földön van a krumpli - elővettem kaja készítéshez, a kukához közel, pucolni. Lehet hogy helytelen, nem ez a lényeg, hanem hogy már ott tartok, hogy ha meghallom, hogy megállt a ház előtt kocsival, szabályosan megáll bennem a vér is.
Mit tegyek?
Ő miért van veled, ha ilyen rosszul bírja? Kegyből?
Te miért vagy vele? Ő az Isten?
Én nem tudhatom, mik azok a dolgok, amelyek hozzá vonzanak téged, de érdemes átgondolnod. Ha nem változik semmi, akkor is akarod a kapcsolatot?
Ha ennyire nem veszi észre magát, drasztikusabb lépésre lehet szükséged.
Például:
-Nekem viszont nem jó így. Most nem szeretnék veled lenni. Menj haza! Ha vele akarsz élni hosszú távon, tudnod kell kezelned őt, és a szép szó, kérés, érvelés láthatóan nincs hatással rá. Az erőből, határozottságból talán ért.
lehet kegyből van velem
én azért vele, mert nekem ő az élet.
a drasztikusabb lépéseim, is indokok arra, amiket felhoz ilyenkor.
hogy nem akartam vele aludni, hogy elküldtem én rontottam el a kapcsolatot, ezért se lehet engem elviselni.
neked ő az élet?? akkor te tényleg szeretsz szenvedni..!!!
nem tudom felfogni miért ragaszkodsz még mindig hozzá,amikor ilyen megalázóan viselkedik veled.
azt vettem észre magamon, amikor szakítani akarok, hogy nem megy
amikor próbálok nyitni más férfiak felé, hogy senki nem tetszik, mindenkit hozzá hasonlítgatok és vele senki nem ér fel
és erre pluszba rá is tesz egy-egy elutasítása a kezdeményezésemnek, mintha senkinek nem kellenék
és amikor eldöntöm, hogy szakítok, nem örülök, sőt úgy érzem nem élem túl, kb 2 napig bírom, hogy nem jelentkezem nála.
így értettem, nekem mintha ő lenne az élet.
Rettegsz, ha jön. Nem bírod ki nélküle.
Egyiket sem én írtam, te állítottad magadról.
Márpedig a három dologból valamelyik biztosan meg fog történni. Ez nem pszichológiai okoskodás, hanem színtiszta logika. Kb. olyan, mintha megkeversz három kártyát, amiből az egyik a káró ász és lefordítod őkek, akkor valamelyik biztosan a káró ász lesz. Vagy a jobboldali, vagy a baloldali, vagy a középső, de az egyik biztos. Itt is ez a helyzet. Mi es a három dolog?
-Vagy szakítasz vele. Ehhez meg kell szabadulnod a függőségtől.
-Vagy elfogadod a dominanciáját. Ehhez meg kell békélned azokkal a tulajdonságaival, amit nem szeretsz benne, amiért kiírtad ezt a kérdést.
-Vagy megtanulod, hogy urald a helyzetet. Ehhez erős elhatározás kell és kitaretás, hisz nyilvánvaló, hogy ellenállással találkozol.
Természetesen vannak egyéb esetek, olyanok, hogy ő meghal; te meghalsz; magától megvilágosodik, és megváltozik. Ezek közül az utolsóval az a baj, hogy gyakorlatilag reménytelen és nem rajtad múlik. Az első kettővel, meg nem írom le, mi a baj.
Annyi látszik, hogy a te esetedben mindhárom megoldás nehéz. Jöttél segítségért, kaptál is, de egy idő után, ha nem jutsz egyről a kettőre, már nem lesz értelme újabb tanácsot adni.
Ha azt az utat választod, hogy behódolsz neki, ahhoz nem kell segítség. Vagy rombold még egy kicsit tovább az önértékelésed, vagy keress magadnak egy vallást, ahol megkapod a lelki támaszt. Ennek az útnak van egy különlegessége. Ha egyiket sem választod, akkor ezt fogod kapni.
Ha a szakítást választod, akkor el kell fogadnod, hogy számodra ő nem létezik. Még akkor sem, ha fáj a hiánya. Írd le egy papírra, hogy miért szakítasz, és ha felhívnád, akkor vedd elő a papírt. Mindenképp találj magadnak valamilyen tevékenységwet, ami leköt, ami nem hagy időt lelkizni. Szűkítsd minél kisebbre azt az időt, amikor előjöhet belőled a visszatáncolási szándék. Vállalj el új feladatokat a munkahelyeden! Keress másik munkahelyet. Vegyél fel még két tantárgyat! Kezdj bele egy vállalkozásba! Találj egy hobbit! Járj el barátaiddal szórakozni, ha nincsenek, akkor járj el egyedül, olyan helyekre, ahol még nem ismernek, és szerezz új barátokat! Kezdj el sportolni valamit! Lényeg, hogy kössd le magad, és legyél erős a döntésedben.
Ha azt választod, hogy uralod a helyzetet, akkor tanulj az emberi kapcsolatokról. Korábbi hozzászólásomban (03-29 00:57) már javasoltam egy könyvet, de van még egy csomó, csak kezdd el. MEg akarsz nyerni egy olyan meccset, ahol az "ellenfél" vezet és jobban játszik nálad. Ehhez jobbá kell tenned magad. El kell fogadnod, hogy az esetleges szakítás nem mindenáron elkerülendő dolog. A párod hajlandó elmenni a falig. Ha te nem vagy hajlandó, akkor az ő kezében van az adu ász. Ez kb olyan, mintha két ember úgy vitatkozik, hogy az egyiknél van egy pisztoly, amivel bármikor la másikat, ha úgy gondolja. Így nem lehet vitatkozni. Mintha az egyik félnek lenne a birtokában egy "igazam van" gomb, amit bármikor megnyomhat, és azzal a vitát lezártuk.
Nagyjából ezek vannak. NEm hiszem, hogy több okosságot vagy hülyeséget tudna még neked tanácsolni bárki a mostani helyzetedre. Lépj valamit. Ha újra azzal jössz, hogy képtelen vagy rá, akkor már nem lesz értelme válaszolnunk. Ellenben ha csinálsz valamit, amivel felforgatod a mostani helyzetet, akkor az új helyzetben szivesen segítünk.
a legnehezebb ebben az, hogy ő is gyenge szakítani.
de kiidegeli magát és engem az örökös kötekedéseivel.
nem bír engem elfogadni.
biztos azért köt mindenbe bele.
lehet tudat alatt így jön ki belőle.
vagy én váltom ki belőle azzal, hogy meg akarok felelni neki, ahelyett, hogy kiállnék önmagamért.
szakításra készülök. ő érzi. 2 napja gyomoridege van-ezt mondta. hát nekem is, csak én nem mondtam.
Nem fogom kibírni vele így a munkaszüneti napokat.
Rettegek.
"Rettegek."
Te normális vagy??!! Neked ez az "élet"? Ez egy kapcsolat? Ez a szerelem? Az eszem megáll komolyan...
most ott tartunk, hogy kb 3 napja csak telon tarunk kapcs-t, mert nem engedek neki.
legutóbb kiakadt azon, hogy mertem befesteni a hajam(barnáról világosabb barnára)
már ott tart, hogy ő nem bírja velem, hogy én mindennek az ellenkezőjét teszem amit akar
dehát ő a személyes szabadságomban akar korlátozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!