A párom szépen szólva mindenért leszid, amikor jön hozzám. Hogy oldjam ezt meg? Már rettegek, ha jön.
Kopog, kinyitom, beengedem. és kezdődik.
Miért nem a szájára adtam puszit. Miért nem vagyok még kész? ne piszkáljam a pattanásaimat a tükörben. stb stb
Már megbeszéltem vele, hogy ez engem zavar. Megértette.
Másnap feljön és amíg rám várt nézelődött és azt kereste mibe köthet bele, pl anno ilyenek voltak, hogy a hűtőajtón volt egy folt, ma már ragyog minden ha jön, erre most belekötött abba miért a földön van a krumpli - elővettem kaja készítéshez, a kukához közel, pucolni. Lehet hogy helytelen, nem ez a lényeg, hanem hogy már ott tartok, hogy ha meghallom, hogy megállt a ház előtt kocsival, szabályosan megáll bennem a vér is.
Mit tegyek?
Érdekes, nekem volt régen egy ilyen csajom (rövid ideig tartott, de nem emiatt). Amíg olvastam a kérdésed, arra gondoltam, hogy te vagy a férfi, csak a válaszokból és a reakcióidból derült ki, hogy te a lány vagy. Mindegy, a probléma ugyanaz.
Mit tegyél?
Nem fogom azt mondani, hogy rúgd ki. Erről a lépésről sem lebeszélni nem akarlak, de rábeszélni sem. Az lehet racionális döntés, de egyáltalán nem megoldás a problémára, inkább annak megkerülése. Ráadásul, ha másokkal nem ilyen, még az is lehet, hogy te hozod be valamivel belőle ezt a viselkedést. Aztán találsz valaki mást, aki veled pont ugyanezt fogja tenni.
Mit lehet tenni?
Nyilván ne hagyd így, valamilyen módon reagálnod kell, és másképp mint eddig. Elmondtad, felfogta, de nehéz neki, vagy nem akarja eléggé, hogy változtasson. Csináld másképp!
Például ellenkezhetsz vele.
-Ne piszkáld a pattanásaid!
-De piszkálom!
(és most ő jön)
Figyelmenkívül hagyhatod.
-Mit keres az a folt a hűtön?
-Történt valami érdekes a munkahelyeden, Géza?
Átalakíttathatod az utasításait kéréssé.
-Miért nem szájra adsz puszit?
-Szeretnéd, hogy szájra adjak puszit?
Visszadobhatod neki a labdát. Oldja meg ő a problémát, ami zavarja.
-Mit keres a krumpli a földön?
-Jó, hogy szólsz. Épp paprikáskrumplit akarok főzni. Megpucolnád a krumplit, amíg én felszeletelem a kolbászt?
(Majd ő pakolja valahová a kruplit. Pár alakalom, és kikisérletez egy kényelmes megoldást. Ahogy ő megoldja, azt te is le tudod másolni, amikor te pucolod a krumplit)
Megelőzheted a kezdeményezéssel.
-Nekem még 5 percre van szükségem, hogy elkészüljek, addig elmosogatsz?
Van az univerzális válasz.
-Miért khm ergh zxsoltyu asdf...?
-Igazad van, Sanyi!
sokmindent tehetsz. Lényeg, hogy keresd meg azt, ami vele szemben működik. A párod jó eséllyel kolerikus-melankolikus. A kettő közül legalább az egyik.
Kolerikus: iránmyítani szeret.
MElanmkolikus: rendszerető (rendmániás).
Ezzel a személyiségtipussal lehet bánni. Nagyon sok segítséget jelent Florence Littauer "Személyiségünk rejtett tartalékai" című könyve. Ajánlom, hogy szerezd be, és olvassd el.
Valószínűleg ezt a mintát hozta otthonról, ha csak veled ilyen, mindenki mással kedves. Nem tudom, ismered-e a szüleit? Ha nem, akkor valószínűleg meghökkennél rajta, hogy ugyanezt látnád náluk is.
Én változatlanul azon a véleményen vagyok, hogy szabadulj meg ebből a kapcsolatból. A szerelem nem erről szól...
"ezt már mondtam neki, nem érdekli a véleményem. abszolut."
Ezen gondolkodj el. Tudsz-e olyannal együtt maradni, akinek a te véleményed semmiben nem számít. Mert később sem fog számítani. Az teljesen mindegy lesz, hogy te mi akarsz, vagy mit gondolsz, bármiről.
a 0:57 nagyon hasznos tippeket adott
csak nem tudom hogyan lehetne ebben rutinossá válni, amikor pl az első beszólásánál már fent van az agyvizem. olyankor nehéz a kommunikációs cselszövés, tehát nem tudom hogy lehet ezt megcsinálni, hogy "beidegződjön", mint reakció.
Lehet igen én vagyok itt a megalkuvó.
Gondoltam, ha vki idétlenül hisztizik, ok nélkül balhézik, leszek én az okosabb és nem szítom a tovább. ebből alakult ki, hogy ő ezeket a dolgaim benézte alázatnak.
ja és szokása váratlanul jönni, előre nem megbeszélve.
Mint aki ellenőriz...ezt is úgy utálom. Először még meglepett, tetszett, de most már zavar. Mert váratlanul feljön, aztán neki áll "rinyálni".
és az otthoni mintája:
édesanyja a légynek sem tudna ártani, halk szavú, kedves asszony, az apját meg minden gyereke utálja, pontosan nem tudom miért (nem verte az asszonyt, nem volt alkoholista) csak annyit tudok, hogy lelépett egy másik nővel, és a gyerekekkel mindig szigorú volt, amitől felnőtt fejjel is kirázza őket a hideg.
25-ös. a megbeszélés SEMMI eredménnyel nem jár, ami tettleges vagy konkrét
megbeszéljük, bólogat, vagy inkább nem szól semmit, vagy visszakérdez és elkezd vitatkozni, nem ad nekem igazat, de mindnek ua a vége, marad minden a régiben. és az még a jobbik eset annál, ha sűrűsödnének ezek az alkalmai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!