Bűntudatom van, de nem lenne elég pénzünk az egész családra. Mit tegyek?
Én nem mondtam, hogy hazudni kell. De azt sem gondolom, hogy a szülőnek kötelessége minden lépéséről beszámolni a gyerekeinek. Nyilván nem úgy kell a gyerekek elé állni, hogy "bibibí, mi cirkuszba megyünk, te meg itthon maradtok!" - vagy szerinted így lenne tisztességes?
Nem értem, miért lenne az hazugság, hogy "Ma elmegyünk apával, ti addig játszatok a nagyival."
Az én szüleim is mentek anno színházba, és - annak ellenére, hogy speciel én még imádom is a színházat - semmiféle lelki sérülést nem szenvedtem. Ez persze nem naponta fordult elő, hanem - emlékeim szerint - összesen kb. kétszer.
Számtalanszor pedig együtt mentünk csomó helyre. Fordított esetben, ha csak két személy nyaralására lesz pénz, feltételezem, hogy a gyerekeket küldik majd táborba, és inkább ők maradnak otthon.
Egy család az arról is szól, hogy hagyjuk egymást lélegezni, és kicsit külön-külön is kikapcsolódni, és ne sértődjünk meg minden kis butaságon.
Én őszintén nem látom, mi lenne ebben a gond.
Bocsánat az elírásokért:
*ti
*játsszatok
Még az jutott eszembe, hogy ha ez idő alatt pl. a nagyobbik egy barátnőjénél aludhatna, akkor nagy valószínűséggel még jobban is szórakozna, mintha elvinnétek egy olyan cirkuszi előadásra, ami szerintem még nem is nekik való.
Vagy bármi módon nekik is bulivá lehet ám tenni azt a napot!
Persze igaz, lehet hogy nem kell túllihegni, és tényleg, egyszer ők egyszer mi. és nem, valóban nem "bi-bi-bí"-vel terveztem elmondani:D Lehet hogy tényleg nem zavarja majd őket:D a barátnős ötlet nem rossz, a kisebbik meg mehet unokatesókhoz, lehet még jobban is örülnek neki, mint a felutazás, műsor alatt végig ülés.. stb macerának. meg tényleg, azért a lelkiismeretemnek kell, hogy valami nagy csereprogramot ajánljak. legalább egy állatkert:D
Nálunk egyébként nem volt divat a szülők kettesben program, lehet ezért is aggódok. Persze láttam, hogy ez egy rossz út, kellett volna nekik csak egymásra, a kapcsolatukra is időt fordítani..
infokat, meg ilyesmit náluk lehet: [link]
van a társulatnak is honlapja, nekem az kicsit kusza meg sok a video satöbbi.
Szia.
Menjetek el nyugodtan,és egy percig ne legyen bűntudatod. Én voltam már ilyen előadáson,voltak ott hasonló korú gyereke is,és láttam rajtuk,hogy nem élvezik. Ez nem Disneyland,hogy lelkiismeret furdalásod legyen.
Mond meg őszintén,ha esetleg nem mentek el rá,az előadás napján nem lennél rosszkedvű? Dehogynem... hidd el,az életben még rengeteg mindenről le kell majd mondanod a gyerekeid kedvéért :) Menjetek el,érezzétek jól magatokat,ennyi jár nektek.
Az én szüleim is mentek nélkülünk külföldre,kirándulni,vacsorázni,mégis egészséges felnőtt lett belőlem. Azt tényleg ne mondjátok,hogy hová mentek,csak azt,hogy anyu meg apu elmennek kicsit kettesben. Ennyi bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!