Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bűntudatom van, de nem lenne...

Bűntudatom van, de nem lenne elég pénzünk az egész családra. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Párommal teljesen rákattantunk még tavaly a cirqueueue (nincs türelmem lebetűzni) szóval a napcirkuszosokra, s most idén lenne is rá keret, hogy elmenjünk. De csak kettőnkre, a gyerkőcökre nem. kettő kislányunk van, 5 és 7 éves. Tudom, hogy nekik is tetszene... szóval most nem is tudom. Ne menjünk el (rég voltunk már kettesben bárhol) mert az nem fair a gyerekekkel szemben vagy szökjünk el rá és ne mondjuk el, hogy cirkuszba megyünk?

2012. márc. 28. 15:17
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
43%

"szökjünk el rá és ne mondjuk el, hogy cirkuszba megyünk?"

Ha ehhez lenne szíved és lelkiismereted, tedd....de tudd, hogy elképesztő ronda dolgot cselekednél. Elmész cirkuszba a férjeddel, a gyereknek meg hazudsz is mellé.

2012. márc. 28. 15:31
 12/43 anonim ***** válasza:
59%
Miért ne mehetnétek el? Régóta vágytok rá, és kicsit legalább kettesben lennétek. A gyerekeket is elviszitek majd egyszer, de nektek is ját kikapcsolódás. A gyerekeknek sem lesz semmi baja, ha a szüleik kicsit magukkal is foglalkoznak.
2012. márc. 28. 15:31
 13/43 anonim ***** válasza:
59%
Az én szüleim is sokszor mentek kisebb koromban is egy-egy hosszú hétvégére egyedül, vagy akár kisebb nyaralásra is külföldre. Akkor picit rosszulesett de elmagyarázták hogy velünk is voltak, és kell nekik egy kis külön idő, mert egy párkapcsolatban ez kell. Érdekes, megértettük... vittek elég programra azon kívül. A gyerekkel az a baj, hogy sokan beáldozzák a párkapcsolatukat miattuk. Igenis kellenek a közös programok, és ha ennyire tetszik nektek a cirkusz és szeretnétek menni, akkor én azt mondom menjetek! Ahogy leírod így is tök sokat gondoltok/költötök a gyerekekre, semmi bajuk nem lesz tőle.
2012. márc. 28. 15:34
 14/43 anonim ***** válasza:
47%

De itt az a lényeg, hogy olyanból hagynád ki őket, amiért fájna a szívük! EGy hét éves gyereknek mégis mit mondasz, ha megkérdezi, hogy ő miért nem mehetett a cirkuszba? Hazudsz neki, hogy ja nem is ott voltatok?

EGy kisbabának nem mondja el az ember, hova megy, előle "el lehet lógni", de egy iskolás lánynak hazudni? Titkolni, hogy csak apára és anyucira volt pénzt a cirkuszba, ezért a gyerekek maradnak otthon?

MOndjuk nem az én gyerekeim..

2012. márc. 28. 15:34
 15/43 anonim ***** válasza:
81%

Nem kell hazudni, de miért kéne beszámolni róla, hogy hova menned? "Anyu és apu ma elmennek kettesben szórakozni, holnap együtt meg elmegyünk az Állatkertbe" - senkinek nem lesz baja ebből, ez nem hazugság, és nem is tartom gonoszságnak. Ha minden nap otthon hagynák őket, akkor persze más, de itt egyetlenegy alkalomról van szó.

És még egyszer mondom, én nem vagyok biztos benne, hogy ez egyáltalán tetszene a gyerekeknek. Tudtommal ez nem sima cirkusz, nem?

2012. márc. 28. 15:37
 16/43 anonim ***** válasza:
23%

Itt sokan tényleg azt nem értik meg, hogy más a "feláldozom a párkapcsolatomat a gyerekek miatt" és az, hogy "kihagyom őket valamiből, ami tetszene nekik mert fontosabb hogy én igenis el akarok menni".

Vagy van ember, akinek ez ugyanaz?

A párkapcsolatunk tökéletes. Járunk romantikázni, barátokkal beülni időnként, de olyan helyre, ami a gyereknek is fájna, hogy nem vihetjük, elvből NEM.

Képtelen lennék a fiam elé állni, hogy kicsim mi megyünk apucival a cirkuszba, de téged nem tudunk vinni.

Mert ha vacsorázni megyünk, vagy egy kávézóba, nyilván az más.

Itt azért nem mindegy, hogy HOVA menne a kérdező a gyerekei nélkül............................Állatkertbe sem megy az ember és mondja a gyereknek, hogy kicsim most csak apa meg anya megy mert rád most nincs pénz.

2012. márc. 28. 15:38
 17/43 anonim ***** válasza:
21%
Hát ha megbírod ezt tenni a gyerekeiddel, gratulálok, nagyon jó szülő lehetsz! Ilyen önző dolgot.. ráadásul cirkuszba! Mert az oké, kell a kikapcsolódás kettesben is, de ha elmennétek moziba, megnézni egy filmet, amit a gyerekek tuti nem élveznének, vagy vacsorázni, vagy bármi... de cirkuszba! Lenne szíved? Szegény gyerekek. Én inkább költeném olyanra, ami olcsóbb, minthogy kihagyjam a saját gyerekeimet. Vagy esetleg a nagyszülők nem tudnak kisegíteni? Ne tedd meg ezt velük szerintem.
2012. márc. 28. 15:38
 18/43 anonim ***** válasza:
45%

""szökjünk el rá és ne mondjuk el, hogy cirkuszba megyünk?"

Ha ehhez lenne szíved és lelkiismereted, tedd....de tudd, hogy elképesztő ronda dolgot cselekednél. Elmész cirkuszba a férjeddel, a gyereknek meg hazudsz is mellé."

Ezt a választ lepontozták az anyukák 49%-ra.

Tehát sok anyuka szerint a gyereknek ilyenben hazudni jó és elfogadható dolog. Szégyen..

2012. márc. 28. 15:39
 19/43 anonim ***** válasza:
71%

szerintem nyugodtan menjetek el kettesben

az a gyerekeknek is csak hasznára válik, ha a szüleik kapcsolata jó

és akik itt azzal jönnek, hogy a gyerekek szíve fájna a cirkuszért...: a Cirque de Soleil-ről van szó emberek, olvassátok már el!!! Ez a fajta művészet nem hinném, hogy egy 5 és 7 éves gyereket annyira lenyűgözne...

Őket majd elviszitek másnap az "igazi" cirkuszba. És azt élvezni is fogják.

2012. márc. 28. 15:39
 20/43 A kérdező kommentje:

Egyrészt: igazat adok mindenkinek.

Egy kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy akkor addig nem mehetek el ilyen helyre, ameddig a.,a gyerekeim felnőnek b.,nincs elég pénzem mindenkire?

Vagy akkor kinek jobb, ha elmegyünk helyette valamire (mert itt igazából az lenne a hangsúlyos, hogy erre vágyunk nagyon), ami igaz hogy nem tetszik a gyerekeknek de nekünk sem annyira?

Ettől még állom, hogy kellemetlen a szitu, ezért is kérdeztem itt meg, de elgondolkoztatott, hogy kinek segítenék azzal, ha lemondok róla?

2012. márc. 28. 15:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!