Normális ha bűntudatom van ha sokat vásárolok? Bővebben
Jótékonykodj is néha (pl. beteg gyermekek javára) és akkor a lelkiismereted megnyugszik.
Egyébként, ha van, akkor élvezd a javaid. Nincs ezzel semmi baj. Végre valaki, akiknek jól megy! Ne legyen bűntudatod!
Szerintem nem kellene hogy bűntudatod legyen.Nekem sincs mikor eszem és közben meg tudom hogy valahol éheznek.
Szerény körülmények közt élek,nincs pénzem drága ruhákra,de ezért engem senki ne sajnálgasson.Megvagyok igy is.
Az hogy neked van örülj neki,élvezd az életet.Ha lehetőséged van adj a rászorulóknak és ennyi.
nekem is bűntudatom van pedig alig vásárolok és nem is vagyok gazdag
vittem már ruhákat a vöröskeresztnek több zsákkal (amit 1 évig nem hordok azt odaadom), meg a kutyamenhelynek kaját, adok a hajléktalanoknak aprót (ha öreg vagy kutyás, vagy kerek perec megmondja hogy piára kér :))
Mivel érzékeny vagy és figyelsz a környezetedre ezért normális az érzés.
Ha nem vagy valami néprontó zsaroló, akkor nem tehetsz arról, hogy neked több pénzed van mint nekik.
Azt csinálnák amit pl te akkor valószínűleg ők is ott tartanának
szerintem felesleges ezen pörgetni az agyadat.
mi igazán nem vagyunk egy gazdag család, de néha amikor beszerzek a turiban egy új szoknyát egy tök jó felsővel, és tök jól érzem magam benne, nekem is bűntudatom lesz, amikor meglátom, hogy valakinek meg lyukas a kabátja. és az az igazság, h nekem is vannak olyan cuccaim, amik annyira elkoptak (pl az egyik farmeromat több, mint 4 éve hordom), hogy kilyukadnak, de én azokat megvarrom, vagy varrok rá egy aranyos foltot (mondjuk szívet), ami tök jól mutat rajta (pedig utálok varrni). de mégis néha elfog a bűntudat, pedig semmi okom rá. és neked sincsen. mindig lesznek olyan emberek, akiknek kevesebb van, mint neked, nem csak pénzből, hanem tehetségből, szépségből, vagy boldogságból. de nem kenődhetsz el csak azért, mert tudod, hogy valaki nem olyan boldog, mint te.
én is néha megkérdezem az ismerőseimet, h van jogom boldognak lenni, amikor mások éheznek és épp ebben a pillanatban hal meg a testvérük? de nem erre kell gondolni, mert mindig lesz szomorúság a világban.
ha nem ártasz senkinek azzal, hogy te jó cuccokat viselsz, akkor nincs okod szégyenkezni.
és egyetértek egyik hozzászólóval: ha van olyan ruhád, amit kinőttél, vagy meguntál, vidd el valami szeretetszolgálathoz.
karácsonykor mi egy tucat szatyor ruhát adtunk nekik :)
azzal te is jól jársz és ők is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!