A párommal szeretnénk gyereket, de anyós nem nagyon örül az ötletnek. Ti belevágnátok?
A gyári munka szar neked nőként. Én érettségi után oda mentem dolgozni, nem esett le az aranygyűrű az ujjamról. Becsülettel dolgoztam ott. Most nemrég elküldtek és valószínűleg megint egy "szar" gyári munka jön csak össze. De inkább még ledolgozom pár évet, és nem azon gondolkodom, hogy szüljek a szülők nyakára gyereket a semmire. Ja és mi albérletet is fizetünk, és a bérem nélkül is tudjuk fizetni, mert kapok álláskeresési járadékot, hisz van munkaviszonyom + van tartalékom is. Arra nem gondolsz, mi lesz veletek, ha a párod elveszti a munkáját? Akkor nyilván anyós fizetné csak a számlákat, mert a járadékból, ami 3 hónapig jár, nem élnétek meg hárman.
Inkább a munkát hajtsd, ne szülj azért, mert nem találsz munkát. Nem fogsz semmi juttatást kapni, amit mégis, azzal kitörölheted a valagadat.
Nem derogál, csak keveset fizetnek, nem éri meg! Meg nő vagyok, az nem női munka, a párom sem szeretné ha mennék.
Igen, a munkaügyi központban voltam, de nem jár semmi ellátás, állást nem tudnak ajánlani a tanfolyamok közül meg egyik sem érdekel.
Érettségivel saját tapasztalatból tudom, más nem igen fog összejönni, mint gyári munka. Viszont megkereshetsz vele nettó 90-100ezer forintot, ha olyan munkakörbe kerülsz. Én így kerestem, plusz a cafeteria. Ha összejön a másik gyári meló, 120-at fogok keresni. Ennyire szar pénz lenne, amiért egyesek derogálnak munkába állni? Hát akkor el vagy tévedve... Szerintem rohadt sokan örülnének még a 80-nak is. És mire vered magad? Édesanyám mérnöki diplomával dolgozott 4 műszakban, mint gyári melós. Akkor ő lealacsonyodott vagy mi? Igen, az igényeket lejjebb adta, de valamiből élni kell.
Mit gondolsz, az a 20ezer, vagy mennyi a minimális gyes, amit kapni fogsz, mire lesz elég? De persze ha a pasid eltart, úgy könnyű a világra pottyantani egy gyereket.
Tehát többszáz szakma közül, amit Magyarországon tanulni lehet, téged egyik sem érdekel.
Szép, tehát nem csak dolgozni, tanulni sem akarsz. Szép példa lennél egy gyereknek, ne is haragudj. Várjatok még. Még gyerek vagy.
Mi nem női munka, te észlény? Leülni az összeszerelő sorra és bütykölni? Van halovány fogalmad is, milyen egy összeszerelő munkakör, egy átlagos gyári meló? Nem 100 kg-s vastömböket kell emelgetned, meg ilyenek...
Hanem pl. két csavart beletekerni gépi erővel egy félkész telefonba. Meg matricát ragasztani rá, vagy kipróbálni a gombokat. Ez kemény férfi munka, mi? Ezt kérlek nálunk számos szellemileg fogyatékos, de dolgozni akaró ember el tudta végezni, de a párod meg félt tőle téged? A pofám leszakad...
Én 23 évesen szültem,"semmi" munkaviszonnyal.(Végeztem a fősulin,nyárra megvolt a bejáratott jól fizető idénymunkám,amivel kis tartalékot tudtam összehozni,szeptemberben akartam rendes állást keresni,ekkor kiderült,h babát várok)
GYES-t kapok és családit,ami 37ezer ft,semmi egyéb,ha a férjem nem úgy keresne,ahogy,nagyon nagy kakiban lennénk..Viszont,mi be tudtuk vállalni,mert nem jelent nehézséget egy albérlet fenntartása,nem jelent gondot pelenkát,ételt venni,hirtelen jött nagyobb kiadást fedezni...
Ha nektek ezek közül bármelyikkel gondotok lenne/van,akkor nem vállalnék még gyereket.
De ez én vagyok,nem te/ti,nektek kell tudni,h mit akartok,mit bírtok el.
Az meg a másik,h mi 20évesen örültünk,h együtt éltünk,bármikor összebújhattunk,bulizhattunk,szabadok voltunk.Mióta gyerekünk van,ezek a dolgok eléggé megváltoztak,ezt is belekalkuláltad/tátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!