A párommal szeretnénk gyereket, de anyós nem nagyon örül az ötletnek. Ti belevágnátok?
Én vevőszolgálati csoportvezető voltam egy áruházban, nem kellet se diploma, se nyelvtudás, csak egy érettségim volt akkor, mégis el tudtam végezni a munkámat.
Ezzel persze nem a gyerek-kérdésben támogatlak kedves kérdező, ne hidd ezt...csak azt mondom, hogy van olyan normális felelősségteljes, teljes embert kívánó munka amihez nem kellett 100 éveket tanulni. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy némi ismeretség nélkül nekem sem sikerült volna...az ismerősök ilyen helyzetben tudnak szerintem segíteni, úgyhogy próbálj tőlük is érdeklődni, hátha sikerrel jársz. Szerintem munka kérdésben nem teszel meg mindent, amit lehetne. A gyerek-kérdésben pedig anyós pártján állok.
Köszönöm, aki leírta, milyen a gyári meló. Ezért nem vállalom. Mert 2 év múlva úgy néznék ki, mint egy 40 éves.
Az meg, hogy a párom fizetésére szülnék: egy férfinak az a dolga, hogy eltartsa a családját.
Hát mondjuk valahol ahhoz, hogy recepciós legyen az ember, kell diploma. turizmus és vendéglátás szak. Legalábbis az én ismerőseim ilyen diplomával vették fel oda. Kellett hozzá.
Csak érettségivel nem lehetsz titkárnő. Gépírni tudsz? Nyilván nem... Oda max az kerül be, akit benyomnak, vagy kicsiben kezdi valaki és feljebb lép.
Ezekre a munkakörökre, amit írsz, olyan szinten van kereslet, hogy csak 2000-ren adnák be melletted a jelentkezésüket és olyanok, akik jóval képzettebbek nálad. szóval hacsak nincs ismerősöd, aki benyom, ne is álmodj erről!
"Köszönöm, aki leírta, milyen a gyári meló. Ezért nem vállalom. Mert 2 év múlva úgy néznék ki, mint egy 40 éves.
Az meg, hogy a párom fizetésére szülnék: egy férfinak az a dolga, hogy eltartsa a családját."
Jó tudni, ezek szerint a magam 23 évével úgy nézhetek ki, mint egy 40 éves, ugyanis épp két évet húztam le 4 műszakban, illetve ebből fél évig 12 óráztam. Persze ott is voltak ilyen magadfajta kisasszonykák, akik megtehették, hogy 1 hét után felmondtak, mert nem tetszik nekik a rendszer, pl. hogy buliból nem lehet beesni ittasan munkahelyre, meg akkor szünetelni és cigizni, mikor nekik tetszik. Akit apuci eltart, könnyen van... Téged meg a pasid és a szülei tartanak el.
Egy műszakban is lehet valaki gyári melós.
Kedves kérdező!
Én 19 évesen szültem, nulla biztos anyagi háttérrel.
Hihetetlenül nehéz. Pár hónapja találtam magamnak munkát, öt gyerekkel és két háztartással vagyok egész nap. A bevételem eléri a férjemét, de én ezért 12 órát melózom.
Arról ne is beszéljünk milyen kisebbségi komplexusom volt az elmúlt másfél évben.
Anyósnál laktunk mi is, nem működik. Ritkán értek egyet anyóssal, mert mi is összezördültünk.
Nekem két szakmám és nagyon jó angoltudásom van. Szarra sem megyek vele.
Baráti alapon, egy faluban harmincat fizetünk a lakhatásra, kint a világvégén, úgy hogy nincs vezetékes víz, a kútból szivattyúzzuk, fürödni. A szüleim nélkül meg sem élnénk, húst és fát adnak. Így tudunk enni és fűteni. Itt a veteményszezon, néha lámpafénynél veteményezek, hogy ezt se kelljen megvenni.
Míg nem volt munkám, hónapról hónapra éltünk. Iszonyatos érzés.
Hiába imádom a lányom, nem ezt az életet szánnám neki. Nálunk gyógyszer mellett besikerült (volt egy kis hormonbajom, ami semlegesítette a tablettát.), ha ezzel az ésszel lennék újra 18-19, azt mondanám, hogy várjunk még, vigyázzunk jobban.
Most még nem érted. Én sem értettem. De tudom milyen a zsíros piritós és a rántott leves két hétig. csak azért hogy a tápszer meg tudjuk venni a kislányomnak.
Annyit dolgozz, hogy legyen gyed-ed! A gyes 27ezer egy hónapban, és semmire nem elég.
Ráadásul ha megvan a munkaviszonyod (lehetőleg nem kötött idejű szerződéssel) akkor három évig, míg otthon van a gyerekkel, lesz tb-d, nyugdíjat is fizetnek utánad, és lesz hova visszamenni dolgozni!
Ha-ha-ha, még hogy a recepciós és a titkárnői munka nem diplomás. Minimum diákokat keresnek, és ott is általában követelmény legalább egy angol középfok (ha nem több), csomó számítógépes program beható ismerete... max. akinek mázlija van, az kerül be egy érettségivel oda. Már ne haragudj, de az kb. mkinek van. A többi kisgyerekes anya azért dolgozik ilyen helyeken, mert nekik van diplomájuk... képzeld, nem mki vállal gyereket úgy, hogy egy buznyák jövedelme sincs, és tátja a száját, hogy a sült galamb majd csak belerepül...
Az más, ha kijelented, hogy teljes állású háziasszony leszel. De akkor tényleg takarítanod, mosnod-főznöd, bevásárolnod, ügyet intézned kell majd a "munkaidőd" alatt, nem barátnőzni... ilyen hozzáállással kinézem belőled sajnos...
Én szégyellném leírni, hogy egy férfinak az a dolga, hogy eltartsa a családját. A te körülményeid között biztos igen. Amikor a legcsekélyebb jele nincs benned annak, hogy dolgozni szeretnél. Gondolom, anyós főz is nektek és ő takarítja a házat is.
Tudod, egy hónap múlva fog megszületni a gyerekünk. Most már szülési szabadságon vagyok, de előtte 11 év munkaviszonyom volt, így nem arra szülök, hogy a férjemnek kötelessége engem/minket eltartani. Igen, valóban elvárom tőle, hogy most dolgozzon, de nem azért, hogy eltartson, hanem hogy többet tudjunk megadni a gyerekünknek. Nálunk nem az eltartáson van a hangsúly, hanem a magasabb életszínvonalon. És tudsz még valamit? Amint akkora lesz a gyerek, hogy valami itthonvégezhető munkát tudok mellette elvállalni, fogok, még mielőtt visszamegyek dolgozni.
A ledolgozott idő alatt lett annyi megtakarításunk is, hogy ha valami történne a férjem munkahelyével míg gyesen vagyok addig is jópár hónapig van miből élnünk. Hitelmentes saját lakásban, nem anyósnál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!