Csak én nem bírom a "Párom" szót?
Ma találkoztam az egyik rokonommal, és igaz hogy fülig szerelmes, kb minden mondata a "Párom ezt szereti; a Párom itt dolgozik; a Párom ilyen olyan rendes" stb
Egy 4-5 hónapos kapcsolatban 22 évesen ez nem fura egy lány szájából? Én a "Párom" szót annyira nem bírom...Csak én vagyok így vele?
"Ha már gyermekünk van de még nem volt eljegyzés,viszont nagyon régóta együtt vagyunk az melyik szakasznak nevezhető?"
A Barát/Barátnő szakasznak. Nekem egyáltalán nem hangzik furcsán, hogy van egy "barátnőm, akivel van gyermekünk". Komolyan nem értem, mi ezzel a baj? Nekem az ilyen esetben a "pározás" kicsit úgy tűnik, hogy "a rohadt életbe, nem akar elvenni a Józsi"
20:40
Az olyan hivatalos megnevezés.Én szeretem a páromnak hívni.A társam,a másik felem...sok szóval lehet jellemezni,de a párom,mindent kifejez!
Én azt nem bírom, hogy kiírnak minden héten egy kérdést aminek ugyanaz a témája. Pedig a kérdés kiírása előtt még be is ajánlja az oldal az ugyanilyen kérdéseket.
Egyébként tök hidegen hagy, az is nagyobb izgalomban tart, hogy hány morzsát szórt a gyerekem a szőnyegre...
Én csípem ezt a szót:)Főleg,ha én mondhatom:P
Engem inkább az akaszt ki,ha valaki 5 percenként a párjáról beszél,más témája nincs is.
Anyukám és a nevelőapukám együtt vannak 18 éve, de nem házasok.
Ők mindig férjem/feleségemként beszélnek magukról, mert aki ismeri őket, tudja, hogy mi a helyzet, aki meg nem, az veheti úgy is, hogy házasok, hisz ha nem a jogi meg a vallási részét nézzük, akkor jóban-rosszban együtt vannak, és remélem, lesznek is.
Szerintem szép szó. Én nem mondanám, hogy "barátom", mert az nálam barátságot jelent (és mindig állandó magyarázkodáshoz vezetett a csak-barát fiú barátaimmal kapcsolatban...), a "pasim" túl szleng, a "szerelmem" túl nyálas. A "párom" az szép és kifejező, összeköltözés után meg a férjem (élettársa a cigánynak van).
A spanyoloknál tudtommal nem a barátot/barátnőt, hanem az eredetileg vőlegény/menyasszony jelentésű szót kezdték használni az együttjárókra, szerintem ez sokkal ötletesebb, mint törölni a szótárból a barátságra utaló barát kifejezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!