Csak én nem bírom a "Párom" szót?
Ma találkoztam az egyik rokonommal, és igaz hogy fülig szerelmes, kb minden mondata a "Párom ezt szereti; a Párom itt dolgozik; a Párom ilyen olyan rendes" stb
Egy 4-5 hónapos kapcsolatban 22 évesen ez nem fura egy lány szájából? Én a "Párom" szót annyira nem bírom...Csak én vagyok így vele?
Nekem a barátom tetszene, de az nem mindig egyértelmű.
A szerelmem se rossz, de így kimondva egy kicsit nyálas.
A párom elméletileg megfelelne a célnak, rövid, egyértelmű, sőt, még szép a jelentése is (egy párt alkottok, kiegészítitek egymást, ő a másik feled...stb), de valamilyen rejtélyes okból én sem szeretem.
A legszimpatikusabb megoldás a keresztnév. Egymás közötti megszólításként is, és akkor is, ha másoknak beszélünk róla.
A névválasztásom megmutatja, hogyan vélekedem a kérdésről :)
Nem tudom, mi a baj a barátom/barátnőm kifejezéssel. A több, mint 50 éves apámnak is barátnője van.
Barátnő/Barát, Menyasszony/Vőlegény, Feleség/férj. Punktum.
a párom kicsit művi, meg esetlen, és igen, a zokninak is van. a kedvesem erőltetett, a szerelmem bizonyos szituációkban túl pátoszos és oda nem illő, a fiúm/pasim/csajom/csávóm egy bizonyos kor után röhejes, ahogy az asszony/uram szerintem avitt, 50 év alatt senkinek sem ajánlanám, az élettársam pedig túlságosan hivatalos és érzelemmentes:). akkor mi legyen?
én kedvesemeztem régen, most páromozok. egyiket sem érzem teljesen magaménak, de ez az összes, a magyarban fellehető variációra igaz e témában.
valahogy meg csak hivatkzni kell rá, nem hívhatom a leendő üzletfelemnek is a keresztnevén
"Barátnő/Barát, Menyasszony/Vőlegény, Feleség/férj. Punktum."
Ha már gyermekünk van de még nem volt eljegyzés,viszont nagyon régóta együtt vagyunk az melyik szakasznak nevezhető?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!