Csak én nem bírom a "Párom" szót?
Ma találkoztam az egyik rokonommal, és igaz hogy fülig szerelmes, kb minden mondata a "Párom ezt szereti; a Párom itt dolgozik; a Párom ilyen olyan rendes" stb
Egy 4-5 hónapos kapcsolatban 22 évesen ez nem fura egy lány szájából? Én a "Párom" szót annyira nem bírom...Csak én vagyok így vele?
Nekem olyan öregesen hat. Anyukám korosztálya használja főleg, mi, fiatalok nem igazán.
Azt viszont megfigyeltem, hogy mikor haragudtam a barátomra valamiért (ma már csak a volt barátom) akkor mindenkinek így emlegettem őt. :) Ez jelezte tudat alatt, hogy nálam ez a szó negatív értelmű.
Én se szeretem, sőt régen kifejezetten kivoltam tőle, de néha már én is rá vagyok kényszerülve, hogy használjam a munkahelyemen. Mind idősebbekkel dolgozom, furán jön ki, hogy úgy mondjam, hogy a barátom, vagy a pasim. Na, de 4 hónap múlva már a férjem lesz, akkor megoldódik a gond.
De amúgy mikor 16-17 éves csitrik mondják a szintén annyi idős pattanásos fiújukra, hogy a párom, na, attól kivagyok.
a 'barát' nem egyértelmű, a 'pasi' tizenéveseknek való, az 'élettárs' csak akkor jó, ha együtt is éltek, a 'kedvesem' nekem túl édelgős, hogy a 'mucikámról' ne is beszéljünk
szóval én tökéletesen elégedett vagyok a 'párommal'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!