Miért engem bánt a párom a szüleim hibája miatt? Már nem nagyon bírom Lelkileg és fizikailag, mit tegyek?
Hát ez nem semmi, el sem tudom képzelni hogy gondolják a szüleid, jó hogy segíted őket szívesen ha van miből, de ha nincs azt nekik is meg kellene érteni. Ők annyira rosszul állnak, hogy tényleg nem tudnák fizetni? Akkor a sajátjukat hogy fizették volna? A párodnak meg mond meg, hogy nem tudtad hogy ez lesz a vége amikor felvettétek a hitelt és nem tehetsz róla, meg hogy szereted és közösen hoztatok egy rosz döntést de majd megoldódik.
Hány évig kell még fizetnetek? Azért mindenképpen fizessétek be, és én beszélnék még a helyedben a szüleiddel, szerintem inkább te beszélj velük, mert lehet, hogy a férjedtől támadásnak vennék, és meg is mondhatod, hogy hozzátok nem költözhetnek(még akkor is ha amúgy pesze befogadnád őket)
Érdekes eset...Segítettek a szüleid,hogy lakáshoz tudj te is jutni..Jelzálogot vettél fel a szüleid házára..Eddig értem.Írod,hogy nekik is volt jelzálog,de ti ,hogy megkapjátok a hitelt kiváltottátok az övékét.Ha jól értem akkor ezt azt jelenti,hogy a szüleidnek volt X.összeg tartozásuk még ,és ti annyival több hitelt vettetek fel..(javítsd ki ha rosszul gondolom)
Szóval innentől kezdve ti úgy értelmeztétek,hogy igaz kiváltottátok a szüleid hitelét,de ti ezt "nem ajándékba adtátok" vagyis úgy veszitek,hogy a mostani hitelnél az X:összeg ami még volt a szüleidnek az végül is az ő hitelük...nem tudom,hogy érthető amit írok,de én valami ilyesmire gondolok például:(az összegek csak kitaláltak)
- a szüleidnek volt 3 millió jelzáloghitelük még.
-hogy ti is kapjatok lakást újra megterheltétek a szüleid házát,és csak úgy lehetett ha kiváltod a régit,és nagyobb hitel keretet veszel fel
-ti felvetettek 8 milliós hitelt amiből 3 millió a kiváltás(ez a szüleid hitele) Marad akkor 5 millió amiből házat vettetek..
-Ti hozzájutottatok az 5 milliós házhoz,de de lett 8 milliós hiteletek..
-Ti ettől függetlenül úgy veszitek,hogy a 3 millió az továbbra is a szüleidé.hiszen az ő régi hitelük,nektek csak 5 millió van..De a szüleid nem akarják fizetni,mert ők úgy gondolják,hogy minden összeg a ti tartozásotok...
Ha jól gondolom,akkor ti is hibásak vagytok nem csak a szülők..Ezt még a hitel előtt meg kellett volna beszélni,hogy továbbra is marad a tartozásuk ami volt,csak ti is fogtok fizetni..
Ha tudod,hogy a kiváltási összeg pontosan mennyi volt akkor ezt kéne megbeszélni,hogy ez még az ő tartozásuk..
Egyébként ahhoz képest,hogy butának tartod a szüleidet mégis segítettek hiszen nélkülük lehet,hogy ma nincs lakásod...Én kötnék valami kompromisszumot...mert így olvasva is hálátlannak tűntök..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!