Nagyszűlők! Mennyi idős volt az kisunokátok, amikor elvihettétek sétálni?
Viszont tény és való, hogy a nők nagy többsége a saját anyukáját az egekig magasztalja, az ő anyja ért mindehez a legjobban még az unokához is, de az anyós meg semmihez. A saját anyuka segíthet és tanácsot adhat bármiben, de az anyósnak kuss a neve. És folyton megy a hasonlítgatás (kimondatlanul is) hogy az én anyám mennyivel különb az anyósnál stb. stb.
Azért ez elég ronda hozzáállás valljuk csak be.
Nem lennék a kirekesztett nagymama szerepében véletlenül se.
Kérdező!
Én nyíltan rákérdeznék a helydben a menyednél hogy hány órakor viheted ki sétálni. Nem megkérdezni hogy kiviHETED-E, hanem hogy DÉLELŐTT VAGY DÉLUTÁN, mondja meg az időt? Nem fog ellenkezni, főleg ha te vagy minden segítsége.
Kérdező!
Én vagyok a 11.12-es és a 20.20-as!
Örülök hogy segíthettem.
Viszont az írásodból azt veszem ki ( bár lehet rosszul gondolom), hogy te csak azt hiszed hogy a menyed nem engedi, valójában rá sem kérdeztél, csak várod hogy ő szóljon vidd el a babát sétálni, de ő nem szól. És te ezért gondolod úgy hogy nem engedi?
Jól gondolom?
Ez esetben ne várj arra hogy ő majd szólni fog, mert nem fog. Én se mondtam egyetlen egy esetben sem magamtól, hogy: "Vigyétek el sétálni." Nem. Amikor ők kérték, kérdezték akkor mondtam rá hogy persze.
Tehát amikor mész a menyedhez, mond meg neki hogy délután olyan szép idő lesz elviszed levegőzni egyet a kisunokádat, addig ő pedig tud pihenni, vagy takarítani vagy amit akar.
Néhány hozzászóló írásától kirázott a hideg, hogy mennyire saját magukat akarják igazolni, csak az a jó amit ők csinálnak vagy az anyjuk, de amit az anyósuk ( a férjük anyja!!) azt zsigerből utálják. És meg sem próbálnak jó meny-anyós viszonyra törekedni, inkább utálkoznak. És hogy az egyikük azt mondta az anyósnak akkor foghatja meg a babát ha megmossa a kezét.... atyaég! Azért ez nagyon durva! A férje is gondolom épen, egészségesen nőtt fel, és az anyja ( a nej anyósa!!!) nevelte fel, ha hozzáment feleségül akkor gondolom nem is lett rosszul nevelve...
Csak ezt nagyon sokan elfelejtik, a sok kismama akik azt hiszik magukról hogy ŐK értenek mindenhez a legjobban a gyereke körül is és máshol is.
Ha nekem egyszer azt mondaná majd az unokám apja/anyja hogy mossam meg a kezem mielőtt a babához érek, úgy csapnám pofon hogy rosszul lenne. Milyen jogon oktatna ki? Mégis ki a jó fene ő? Ha felneveltem tisztességesen x gyereket csak tudom magamtól hogy lehet egy kisbabához hozzányúlni. Nem kell minden kézbevétel előtt fertőtleníteni!
És a korral és a családba való bekerüléssel azért kijár a tisztelet az idősebbnek, mégha ez soknak nem is tetszik.
Hajrá lehet lepontozni, ahogy ezt tettétek már 2 hozzászólásomnál is, de csak nevetek rajta!
Kérdező, neked pedig sok sikert a menyednél!
Ha én azt mondtam volna korábban bármelyik hozzátartozómnak, hogy nem viheti el a gyerekemet sétálni, ő pedig utána rákérdez, hogy akkor délelőtt vagy délután viheti e, már csak azért sem engedném. Nem értem, miért nem lehet elfogadni, ha anyuka azt mondta, hogy nem. Tiszteletben kellene tartania a döntését. Valószínűleg a 8 hónapos baba még nem kéri, hogy mehessen a nagyival sétálni, tehát ez igazából csak a kérdezőnek fontos, senki másnak rajta kívül.
Megkérdezném még egyszer, mert nem kaptam választ a kérdésemre: Ha a fiáékhoz megy látogatóba (már látom, hogy minden nap), és ott együtt van a gyerekkel, az miért nem okoz boldogságot?
8.20-as!
Ne forgasd ki a szavakat kérlek, mert nem BÁRMELYIK hozzátartozóról van szó.
Konkrétan a nagyszülőkről van szó. Tudod, apuka-anyuka szülőjéről.
Ez esetben csak apuka szülőjéről, tőle kapnak minden segítséget. Ha jól visszaolvasol akkor észreveheted hogy még EBÉDET is mindennap a kérdező visz nekik. És már 8 HÓNAPOS a baba, a menynek ebédre nincs gondja, de egész nap nem ér rá levegőre vinni a babát...
Ilyen gyönyörű időben pedig annyit kellene a jó levegőn lenni amennyit csak lehet. Ezt a nagyszülő meg tudja tenni, mert nem lusta mint az anyuka.
Egyébként pedig a szüleim és anyósék elmondásából tudom, hogy a nagyszülő és unoka közt sokkal szorosabb érzelmi kapocs tud kialakulni mint a saját gyerekével szemben.
Nálunk is mindkét nagyszülőért él-hal a gyerekem, és viszont is. Nincs olyan kérése amit ne teljesítenének.
Már miért kellene lemondani a nagymamának arról hogy sétálni vihesse az unokáját?
Blőd kifogás hogy mert 8 hónaposan nincs igénye a nagyira.... gondolkozz kicsit... de a levegőre azért lenne igénye, és a napsütésre... anyuka pedig nem adja meg neki!
Azt írta a kérdező, hogy csak ők az egyedüli nagyszülők, tehát nem arról van szó, hogy a másik nagyszülőnek engedi, mert nincsen másik nagyszülő.
A te felfogásoddal sem értek egyet. Mi az, hogy pofoncsapnád a fiad vagy a menyed? Mi az, hogy milyen jogon kér a saját gyermekével kapcsolatban olyat a SZÜLŐ, hogy mosson kezet a nagymama? Tudomásul kellene venni, hogy a szülő az szülő, a nagyszülő meg nagyszülő. Az elsődleges döntési joga a gyerekkel kapcsolatban a szülőnek van, és nem a nagyszülőnek. Itt nem arról van szó, hogy az életét veszélyezteti az anyuka a gyereknek, az más kérdés.
A kérdezőnek pedig: valóban hasznos lenne, ha találna valamilyen programot (akár az említett karitatív tevékenységet) magának azon kívül, hogy minden nap a menyénél és az unokájánál van. Egy nyolc hónapos gyerek mellett már a menye nyugodtan meg tudja főzni az ebédet, el kellene engedni a kezét, higgye el, könnyebben ellustul, akinek mindent a feneke alá tolnak és körülugrálják. Ne vegye még a gyereksétáltatás terhét is le a válláról.
8.56!
Senki nem mondta hogy egyet kell éretened velem! Ne érts!
Mindenesetre elgondolkodtató hogy meri venni a bátorságot egy nő is arra hogy az anyámat utasítsa arra akkor nyúlhat az unokájához ha kezet mos!
Feltételezem nem könyékig tehénszaros az a kéz.
Túl sok mindent megenged magának pár fiatal szülő ( azt hiszik ők sz@rták a spanyolviaszt) és a tiszteletet mint olyant nem is ismerik!
A szülő az szülő. Ezt nagyon jól mondod. A nagyszülő is szülő. A fiatal szülők szülei.
És tudod attól hogy egy fiatal épp pár hete/hónapja lett szülő, az nem azt jelenti hogy ő mindent jobban tud és nem sajátíthatja ki önkényesen a gyereket ( ez a gyereknek sem érdeke).
Örülni kellene ha egy nagyszülő ennyire szereti az unokát, nem azt mondani neki hogy keressen más elfoglaltságot.
Már ne haragudjon,de kicsit félreérthetően ir.
Mi igen közel lakunk a kisunokánkhoz/8 hós/, de sajnos a menyünk nem engedi,hogy csak a házkörülre is elvigyem.
Nagyon-nagyon bele vagyok betegedve. Nem vagyunk rosszban a menyünkkel, de egyszerüen nem enged senkinek semmit.
ezt irta az első hozzászólásában.
Most meg azt irja hogy meg sem kérdezte,most döntse már el hogy mi van?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!