Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hova vezet a csóróbb fél...

Hova vezet a csóróbb fél részéről egy kapcsolatban a hatalmas anyagi különbség?

Figyelt kérdés

Alapfelállás: a párommal komoly kapcsolatom van.Még nem élünk együtt. De tervben.

Csak a mostani helyzet alapján szeretnék meglátást kapni.

Tekintve, hogy kezdetben nem ilyenek voltak a tényezők.

Nos a párom jelenleg kb 8x-osát keresi az én béremnek.

Anyagi segítséget elvi okaiból soha nem kapok (nem is várom, mielőtt bárki arra akarni kilyukadni, hogy a pénze kell)

A problémám az, hogy pl amikor beteg vagyok a gyógyszerre szabályosan spórolnom kell, rendszeresen anyától kérek kölcsön, stb mindeközben a párom 3 kocsi megvételét tervezi, meg mindenféle hobbijának a finanszírozását.

Nem sajnálom tőle, nem vagyok irígy.

Csak valahol rosszul esik látni amikor én minden centet egymásra pakolgatok a spórolással, hogy más az ablakon dobálja ki és mindez a saját párom, nem egy idegen, nem egy ismerős, nem egy szomszéd, hanem a nagy ő, akivel majd élek.

Előtte próbálom álcázni, hogy nekem milyen nehéz néha, észrevettem, ha panaszkodom, hatalmas ellenszenvet váltok ki vele. Így hát ha éhesen alszom is el, hozzá csak a mosolyom jut el.

Aki bele tud gondolni a helyzetembe, kérek reális meglátásokat.

2012. márc. 20. 20:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 anonim ***** válasza:
100%

52.

igen! végig láttam, hogy mi müvel, nem igy kéne lennie, de lehetetlen volt elszakadnom tőle...tett ő erről...arról nem beszélve, hogy igy még senkit nem szerettem mint őt....de mindegy már...vége....nehezen, de meghoztam a döntést, és most az uj kapcsolatomban jobb mint valaha:)

23L

2012. márc. 23. 08:53
 72/77 A kérdező kommentje:

"Te ezzel az egész kérdéssel kapcsolatban mit szerettél volna elérni?"

tulajdonképpen tudni, hogy más mit tenne a helyemben, akik hideg fejjel, kívülállóként látnak, mert úgy reálisabb a meglátás, mint benne a szenvedésben önhibáztatásokon keresztül.

2012. márc. 23. 19:22
 73/77 anonim ***** válasza:
48%

Mi újság, kérdező? Hogy döntöttél végül?

Nekem is volt egy ilyen pasim. Az "ilyen"-t jellemre értem, nem anyagiakra. Ő tényleg csóró volt, mondjuk én sem álltam hű de fényesen, de egyetemista voltam, és támogattak a szüleim. Kedves exem jellemre hasonló volt, mint a tiéd, egy hülye, kuporgatós, szánalmas alak. Úgy képzeld el, hogy direkt nyitott ajtónál sz*rt, hogy spóroljon a villannyal, vagy elment a Tescóba sz*rni, esetleg a munkahelyén ejtette meg, szintén spórolási okokból.

Nekem meg lelkiismeret-furdalásom volt már, mikor a vécéjét használtam. :D Egyszer olyan volt, hogy fogat mostam a fürdőben, nyitva volt az ajtó, égett a villany (este). Exem bejött, és szemrehányóan lekapcsolta a villanyt. :D

Ez persze így utólag vicces, akkor viszont nagyon nem volt az.

Később rájöttem, hogy szóbeli bántalmazó volt ez a faszi is, pusztán amiatt, mert ő is az volt, hogy mindig neki van igaza, és mindig addig magyarázott, érvelt, amíg ki nem hozta, hogy amit én mondok, az "nem logikus", és egyébként is "a férfiak természettől fogva okosabbak, mint a nők" (villámló tekintetemre kegyesen odavetette, hogy "na jó, esetleg van egy-két kivétel").

Sorolhatnám még, de estig sem végeznék. :) Amit az egyik válaszoló ajánlott, a "Szavakkal verve" c. könyv, az nagyon jó, én is elolvastam, sajnos csak utólag. Egyébként azóta pszichológushoz járok, nem kifejezetten emiatt a pasas miatt, csak ő adta meg a kezdő lökést a lelki fejlődésemhez.

Én tök olyan voltam, mint Te, benne maradtam sz*r kapcsolatokban csak amiatt, mert azt éreztem, jobb, mint egyedül, és egyébként se kaphatnék jobbat. Én ezzel a pasival a 8 hónap alatt 6-ban nem éreztem jól magam, de nagyon vele akartam maradni. Társfüggő is voltam. A végén, amikor megalázó módon kidobott (én nem tudtam volna szakítani, hiába éreztem rosszul magam), utána döbbentem rá, hogy miről szólt ez az egész.

Érzed a párhuzamot? Az anyagi dolog meg már csak egy plusz érv a szakítás mellett.

Ez egy jellemtörpe, hagyd a fenébe. Igenis megérdemelsz egy olyan pasit, aki csillagokat is lehozza Neked az égről, de csakis azt, amelyikre Te rámutatsz! :))

27/N

2012. máj. 21. 07:31
 74/77 A kérdező kommentje:

most ott tartunk, hogy teljesen elfajzultak a dolgok

már úgy beszél velem, mint egy kutyával.

és már olyan kifejezéseket használok, amiket eddig SOHA életemben("nem vagyok a csicskád, velem te így ne beszélj, sokat képzelsz te magadról,és legutoljára annyit mondtam, (itt olvastam valahol)hogy nem öltem én embert, hogy ezt érdemeljem)

és ez absz nem én vagyok.

legutóbb azon akadt ki, hogy csak úgy kijelentettem, hogy tesómmal megyek strandra. totál kiakadt, de nagyon. hogy én nem szóltam (mondtam, most szólok) meg meg sem kérdeztem,meg hasonlók.

aztán belekötött abba is, hogy élek, mindenben hibáztatni kezdett.

szakítottam, ő még nemigen hiszi, de nyitottam mások felé, és totál sikertelen minden és mindig :(

a legutolsó reménysugaram is meghalt.

2012. máj. 21. 21:39
 75/77 anonim ***** válasza:
54%

lesz jobb is ne aggódj. jártam már így de ezzel a döntéseddel, hogy kidobtad már most 500000x többet érsz mint ő valaha is fog. legyél büszke magadra. biztosan nagy lelki erő kellett hozzá. én azt vallom, hogy mindenkinek van párja az életben és hidd el te is megfogod találni a tiédet. azt aki úgy szeret és becsül meg ahogy vagy. kitartás

egyébként meg a gyógyszeres dologra annyit, hogy amikor a páromnak úgy fájt a foga, hogy láttam szegényen, hogy majd besz@rik összedobtuk az utolsó pár forintunkat fájdalomcsillapítóra pedig ő mondta, hogy nem kell meg tudja, hogy azt a pénzt másra szánom.. szerinted érdekelt? nem mert imádom őt és inkább nélkülözök, hogy neki jó legyen. ez nálunk kölcsönös. miért? mert szeretjük egymást és így természetes.

2012. máj. 29. 23:58
 76/77 A kérdező kommentje:
nem értem ezt a lepontozást, szerintem sok helyen ez a norma, amiket leírtál.
2012. máj. 30. 19:28
 77/77 ildike87 ***** válasza:
Régi kérdés, mégis érdekelne, hogy mi a párod munkája, kedves kérdező, amivel ennyire jól keres.Előre is köszi a választ!
2017. jan. 16. 12:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!