Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hova vezet a csóróbb fél...

Hova vezet a csóróbb fél részéről egy kapcsolatban a hatalmas anyagi különbség?

Figyelt kérdés

Alapfelállás: a párommal komoly kapcsolatom van.Még nem élünk együtt. De tervben.

Csak a mostani helyzet alapján szeretnék meglátást kapni.

Tekintve, hogy kezdetben nem ilyenek voltak a tényezők.

Nos a párom jelenleg kb 8x-osát keresi az én béremnek.

Anyagi segítséget elvi okaiból soha nem kapok (nem is várom, mielőtt bárki arra akarni kilyukadni, hogy a pénze kell)

A problémám az, hogy pl amikor beteg vagyok a gyógyszerre szabályosan spórolnom kell, rendszeresen anyától kérek kölcsön, stb mindeközben a párom 3 kocsi megvételét tervezi, meg mindenféle hobbijának a finanszírozását.

Nem sajnálom tőle, nem vagyok irígy.

Csak valahol rosszul esik látni amikor én minden centet egymásra pakolgatok a spórolással, hogy más az ablakon dobálja ki és mindez a saját párom, nem egy idegen, nem egy ismerős, nem egy szomszéd, hanem a nagy ő, akivel majd élek.

Előtte próbálom álcázni, hogy nekem milyen nehéz néha, észrevettem, ha panaszkodom, hatalmas ellenszenvet váltok ki vele. Így hát ha éhesen alszom is el, hozzá csak a mosolyom jut el.

Aki bele tud gondolni a helyzetembe, kérek reális meglátásokat.

2012. márc. 20. 20:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Mindenkinek vannak hibái, senki sem tökéletes, te sem és az állítólagos párod sem. Tökéleteset nem fogsz találni, DE! Nagyon nem mindegy, hogy milyen hibákra mondja azt az ember, hogy na ez a hibája még belefér, el tudom fogadni ezzel együtt, átsiklok felette. A kérdés az az, hogy kinek-hol a határ. Én speciel ezt nem tudnám elfogadni, de ezek szerint te sem, hiszen nem tudsz átsiklani felette, különben nem írtál volna ide és zavar téged. Így viszont már megalkuvás az egész és nem vezet jóra, még jobban földbe döngöl és már most sem vagy vele boldog, mi lesz később? Tudod van a mondás, hogy jobb egyedül lenni, mint egy párkapcsolatban magányosnak lenni. Én ezt választanám a helyedben. Aztán majd jön más.

2012. márc. 21. 09:55
 52/77 anonim ***** válasza:
100%

Szakíts vele amíg nem késő! Komolyan mondom az egyik válaszod után már azt hiszem tudom milyen emberről beszélünk (most a pénz részt félre téve). Volt egy khm... tévedésem aki hasonlóan viselkedett velem. Soha nem lehetett igazam vele szemben, még akkor sem ha azt állítottam, hogy a fű az zöld. Jött a terelés, hogy látott ő már olyat ami más színű volt. Béna példa, de a lényeg az, hogy teljesen egyértelmű dolgokban sem lesz SOHA igazad, mert az számára azt jelentené, hogy most nem ő kerekedett felül. Ha nem bírja megindokolni, hogy miért nincs igazad, akkor vissza támad valami teljesen oda nem illő, vagy banális dologgal, ami az esetek 99%ában arra van kiélezve, hogy "jó, lehet, hogy a fű zöld, de te akkor is túl sóztad a múlt héten a levest, mert látod olyan béna vagy, hogy még erre sem vagy képes (tehát nehogy már te mondd meg nekem)".

Gondolom egyfolytában ellenőrizget, de olyan szintig, hogy már nem bírsz neki "igazat" mondani, mert ha elmeséled, hogy lementél a boltba és x dolgot vettél, később neked támad, hogy nem is mondtad, hogy köszöntél az utcán XYnnak, ergo megint hazudtál, így nem bízhat meg benned. Ezzel csak meg akarja erősíteni benned, hogy csak és kizárólag ő lehet az akinek igaza van, akinek egyfolytában bizonygatnod kell, hogy te nem vagy rossz, hogy felérsz hozzá és érsz annyit, mint bárki más. Ez hosszútávon nem csak idegőrlő, de komoly problémáid lehetnek belőle (önértékelési, szorongásos és még sorolhatnám). Nem lehet leélni úgy egy életet, hogy neked soha nem lehet igazad, hogy bár vitatkozol vele, de elbeszél melletted, tehát még csak meggyőzni sem tudod, mert két külön dologról beszéltek.

A pénz részre most nem írnék semmit, de gondolkozz el ezen. Ha van eszed és nem akarod elszúrni a saját életedet otthagyod, mert számára úgy működik a kapcsolat, hogy az egyik félnek dominálnia kell a másik sárba tiprásával is. Ha meg vele maradsz, akkor elkönyvelheted, hogy még a gyerekeid előtt sem lesz szavad, mert azt is felülírja majd. Szóval lehetsz a lábtörlője.

2012. márc. 21. 10:10
 53/77 anonim ***** válasza:
9%
Nagyon okos a párod. Jó hogy nem majd másra fogja költeni amiért keményen megdolgozott. Attól még hogy a párja vagy nem kell neki eltartania. Nem ő tehet róla hogy ennyit keresel csak magadnak köszönheted. Sok férfi azért szegényedik el mert a feleség jól lehúzza de szerencsére nálatok nem ez a helyzet.
2012. márc. 21. 16:06
 54/77 A kérdező kommentje:

"egyfolytában bizonygatnod kell, hogy te nem vagy rossz, hogy felérsz hozzá és érsz annyit, mint bárki más."

hát ez nagyon, de nagyon is igaz ránk nézve.

Látom jövő kilátás nem sok így mellette.

Az utolsó válaszoló félreértett.

Az anyagi különbségek lelki és nem anyagi vonzatai érdekelnek, tekintve, hogy el tudom magam tartani és nem a pénz motivál egy kapcsolatban, amikor családot tervezek, meg a nagy őt várom, meg sorolhatnám.

A pénz kérdést meghagyom annak, akit ez motivál egy férfiban.

2012. márc. 21. 19:15
 55/77 A kérdező kommentje:
és mindenek mellett abban sem vagyok biztos, nem e én dramatizálom túl az egészet és látom lehet sötétebben, mint kellene.
2012. márc. 21. 19:17
 56/77 anonim ***** válasza:
Ha csak annyit írsz, hogy beteg vagy és a párod nem rohan a gyógyszertárba gyógyszerért neked, függetlenül attól, hogy mennyi pénzed van rá, már azt mondom, hogy szabadulj meg tőle. De hogy hagyja, hogy gyógyszerre kuporgass az már pofátlanság. Szóval nem, nem dramatizálod túl. Szerintem.
2012. márc. 21. 19:49
 57/77 A kérdező kommentje:

a másik betegsége esetén az empátia hiány, vagy önzőség, tudom, hogy kegyetlen dolog, tudom, hogy válóok,(én olyankor minden tőlem telhetőt megteszek, hogy segítsek) de kicsit kivesézve, voltaképp miért fontos az az embernek, hogy betegen pátyolgasság, vagy hasonló?

Miért fontos, hogy számíthassunk a másikra? Hiszen akkor is joga van bármikor elhagyni, tehát tudnunk kell egyedül is élni ha úgy adódik.

2012. márc. 21. 20:21
 58/77 A kérdező kommentje:
de nem fontos, csak felvetődött bennem.
2012. márc. 21. 20:27
 59/77 anonim ***** válasza:
100%

Mert ha szeretek valakit, nem sz*rok rá. Nem kell, szerintem hogy pátyolgasson ha pl. nem olyan fajta, de ha tele vagyok lével, a páromnak meg gyógyszerre sem telik, akkor az a minimum, hogy kisegítem, nem? Már ha szeretem. Legalábbis én nem tudom elképzelni, hogy hogy is működhet vagy mitől működhet egy kapcsolat ha az egyik fél ilyen.... nem is tudom milyen.

Most kifogásokat keresel?

2012. márc. 21. 20:42
 60/77 anonim ***** válasza:

"Jó lenne tudni a mozgatórugót,mi az,ami a férfi mellett tartja és csak remélni tudom,hogy az emberi ostobaság nem játszik benne szerepet."

Ez nagyon egyszerű.

Az emberek nagy százaléka így él, nekem minden szülőm és ismerősöm így él, engem is erre neveltek, hogy így normális, és nagyon lassan kezdett felderengeni bennem, és nagyon nehezen kezdtem merni megfogalmazni a belém sulykoltakkal, tőlem követeltekkel és rajtam LEVERTEKKEL ellentétes meggyőződést: hogy ez nem jó nekem, é snincs rendben így.

A nő, aki így él, azért él így, mert nincs vele tisztában, hogy ez bántalmazás. Ha egész életedben vernek a szüleid, és így bánnak veled, akkor nehéz rájönni és merni hinni, hogy ez így nem jó, és vannak emberek, akik máshogyan élnek, és hogy a szeretett apád, nagyapád, anyád, nagymamád valójában erőszakot követ el rajtad, bántalmaz, uralkodik Rajtad: tehát nincs senkid, aki szeretne.

Erre nagyon nehéz tökegyedül rájönni!

És még nehezebb kitörni belőle!

2012. márc. 21. 20:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!