Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hova vezet a csóróbb fél...

Hova vezet a csóróbb fél részéről egy kapcsolatban a hatalmas anyagi különbség?

Figyelt kérdés

Alapfelállás: a párommal komoly kapcsolatom van.Még nem élünk együtt. De tervben.

Csak a mostani helyzet alapján szeretnék meglátást kapni.

Tekintve, hogy kezdetben nem ilyenek voltak a tényezők.

Nos a párom jelenleg kb 8x-osát keresi az én béremnek.

Anyagi segítséget elvi okaiból soha nem kapok (nem is várom, mielőtt bárki arra akarni kilyukadni, hogy a pénze kell)

A problémám az, hogy pl amikor beteg vagyok a gyógyszerre szabályosan spórolnom kell, rendszeresen anyától kérek kölcsön, stb mindeközben a párom 3 kocsi megvételét tervezi, meg mindenféle hobbijának a finanszírozását.

Nem sajnálom tőle, nem vagyok irígy.

Csak valahol rosszul esik látni amikor én minden centet egymásra pakolgatok a spórolással, hogy más az ablakon dobálja ki és mindez a saját párom, nem egy idegen, nem egy ismerős, nem egy szomszéd, hanem a nagy ő, akivel majd élek.

Előtte próbálom álcázni, hogy nekem milyen nehéz néha, észrevettem, ha panaszkodom, hatalmas ellenszenvet váltok ki vele. Így hát ha éhesen alszom is el, hozzá csak a mosolyom jut el.

Aki bele tud gondolni a helyzetembe, kérek reális meglátásokat.

2012. márc. 20. 20:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
83%
Csodákban tényleg ne bízzál. Egy ember személyisége 22-23 éves korára kialakul, utána csontosodik. Ami ma rossz benn, az sokkal rosszabb lesz.
2012. márc. 20. 22:11
 42/77 A kérdező kommentje:

„Most kezdődik még csak, hogy a nők tömegesen visszautasítják ezt a bánásmódot....”

nekem meg minden az ellenkezőjét sugallja. mintha a nőknek mindig tökéletesnek kellene lenniük, hogy megfeleljenek a férfiaknak. az öntudatos, vagy karrierista nő szánalmas egy házas, vagy családanya nő mellett, meg sorolhatnám a társadalmi tükröt.

„És te miért vagy vele?”

mert még nem volt az életemben normális férfi, vagy ha volt lehet én nem tudtam szeretni, és kezdem azt hinni, nincs is, amit akarok és nem akarom úgy végezni, mint sokan akik a tökéleteset keresik, hogy életük boldogsága mellett mennek el, mert nem veszik észre a kevésbé tökéletest és sírdogálnak magányukban.

2012. márc. 20. 22:14
 43/77 anonim ***** válasza:
100%
A pasid se normális,de te még nagyobb hibás vagy,hogy ezt komoly kapcsolatnak nevezed,és ebben élsz jó ideje.Szerintem te ezt addig fogod tűrni,míg ki nem dob.
2012. márc. 20. 22:15
 44/77 anonim ***** válasza:
91%

Egyszóval, csak azért vagy vele, mert félsz valamitől, ami nem biztos, hogy bekövetkezik.

Én pl. veled ellentétben nem adnám annál alább, aki nekem a tökéletes társ. Nem én!! Igenis megérdemlem, hogy olyannal legyek, aki szeret és tisztel, és akit én tökéletesnek tartok! És te is megérdemled, de ha nem hiszed ezt el magadról, akkor valóban csak ilyeneket fogsz találni, mint ez a mostani selejt.

2012. márc. 20. 22:16
 45/77 anonim ***** válasza:
82%

"nekem meg minden az ellenkezőjét sugallja. mintha a nőknek mindig tökéletesnek kellene lenniük, hogy megfeleljenek a férfiaknak."

Akkor a felmenőid ezt magyarázzák Neked, meg a környezeted is.

Nehéz helyzetben vagy.

Én is csak 26-27 évesen tudtam meghozni azt a döntést, hogy szakítok a felmenőim világnézetével - hiszen minjden addigi problémámra egyetlen javaslatuk volt: ha konfliktus van, vagy valami nem jó, akkor biztos nem tudtam eléggé megfelelni a másiknak, és legyek alkalmazkodóbb - mert NEM MŰKÖDIK, azaz nincs igazuk!

És akkor a sajtát tapasztalataimból levont következtetésekből elkezdtem felépíteni a saját világnézetemet, állásfoglalásomat ezekben az ügyekben.

Ma úgy látom, hogy kifejezetten arra treníroztak, hogy bárki belém törölhesse a lábát, és az ilyen ártó szándékú embereknek még előzékenykedjek, kuncsorogjak is abban a hiszemben, hogy biztos én rontottam el valamit a kapcsolatunkban!

2012. márc. 20. 22:22
 46/77 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez gáz,nem normális ez a kapcsolat.Másban is így fog támogatni?Oké,én sem akarnék ráakaszkodni,az ő pénze,ő kereste(nem tehetünk róla,hogy a nők még ma sem egyenjogúak és keveset keresnek),ez az ő részéről rossz hozzáállás.Ha valakit szeret és bajban van,alap,hogy segít neki.Főleg,ha megteheti!Én már rég otthagytam volna.Tudom,mindenre ez a tanács mindenhol,de a párod szerintem annyira fontos dolgot nem tart be,hogy részemről tuti repülne.
2012. márc. 20. 22:58
 47/77 anonim ***** válasza:
62%

01:03

Mert az lett volna a hasznos és helyes válasz, hogy "jaj, szegényke, te nem tehetsz semmiről, csak azok a csúnya, csúnya férfiak" stb.? Szerintem nem lett volna hasznos, még ha 100%-ra értékelitek, akkor sem, mert csak a kérdező téves elképzeléseit támasztotta volna alá továbbra is. A kérdező megkapta, amire vágyott és mégis elégedetlen. Ez valóban frusztráló lehet. Ennek feltárása pedig hasznos válasz.

2012. márc. 21. 01:16
 48/77 anonim ***** válasza:
Mi ennek ellenére jól megvagyunk.
2012. márc. 21. 09:04
 49/77 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj,úgy elhagynám,hogy csak na.Beteg vagy és nem vesz gyógyszert.Nem vagyok vallásos,de úgy tudom,hogy egészségben,betegségben.Igaz?Már nincs melletted,akkor mi lesz később?Lesz gyereketek, te majd neveled egyedül,mert ő a kis ujját nem mozdítja meg.Megvesz minden luxus dolgot,jól elkényezteti,te meg próbálod nevelni az akkor már hisztis gyereketeket.Már ha lesz,mert az ilyen férfi gyereket sem akar.Nem fogja lekötni magát.Főleg nem veled.Ne vedd sértésnek.1 férfi nem fog olyan nővel gyereket vállalni,akit annyiba sem néz,hogy gyógyszert vegyen ha beteg.Veled van,de mit kapsz tőle?Még azt sem mondhatod,hogy anyagilag legalább megéri.Mert nem.Semmit nem kapsz tőle csak megalázást.Ez kell?Tudod van bennem egy olyan büszkeség,hogy úgy gondolom,hogy inkább éhezek,minthogy egy férfi így megalázzon.De ez is a te hibád,nem vívod ki a tiszteletet magadnak.Ha kicsit is tiszteled magad,akkor elhagyod.Valószínű az ilyen úgyis azt mondja,hogy ő hagyott el,de hagyj koppanjon.Az meg,hogy nem találsz jobbat.Ezt te honnan tudod?Nekem is balfék barátaim voltak és a mostani párom,aki a vőlegényem,teljesen más.Van közös gyerekünk is.

Meg én úgy vagyok vele,hogy inkább élek egyedül,magányosan,minthogy megalázzanak.Remélem megfogadod a tanácsomat!:)E.

2012. márc. 21. 09:10
 50/77 anonim ***** válasza:
100%

Az 54%-osnak valahol igaza van.A kérdező nem szerelmes a párjába,inkább kevésbé tökéletesnek tartja,de legalább van.A férfinek túl sok bája nincs,amiért szeretni lehet,akkor mi tartja őket még mindig össze? A férfi kapott egy alázatos nőt,aki a házasságban biztos anyagi hátteret remél,igaz erre most még semmi nem utal,de a vanból könnyebb adni,mint a nincsből.

Hihetetlen sok véleményt és tanácsot kapott,hogy hagyja el,de erre a pontra magától is eljuthatna,ha egyszer nem boldog.Jó lenne tudni a mozgatórugót,mi az,ami a férfi mellett tartja és csak remélni tudom,hogy az emberi ostobaság nem játszik benne szerepet.

2012. márc. 21. 09:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!