Hova vezet a csóróbb fél részéről egy kapcsolatban a hatalmas anyagi különbség?
Alapfelállás: a párommal komoly kapcsolatom van.Még nem élünk együtt. De tervben.
Csak a mostani helyzet alapján szeretnék meglátást kapni.
Tekintve, hogy kezdetben nem ilyenek voltak a tényezők.
Nos a párom jelenleg kb 8x-osát keresi az én béremnek.
Anyagi segítséget elvi okaiból soha nem kapok (nem is várom, mielőtt bárki arra akarni kilyukadni, hogy a pénze kell)
A problémám az, hogy pl amikor beteg vagyok a gyógyszerre szabályosan spórolnom kell, rendszeresen anyától kérek kölcsön, stb mindeközben a párom 3 kocsi megvételét tervezi, meg mindenféle hobbijának a finanszírozását.
Nem sajnálom tőle, nem vagyok irígy.
Csak valahol rosszul esik látni amikor én minden centet egymásra pakolgatok a spórolással, hogy más az ablakon dobálja ki és mindez a saját párom, nem egy idegen, nem egy ismerős, nem egy szomszéd, hanem a nagy ő, akivel majd élek.
Előtte próbálom álcázni, hogy nekem milyen nehéz néha, észrevettem, ha panaszkodom, hatalmas ellenszenvet váltok ki vele. Így hát ha éhesen alszom is el, hozzá csak a mosolyom jut el.
Aki bele tud gondolni a helyzetembe, kérek reális meglátásokat.
Hagyd ezt a férfit! Nem azért, mert nem pénzel, hanem mert én ebből azt szűröm le, ő az a fajta, aki a hatalom - pénz elvet vallja.
Egy kolléganőmnek több ilyen párja is volt. Jóval jobban kerestek nála és mikor összeköltöztek, éreztették vele, hogy kis senki hozzájuk képest, legyen hálás, hogy megtűrik. Volt, hogy olyat vágott valamelyik hozzá: "Ha hoztál volna legalább egy kocsit vagy lakást a kapcsolatunkba, akkor megengedném, hogy itthon legyél, mint háztartásbeli, mert akkor valamit te is betették a kasszába" Így meg a nő 70ezrekért gyárban melózott, közben a pasi azt sem tudta, hogyan szórja a pénzét.
"észrevettem, ha panaszkodom, hatalmas ellenszenvet váltok ki vele"
Főleg ez a mondatod indított el bennem ezt a gondolatmenetet... Őt megalázták ezek a férfiak, verték is, mert úgy gondolták, a pénzükért cserébe a párjuk a szolgájuk, egy utolsó csicska...
Énszerintem a párod érzelmi fogyatékos. Nem könnyű a helyzet, mert olyan sok férfi van ilyen mentális állapotban, hogy sokszor úgy tűnik az ember lánynak, hogy a fiúk 90%-át is kiteszik, és nem lehet normális férfihez jutni.
Nehéz egészséges férfit lelni, akihez viszonyíthatnánk, hogy beteges-e ez a viselkedés.
Mert ez az.
Kb. 3 éves korig kell kialakulnia azoknak a lelki képességeknek, amiknek ő híján van.
Egészen tanácstalan vagyok atekintetben, hogy ez felnőttként hogyan pótolható...
„örülj ha születésnapodra kapsz egy nyaralásra való összeget, vagy segged alá rak egy kocsit”
egyszer sem vitt el nyaralni, és ha felvetem, még fennhangon előadást tart a spórolásról
a kocsikat saját részre tervezi, kettőt építgetni, egyet használni
„Megszülsz, a gyerekhez hozzá sem ér, mert olyan pici, mit kezdjen vele.”
apának beválna, tekintve a tesóját, családját, nagy a szeretet, összetartás.
„nem veszi észre hogy üres a hűtőd,korog a hasad,nincs uj ruhád,stb?”
de, volt, amikor kaptam tőle ruhát, aztán azzal szekált, hogy azt is ő veszi nekem. tiszta szégyen.
igen, írtam már ki hasonlót, de akkor más volt a meglátásom, nem tudtam kívülről nézni a dolgokat, és nem emlékszem a válaszokra.
„Beszélgess vele erről” az a legfőbb érve, hogy szánalmas, hogy másokra szorulok. és ez valahol igaz is. egy mentségem, talán a mai világ politikai viszonyai lehetnének, amikkel kár takarózni.
Összeköltözést úgy tervezi, hogy közös kassza. Viszont eddig csak az mutatkozott meg ebből, hogy rámszól, ha magamnak merek venni valami „haszontalant” , folyamatosan megmondja mire költhetek, mire nem, okoskodik, hogy én nem tudom beosztani a pénzt. Tehát sztem ez lenne a közös kassza fílingje is..
„Mondd el neki hogy neked ez igy mennyire rossz,találjatok ki valamit. (aki ennyi pénzt keres,annak van ismerettsége,segitsen jobban fizető melóhoz jutni pl)”
Soha semmire nem volt eddig egy árva ötlete sem, hogy hogyan jutnék előbbre. amikor nem volt munkám, egy hirdetést nem olvasott el, egy ismerősével sem beszélt.
„éreztették vele, hogy kis senki hozzájuk képest, legyen hálás, hogy megtűrik.”
Többször hangoztatta már ő is, hogy ő olyan jó, nemhogy hálás lennék. Folyamatosan számolgatja mennyit költött már rám (pl nem tudom kifizetni a gázszámlát, de kaptam egy parfümöt, meg sorolhatnám. a költekezése mind olyan volt, ami valahol nem értem volt, hanem mintha magát akarná vele fényezni, vagy nem is tudom)
és azt is hangoztatja folyamatosan, hogy a közös jövőnk alapjait is ő teremti meg (közös lakást akarunk venni, az én megtakarításom hangyafing ahhoz, ami neki van)
„Nehéz egészséges férfit lelni,”
ez így van.
De ez utolsó válaszoló lenne egy nagyon reális gondolatmenet. Kár, hogy erre nekem sincs tippem.
Szia...az első hozzászóló vagyok.
Elolvastam az utolsó bejegyzésed: most már viszont azt mondom, hogy maradj vele. Még egy ilyen alázatos, csicskáztatható, és önértékelés teljes hiányában lévő nőt - mint Te vagy - aligha találna másikat magának....és hát ahogy nézem neked ez a helyzet tökéletes...
Abszolút összepasszoltok, megérdemled őt...:-/
Még azt hozzáteszem, hogy ahogy Veled bánik, úgy bánik másokkal is - etekintetben ne áltasd Magad. Tapasztalatom, hogy nem képes egy ember egyik irányba így, másikba úgy viselkedni.
A leírásod alapján első gyanúként az merült fel bennem, hogy mi a munkája, és milyen áron kapta meg azt, kiken gázolt át, és gázol át minden nap annak érdekében, hogy ilyen sokat keressen?
Az egy bizonyos szint, hogy nem ad Neked, de hogy állandóan leértékelő megjegyzéseket tesz Rád(??!), az túlmegy a "nem adok"-szinten.
Elvesz.
Elveszi az önbecsülésedet, jó érzésedet, magadba vetett hitet, önértékelésed, a döntésedhez való jogodat (hogy ezt az életmódot választottad jövedelmezőbb megoldások helyett), és EZ AZ, ami az igazi veszélyt jelenti Rád.
Ez nem kapcsolat,tényleg csak egy csicskának néz Téged...
Én nem tűrnék ilyen mondatokat,mint Te...
Igaz,még nem a leghosszabb kapcsolat a miénk,5 éve vagyunk együtt,de mindig MINDENBEN segítettük,segítjük egymást-szerintem ez így van rendjén...Egy normális kapcsolatban,annak örül az ember, ha látja,hogy a másik is boldog...
Mit veszthetsz azzal ha nyilt lapokkal játszol és elmondod mennyire rossz ez neked?
99% hogy még ő sértődik meg hogy ezzel ő mit kezdjen,és végre mégjobban meglátod hogy nem hozzád való,és kereshetsz olyat aki keresetétől függetlenül mindent meg akar neked adni.
1%,hogy megvilágosodik,segit neked jobb melót keresni,és minden szép és jó lesz vele.
"A problémám az, hogy pl amikor beteg vagyok a gyógyszerre szabályosan spórolnom kell, rendszeresen anyától kérek kölcsön, stb mindeközben a párom 3 kocsi megvételét tervezi, meg mindenféle hobbijának a finanszírozását. "
Ez most komoly? Én ezek után nem állítanám, hogy komoly a kapcsolatotok. Nem cukorkára kell a pénz, basszus ha beteg vagy és nem tudsz gyógyszert venni nézi hogy szenvedsz és rágyújt egy húszezresre, vagy mi? Nehogymár! Milyen ember az ilyen??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!