Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te elhagynád a férjed emiatt?

Te elhagynád a férjed emiatt?

Figyelt kérdés
Régebben nagyon jó anyagi körülmények között éltünk,jutott mindenre.Most viszont szűkösen élünk.6 hónapja született meg a gyerekünk,és a férjem mintha nem fogná fel mennyibe kerül is a pelenka,tápszer,törlő,kaja stb.Ő ugyanúgy szívja a cigit,veszi a drága üdítőt,édességet.Vegye...de ne számolatlanul.Havi 30-40.000 elmegy ezekre,és ő nem fogja fel,hogy ez mennyi pénz.Állandóan hazudik,elsunnyogja a pénzt,és elvárná,hogy a csekkeket majd fizessem be inkább egy hónappal később,de neki az égvilágon semmiről se keljen lemondania.Komolyan ott tartok,ha elhagynám még jobban is élnénk lassan,mint vele.Igazából csak véleményekre lennék kiváncsi!
2012. márc. 17. 21:50
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
92%

hát ez így nem fog menni, az biztos. és igen, nekem ez válóok lenne, főleg a hazugságok miatt.

amúgy mit dolgozik? hogy oszlanak meg a bevételek?

2012. márc. 17. 21:55
 2/63 anonim ***** válasza:
86%

Ezt igazából vele kellene megbeszélned. Erős "túlzásnak" tartom, hogy az édességre költekezés miatt hagyd el a férjed.

Nyilván nem a legszerencsésebb, ha tudomást sem akar venni a problémákról (gondolom van nektek, a szükségből adódóan), így lehet, hogy fel kellene nyitnod a szemeit.

Nem tudom milyen a kapcsolatotok, milyen volt a terhesség előtt. Nem tudom, hogy miben állapodtatok meg, ami a közös kasszát illeti, de azt tudom, hogy van egy 6 hónapos gyermeketek, akit se te, se az apja nem rángathat.

Lehet, hogy egyszerűbb neked az elköltözés és az "új" élet kezdése, de nem csak neked van jogod ahhoz a gyermekhez.

Amikor egy ember gyermeket vállal, akkor le mond jó pár pluszról, kényelemről. Ilyenkor nincs az, hogy alszom reggel 10-11-ig ..

Az a baj, amit én az írásodból látok, hogy neked semmi kikapcsolódásod nincs, a párod a (nektek már) "luxus cikkekben" öli ki a mindennapjait.

Ki kellene kapcsolódnotok és átbeszélnetek az anyagi oldalát az életnek.

2012. márc. 17. 21:57
 3/63 anonim ***** válasza:
91%
Le kell írni, levezetni neki, meg kell beszélni. Engem is elhagyatott volna azért a férjem, mert piszok sok ruhát, játékot megveszek a gyereknek, sokszor el sem mondtam. Annó magamnak is rengeteg ruhát, táskát, cipőt vettem, sokszor túlzásba viszem a dolgokat. Leültünk, meg tudtuk beszélni.
2012. márc. 17. 21:57
 4/63 anonim ***** válasza:
98%

Ha többszöri megbeszélés ellenére sem fogja fel, hogy a gyerektől veszi el, akkor igen.

Amit még kipróbálhattok: legyen egy fix kerete, amit elkölthet minden hónapban magára. Nálunk én vagyok a költekezősebb, működik. Az első pár hónapban 1-2 hét alatt elfogyott a pénzem, de most más nagyon okosan megtanultam beosztani.

2012. márc. 17. 21:58
 5/63 anonim ***** válasza:
100%

Ó, én is pont ugyanebben a cipőben járok... Ezek szerint nem csak az én fejemben létezik a probléma.

Amúgy erősen gondolkodom rajta, hogy lépni. Csak per pill egyedül sem lenne jobb a helyzet, csak ha már újra dolgoznék. Ő meg nem hiszem, hogy változni fog, addig meg valahogy csak túléljük :(. Átérzem a helyzeted, még ha okosabbat nem is tudok mondani.

2012. márc. 17. 21:58
 6/63 A kérdező kommentje:

Minden pénzt lead nekem,hogy osszaM be,de én így nem tudom.Sok a hitel,nagy a rezsi,bármit mondok neki,süket fülekre talál.

Mondtam neki,adjuk be a kocsit egy kereskedésbe,fizessük ki a hitelt belőle,de ezt sem akarja,mert az az övé.Ő nem tud lemondani semmiről.Én meg már nem tudok miről.Tényleg toljam el a csekkeket,hogy ő mindennap vehessen egy doboz cigit???

2012. márc. 17. 21:59
 7/63 A kérdező kommentje:
RENGETEGSZER próbáltam vele megbeszélni,de mostmár van hogy annyira megmakacsolja magát,hogy azt mondja,oldjam meg és otthagy.Nem az édesség a lényeg,hanem hogy csinál 30-40 ezer minuszt.Ilyen alapon akár el is kártyázhatná,vagy nőzhetné,a lényeg hogy lehetne annyival töb b,de nincs,
2012. márc. 17. 22:00
 8/63 anonim ***** válasza:
81%
Aki megszokta a jólétet,nehezen mond le róla,nem fogja fel.De akinek van egy kis józan esze,ezt felfogja,és visszavesz a költekezésből ha olyan helyzetbe kerül.Ha ő kezeli a pénzt,az rosszabb.Nem válnék el,de szabnék bizonyos határokat.
2012. márc. 17. 22:01
 9/63 A kérdező kommentje:
Nem tudok neki fix pénzt adni,mert nem jut rá,meg mire fel???Nekem sincs fix pénzem.Egyébként jutna erre-arra egy-egy mozira,állatkertre stb ha nem tapsolná el felesleges baromságokra.Nem vagyok földönfutók,de be kell osztani a pénzt.
2012. márc. 17. 22:03
 10/63 anonim ***** válasza:
100%
5. vagyok... tényleg tökéletesen ugyanilyen az én drága emberem is... Jó lenne rájönni vmi megoldásra, ami működik is. Most épp ott tartunk, hogy én megint hülyeségekkel b.szogatom, és emiatt nem is beszélünk már pár napja. Ja és legjobb az utóbbi napokban, mikor ment a boltba, mondtam, kéne egy doboz fültisztító, mert szétszórta a nagy, és azt már nem szívesen használnám a picinél. Erre a válasz: még az is? nincs annak semmi baja. Persze nem hozott, de a cigis doboz ott volt a szatyorban. Jól esett :S
2012. márc. 17. 22:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!