Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyereket ne vállaljak, vagy...

Gyereket ne vállaljak, vagy egyetemre ne menjek?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, nyáron lesz az esküvőm. Fogorvos szeretnék lenni, eddig egyéb okok miatt nem kezdtem bele, amit annyiból talán nem bánok, hogy így már van lakásunk meg stb. egyébként meg szülőknél lakós végzős egyetemista állapotban lennék még mindig.

Tudom, hogy felvennének, megvannak az érettségi eredményeim hozzá, nyelvvizsgáim, minden, de nem tudom menjek-e. Ha megyek, szerintem 100%, hogy nem lesz gyerekünk, abban a hat évben biztos míg odajárok. A végére 31 éves leszek. A párom ekkor lesz 40. És még nem lesz gyerekünk. Pedig szeretnénk gyereket, nem holnap, de egy-két éven belül.

De ha meg gyereket vállalunk, akkor úgy sem fogom elvégezni, mert akkor míg olyan sok foglalkozást igényel, az pár év, és már így is "öreg" vagyok, akkor 28-29 évesen üljek be a 19 évesek közé, legyek 35-36 éves, mire végzek?

Segítségem lenne, de kétlem, hogy elegendő emellé az egyetem mellé, hiszen nem varrhatom senki nyakába minden áldott nap a gyerekemet, mikor esetenként 8-10 órát ott kell lenni, meg tanulni is kell folyamatosan.

Nem nagyon akarok harmincas anyuka lenni az első gyerekre, de az még hagyján, a nagyobb probléma inkább az, hogy akkor a férjem 40+ éves legyen, mire csak az első gyerekünk születik? Azért nekem ez elég durvának tűnik.

Nem könnyű eldönteni, ti melyiket választanátok? Esetleg, ha volt valaki ilyen helyzetben, hogyan döntött?

2012. márc. 5. 17:24
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
55%

Nem baj, hogy fogorvosról van szó? Öt év alatt végez és vidáman furkálhat.

Egyébként nem kell az ilyenekkel foglalkozni, ez csak a begyöpösödött csóringer magyar felfogás, nyugaton teljesen normális, hogy a gyerek érettségi után utazgat, vagy csak simán mást csinál, aztán pár év alatt kialakul benne, hogy mit is szeretne, tanulni és utána megy egyetemre. Vagy az eredeti után teljesen mást is elvégez. Skandináviában pl. az egyetemek eleve úgy vannak kialakítva, mintha mindenkinek gyereke lenne, van megőrző meg minden tököm, ott az se nagy szám, ha valaki közben szül. Csak itt néznek úgy arra, aki nem 18 éves, ne adj isten még gyereke is van vagy akar egyet, hogy inkább ássa el magát.

2012. márc. 6. 15:30
 42/42 anonim ***** válasza:
65%

Orvosis anyuka vagyok! :)

Gyakorlatilag ez úgy működik, hogy van egy barátnőm, akinek szintén gyerkőce van, együtt kezdtük az egyetemet, és akkor költözött oda mellénk. Na most mikor nekem van órám, akkor ő vigyáz a kicsikre, mikor nekem, akkor én. Így megtudjuk oldani nagyjából, meg egymás jegyzeteiből egész jól elvagyunk. Tudom, hogy nem hiába vannak azok az órák, de már ez is valami. Másrészt ha így is tudok szintet tartani, akkor mi a probléma? :)

Mindenesetre ajánlom neked, hogy először próbáld meg a sulit, és utána ha úgy érzed, akkor lássatok bele a babaprojektbe. :)

Csak te tudhatod, hogy mennyit bírsz, és mennyit tudsz bevállalni! :)

2012. márc. 6. 19:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!