Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha te finanszírozn...

Mit tennél, ha te finanszíroznád a gyereked egyetemi tanulmányait, és közben kiderülne, hogy a gyereked tojik az egyetemre, tárgyak nagy rézéből már az első vizsgákon nem ment át, mert tanulás helyett a gép előtt ült, mások idegeire ment?

Figyelt kérdés
2011. dec. 3. 08:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Elzavarnám dolgozni!!!-mint ahogy tették is velem a szüleim és igazuk volt. Dolgoztam egy évet,újra felvételiztem és munka mellett elvégeztem a fősulit.
2011. dec. 3. 08:32
 2/10 A kérdező kommentje:
én is így tenném
2011. dec. 3. 08:32
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Nekem kicsit más volt a történet. De egy a lényeg: abbahagytam, így visszafizettették az albérleti díjat, utazási költséget...
2011. dec. 3. 08:42
 4/10 anonim ***** válasza:
96%
én is elzavarnám dolgozni...akkor megtudná hogy jobb lett volna ha tanul..:)
2011. dec. 3. 09:15
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
Nekem sajnos nem egy szaktársam ilyen.... Nemhogy a szakra nem való, de egyetemre se. Én a szülő helyében megmondanám neki, hogy ezt a félévet vagy évet még megkapja arra, hogy javítson és csinálja meg a vizsgákat. Ha nem csinálná meg, akkor irány dolgozni vagy menjen olyan suliba ami ingyenes( persze ha ott is bukdácsolna, akkor az otthoni rezsit fizetnie kellene). Légy erőskezű, mert sose fog megváltozni, még lehet esélye....
2011. dec. 3. 09:27
 6/10 anonim ***** válasza:
86%

Átvitt értelemben:

Nyitsz a gyereknek egy lekötött betétet, amire havi fixet utalsz.

De ám! Azt veszed észre, hogy nemhogy több lenne a számlán a pénz, hanem inkább fogy. Tennél be még pénzt?

Az egyetem is ilyesmi. Ha nem térül meg a belefektetett pénz, magyarán nem tanul, nem érdekli a gyereket, akkor szerintem hagyd a csudába.

Esetleg adj ultimátumot.

Vagy tanul, vagy dolgozik. Döntse el maga!

2011. dec. 3. 09:59
 7/10 anonim ***** válasza:
79%
Semmit azonkívül, hogy tovább egy fityinget nem kapna tőlem...
2011. dec. 3. 10:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Tegye passzívra a félévét, menjen el dolgozni, és 6 hónap munka után döntse el, akar-e tanulni... eztán már a saját költségén!
2011. dec. 3. 14:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Fúú, nagyon mérges volnék, és nem fizetnék tovább helyette! Ha nem volt jó neki az iskola, akkor menjen dolgozni!
2011. dec. 3. 19:59
 10/10 anonim ***** válasza:
23%

Hát én azért elgondolkodnék előbb valamin: miért tanult tovább a gyerek, és miért ott? Csak mert sok ilyen ismerősöm van, akit nem érdekel a szak, inkább tanult volna más szakon, vagy szakmát, de anyuci-apuci erőltette a dolgot. Ez esetben az egyetlen, aki hibás, az a szülő.

Elbeszélgetnék vele, hogy miért nem érdekli, hogyha nem ezt, akkor mit akar csinálni? Ha látnám rajta, hogy egy másik szakon szívesebben tanulna, akkor megadnám rá a lehetőséget, ha ott se teljesít, akkor viszont azt mondanám, oldja meg maga.

Az első pár vizsgám nekem sem sikerült anno, kicsit be is punnyadtam a csalódottság miatt, aztán csak sikerült talpra állnom, és megszoknom, hogy mit hogy kell csinálni. Szerintem adj neki még egy fél évet, akárhogy is, hátha neki is leesik a tantusz, és talpra áll.

Persze ha semmire nem mutat semmi hajlandóságot, akkor megmondanám neki, hogy még két hónapot kap, aztán menjen, ahova akar/tud isten hírével, két hetente vasárnap szívesen látom otthon. :D

2011. dec. 5. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!