Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyereket ne vállaljak, vagy...

Gyereket ne vállaljak, vagy egyetemre ne menjek?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, nyáron lesz az esküvőm. Fogorvos szeretnék lenni, eddig egyéb okok miatt nem kezdtem bele, amit annyiból talán nem bánok, hogy így már van lakásunk meg stb. egyébként meg szülőknél lakós végzős egyetemista állapotban lennék még mindig.

Tudom, hogy felvennének, megvannak az érettségi eredményeim hozzá, nyelvvizsgáim, minden, de nem tudom menjek-e. Ha megyek, szerintem 100%, hogy nem lesz gyerekünk, abban a hat évben biztos míg odajárok. A végére 31 éves leszek. A párom ekkor lesz 40. És még nem lesz gyerekünk. Pedig szeretnénk gyereket, nem holnap, de egy-két éven belül.

De ha meg gyereket vállalunk, akkor úgy sem fogom elvégezni, mert akkor míg olyan sok foglalkozást igényel, az pár év, és már így is "öreg" vagyok, akkor 28-29 évesen üljek be a 19 évesek közé, legyek 35-36 éves, mire végzek?

Segítségem lenne, de kétlem, hogy elegendő emellé az egyetem mellé, hiszen nem varrhatom senki nyakába minden áldott nap a gyerekemet, mikor esetenként 8-10 órát ott kell lenni, meg tanulni is kell folyamatosan.

Nem nagyon akarok harmincas anyuka lenni az első gyerekre, de az még hagyján, a nagyobb probléma inkább az, hogy akkor a férjem 40+ éves legyen, mire csak az első gyerekünk születik? Azért nekem ez elég durvának tűnik.

Nem könnyű eldönteni, ti melyiket választanátok? Esetleg, ha volt valaki ilyen helyzetben, hogyan döntött?

2012. márc. 5. 17:24
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
76%
Anyu megszült engem 31 évesen, vigyázott rám pár hónapig, aztán ment az orvosi egyetemre. Apu 41 évs volt akkor. Jó ez így, ne aggódj:)
2012. márc. 5. 17:28
 2/42 anonim ***** válasza:
27%

Én a gyereket vállalnám.

Ha a fogorvosi olyan fontos lenne, érettségi után elkezdted volna tanulni pénzszerzés helyett.

A kettő együtt tényleg nem megy és én magamból kiindulva, meg a te írásod alapján is a gyerekre szavazok.

De végülis te tudod, hogy neked mi a fontosabb legbelül, és tényleg nem lenne az a megoldás jó, hogy elkezded, és mégis 30on felül vállalod az elsőt? Nem olyan tragédia az, bár megértelek, mert én 30 előtt szeretném legalább az elsőt szülni.

2012. márc. 5. 17:30
 3/42 anonim ***** válasza:
94%

Kezdd el az egyetemet,ki tudja meddig lesz támogatott hely,a gyerek megvár.

Inkább kerülj be most ingyenesre,míg ki nem találnak keretszámos baromságokat és fizetheted félévenként a milliót,most még "csak" ennyi,de mehet feljebb is.31 évesen szülni belefér,utána is.

2012. márc. 5. 17:36
 4/42 anonim ***** válasza:
76%

elvégzed az egyetemet,aztán szülsz. Ígyha a gyerek(ek) nagyok vcan hová menned dolgozni.

30 éves nem sok.

Nekem 2 született az egyetem alatt,és a kicsi 42 éveskoromban apja lassan 50. és nem érzem magam öregnek a gyerek mellett.(az az igazság,hogy még fiatalabbnak is nézek ki mint jónéhány 30 év alatti mama az oviból.

Ez nema koron múlik,hanem,hogy mennyire vagy fiatalos,mennyit sportolsz, hogy kapcsolódsz ki....

én megtehetem, hogy akkor vagyok a gyerekeimmel amikor akarok mert olyan állásom van, aholén szabommeg,hogy mennyit akarok dolgozni és keresni.

Mert van jó diplomám és soha nem lennének gondok a gyerekekeltartásával,akkor sem,ha az apjukkal valami történne

2012. márc. 5. 17:37
 5/42 anonim ***** válasza:
57%

Anyukám 3 gyerek és munka mellett szerzett mérnöki diplomát levelezőn. Talán 41 volt, amikor kezdte.

Ha van segítséged, menni fog a kettő (munkával együtt három) is :-))

2012. márc. 5. 17:38
 6/42 anonim ***** válasza:
80%

Az egyetem után sem lennétek még öregek egy gyerekhez, Nyugar-Európában az a természetes, hogy a nök 30 után szülnek, mert elötte végzettséget szereznek meg a férjek is egzisztenciát teremtenek. Szóval 31 és 40 évvel még böven lehet akár 4-5 gyereketek is. A gyereknek is jobb, ha egyrészt biztos körülmények közé születik, másrészt ha érettebbek a szülei, semmi hátránya sem lesz belöle.

De egyetem alatt is nyugodtan tudsz szülni, ha az elsö két éven túl vagy, utána megoldható, hoyg egy félévet halasztasz, utána meg folytatod. Elég sokan végeznek el egyetemet gyerek(ek) mellett is, ez csak nagyrészt szervezés kérdése. Nekem is egyetem alatt született meg az elsö, ennek ellenére elvégeztem, és a gyerek sem járt rosszul.

2012. márc. 5. 17:41
 7/42 A kérdező kommentje:

Akkor nem tudtam volna elkezdeni sajnos, más választásom nem igen volt. Most meg egyfolytában motoszkál, hogy na de most már elkezdhetném. Közben meg az is motoszkál, hogy de már tényleg úgy állunk, hogy próbálkozhatnánk a babával, szeretném azt is, együtt lenne a legjobb, milyen sokan csinálják, de hát nem egy ilyen szakon. Mert ugye levelező ebből nem létezik.

A döntés szempontjából a családom meg nem nagy segítség, mert csak azzal jönnek, hogy jaj, már így is gondolnom kellene a gyerekre, meg hát akkor nem mondom, hogy majd 30 felett kezdünk gyereket csinálni? és úristen milyen szépen és jól élünk, alapíthatnánk családot, erre fogom magam és elkezdek egyetemre járni még évekig?

2012. márc. 5. 17:42
 8/42 A kérdező kommentje:
Szóval ők kicsit úgy vannak vele, hogy most van biztonság (ami igaz is, anyagilag is) és én nem vagyok normális, hogy fogom és elmegyek tanulni, ami mellett nem fogok pénzt keresni és vénségemre szerzek egy diplomát, és úgy se lesz pénzem praxist venni meg ilyenek. Néha bánom, hogy megkérdeztem tőlük mi a véleményük. :D
2012. márc. 5. 17:44
 9/42 anonim ***** válasza:
31%

Anyum 35évesen szült engem, tesómat 30évesen. Amikor picik voltunk suliba járt, apum vigyázott ránk.

Nekem már van kisbabám és majd akkor kezdem a sulit, amikor ovis lesz :)

Vállald mindkettőt. Terhesen felvételizel, aztán halasztasz és ha már nagyobb a babád 2-3 éves, akkor bölcsije-ovija mellett meg visszaülsz az iskolapadba.

2012. márc. 5. 17:45
 10/42 anonim ***** válasza:
68%
Feltétlenül végezd el az egyetemet: egész életedre megalapozod magad vele. Gyereket vállalhatsz azután is, még mindig fiatal leszel. A férjed negyven fölött lesz, amikor születik? Miért baj ez? Kutatások eredményei bizonyítják, hogy a viszonylag "idősebb" apáktól származó gyermekek IQ-ja átlagban magasabb. Tehát: mindent elérhetsz, ami fontos, szorongás, aggodalom nélkül. Légy sikeres.
2012. márc. 5. 17:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!