Gyereket ne vállaljak, vagy egyetemre ne menjek?
25 éves vagyok, nyáron lesz az esküvőm. Fogorvos szeretnék lenni, eddig egyéb okok miatt nem kezdtem bele, amit annyiból talán nem bánok, hogy így már van lakásunk meg stb. egyébként meg szülőknél lakós végzős egyetemista állapotban lennék még mindig.
Tudom, hogy felvennének, megvannak az érettségi eredményeim hozzá, nyelvvizsgáim, minden, de nem tudom menjek-e. Ha megyek, szerintem 100%, hogy nem lesz gyerekünk, abban a hat évben biztos míg odajárok. A végére 31 éves leszek. A párom ekkor lesz 40. És még nem lesz gyerekünk. Pedig szeretnénk gyereket, nem holnap, de egy-két éven belül.
De ha meg gyereket vállalunk, akkor úgy sem fogom elvégezni, mert akkor míg olyan sok foglalkozást igényel, az pár év, és már így is "öreg" vagyok, akkor 28-29 évesen üljek be a 19 évesek közé, legyek 35-36 éves, mire végzek?
Segítségem lenne, de kétlem, hogy elegendő emellé az egyetem mellé, hiszen nem varrhatom senki nyakába minden áldott nap a gyerekemet, mikor esetenként 8-10 órát ott kell lenni, meg tanulni is kell folyamatosan.
Nem nagyon akarok harmincas anyuka lenni az első gyerekre, de az még hagyján, a nagyobb probléma inkább az, hogy akkor a férjem 40+ éves legyen, mire csak az első gyerekünk születik? Azért nekem ez elég durvának tűnik.
Nem könnyű eldönteni, ti melyiket választanátok? Esetleg, ha volt valaki ilyen helyzetben, hogyan döntött?
Szerintem se válassz a kettő közül. Kezd el az egyetemet, majd meglátod, hogy be fogod tudni vállani a gyereket. Ahogy írta valaki az első 2 év után már jobban látod, hogy mi a rendszer és tuti biztos vagyok benne, ha meg akarod oldani meg is fogod tudni.
Ne arra hallgass, hogy a családod mit szeretne, hanem arra, amit te! Ez a te életed és nem az övéké. Na aggódj attól, ha úgy érzed ellent mész az árral. Nagy dolgok csk úgy születhetnek! :)
Sok sikert és ne őrlődj. Tedd, amit szeretnél és hidd el, minden meg fog oldódni.. mert mindig minden megoldódik. 34N
Szerintem is először kezd el az egyetemet.A gyereknevelés 24 órás meló,mi van akkor,ha pont akkor lesz beteg,mikor te valami fontos vizsgára tanulnál,és mondjuk nem ér rá a közelből senki,hogy vigyázzon rá?
30 éves kor után sem késő szülni,nem tudom,hogy miért gondolják egyes nők azt,hogy azon a koron felül már múmiák.Nyugodtan tanulj,sok sikert!
"Albérletről beszéltem volna valamikor? Saját ingatlanunk van. :)"
Ja nem úgy értettem, ezek szerint elég érthetetlenül írtam. :) szóval azt akartam kihozni a dologból, ha előbb a sulit végezted volna el, és nem dolgozol, akkor most max albérletben tudnátok élni a pároddal, most tudnál csak munkába állni, akkor pedig szintén nem lenne aktuális a babatéma.
Szóval az a lényege a mondandómnak ,hogy jól csináltad, mert az életfeltételeket már megteremtetted. Most kell a sulit elvégezni, amíg szabad vagy. Minden elismerésem azoknak, akik egyszerre csinálják, de én a helyedben biztos várnék a babával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!