Gyereket ne vállaljak, vagy egyetemre ne menjek?
25 éves vagyok, nyáron lesz az esküvőm. Fogorvos szeretnék lenni, eddig egyéb okok miatt nem kezdtem bele, amit annyiból talán nem bánok, hogy így már van lakásunk meg stb. egyébként meg szülőknél lakós végzős egyetemista állapotban lennék még mindig.
Tudom, hogy felvennének, megvannak az érettségi eredményeim hozzá, nyelvvizsgáim, minden, de nem tudom menjek-e. Ha megyek, szerintem 100%, hogy nem lesz gyerekünk, abban a hat évben biztos míg odajárok. A végére 31 éves leszek. A párom ekkor lesz 40. És még nem lesz gyerekünk. Pedig szeretnénk gyereket, nem holnap, de egy-két éven belül.
De ha meg gyereket vállalunk, akkor úgy sem fogom elvégezni, mert akkor míg olyan sok foglalkozást igényel, az pár év, és már így is "öreg" vagyok, akkor 28-29 évesen üljek be a 19 évesek közé, legyek 35-36 éves, mire végzek?
Segítségem lenne, de kétlem, hogy elegendő emellé az egyetem mellé, hiszen nem varrhatom senki nyakába minden áldott nap a gyerekemet, mikor esetenként 8-10 órát ott kell lenni, meg tanulni is kell folyamatosan.
Nem nagyon akarok harmincas anyuka lenni az első gyerekre, de az még hagyján, a nagyobb probléma inkább az, hogy akkor a férjem 40+ éves legyen, mire csak az első gyerekünk születik? Azért nekem ez elég durvának tűnik.
Nem könnyű eldönteni, ti melyiket választanátok? Esetleg, ha volt valaki ilyen helyzetben, hogyan döntött?
Na, akkor valamit elnéztem, lehet volt ott valami gyakorlati félév vagy nem tudom mi.
Viszont talán azért szenvedek ezzel a nem akarok öregen szülni, meg jaj 40 felett lesz az apja dologgal, mert a mi családunkban mindenki korán szült és pl. unokanővérem 2 évvel idősebb mint én, még kilátásban sincs a gyerek és ezen szörnyülködnek évek óta, hogy mekkora tragédia, szegény, mi lesz vele, úristen. Mi valahogy úgy nőttünk fel, hogy huszonévesen illik szülni, ha valaki utána szül, akkor már döbbenjünk meg. (Persze nyilván a megfelelő körülmények közé, de ha ez meg van, akkor mindenki úgy néz arra, aki nem szül, hogy hát ennek baj van a fejével.)
szerintem te a baba felé hajlasz:) ami nem baj. Én az egyik kismamától hallottam, hogy mindent próbálj ki a baba előtt, mert a baba elveszi minden idődet (kicsit negatívan állt a dologhoz). De ha azt nézed igaz.
Az egyetem nagyon szép dolog, én a helyedben elvégezném, utána vállalnék gyereket. De azzal is kalkulálj, hogy nem varázsütésre fogan egy kisbaba, lehet pár hónapig, sőt évekig nem fogsz teherbe esni, ki tudja.
De az is lehet, hogy csúszni fogsz a sulival. Persze egyik se így legyen, de ezeket bele kell kalkulálni a döntésbe. Remélem tudtam segíteni.
22L
Miért nem jelentkezel estire vagy levelezőre? Akkor lehetne baba is és iskola is. Több ismerősöm is van egyébként, aki gyerek mellett járt egyetemre, még nappalist is ismerek ilyet.
De az se tragédia, ha előbb egyetemre jársz és csak utána, 30 évesen szülsz. Az anyukám 31 volt, mikor megszülte az első gyerekét, a nővéremet. És még vagyok én, meg van egy öcsém is. Úgyhogy a 30-as években gyereket vállalni még egyáltalán nem késő.
Én általános orvosira járok, gyerek mellett.
Nem bánom, hogy így tettem. :) A kisfiam egy tündér, 8hónapos, egyenlőre nagyon jól működik a tanulás mellette! :)
Délelőtt mikor alszik, tanulok, és délután is. Teli vagyok négyesekkel, ötösökkel. :) Nem lehetetlen megcsinálni. Este ha férjem itthon van, akkor ő elvan vele, megfürdeti, én addig tanulok, majd lerakom aludni, és folytatom amit elkezdtem. Reggel hamarabb felkelek, mint ő, rendet rakok, reggelit készítek, bekészítem az ebédhez valót, és akkor is van 8ig kb. egy órácskám.
Szerintem, ha van rá lehetőséged, mindenképp vállald be a kicsit, vagy esetleg próbálkozzatok. Baba mindig akkor jön, amikor a legjobbnak látja! :)
Való igaz, hogy hajlok a gyerek felé. De az egyetem felé is. Igazából attól félek, ha lesz egy gyerekünk, akkor már nem fogom soha elkezdeni és mindig ott lesz, hogy milyen jó lett volna.
Viszont, ha meg elkezdem, akkor tényleg utána is lehet szülni, inkább talán akkor le kellene győznöm ezt a belém nevelt, "ahogy lehet, tessék szülni" dolgot.
Akik kérdezik, hogy miért nem estin/levelezőn. Tudtommal ezt nem lehet úgy tanulni. Vannak szakok, amiket csak rendesen nappalin lehet tanulni és be is kell járni rendesen, mert ellenőrzik, meg az ember saját érdeke is, mert nem olyan, hogy akkor fogom a könyvet és betanulom mit szemléltettek a tegnapi előadáson.
Általános orvosis anyuka: komolyan? De hová teszed a babát, míg bent kell lenned? Vagy csak itt szeretik eltúlozni, mikor mindenki azt írja, hogy egész nap ott vannak és utána estig tanulnak még bulira sincs idejük meg egyáltalán semmire az ilyenek mellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!