Több mint egy éve elhúzódó nézeteltérésem van anyámmal egy kérdésben és azt szeretném kérni, hogy objektív véleményeikkel segítsenek nekem tisztábban látni és jobb döntést hozni. Önök mit tennének a helyemben?
Tényleg nem vagy egyszerű helyzetben... Egy csoda, hogy te ilyen talpraesett és erős lettél...
Féltestvéred mennyi idős?
Szerintem az orvosnál holnap kérdezd meg, hová fordulhatsz, ha a beszámíthatósága felől vannak kétségeid, és a te válladon van az ő megélhetése pillanatnyilag, és szóba jöhet gyámság alá helyezés (?). Szóval, hogy ha ő nem megy el orvoshoz, mit tehetsz.
Mert nekem az az érzésem, hogy nem egészen egészséges mentálisan...
Kedves válaszolók. Köszönöm mindenkinek a válaszokat, hogy időt szántok/szánnak mások gondjaival foglalkozni.
Egy kicsit nyugodtabb vagyok, visszatérek a munkámhoz, mert egész nap nem csináltam semmit,így nem biztos, hogy válaszolni fogok a kérdésekre, de később még el fogom olvasni. Köszönöm még egyszer a támogatást.
Erről az egész történetről az ugrott be, amikor valaki szenvedélybeteggel él együtt - mondjuk alkoholistával - és ő maga adja a kezébe a pohár bort, mondván egyébként agresszív és dühös lesz. De ha odaadom az egy pohár bort (meg a következőt meg a következőt), akkor jobb lesz neki.
Csak ugye hosszútávon ez sajnos nem igaz. A pohár bor mindig tűzoltás, de egyben rögzíti is az állapotot.
Javaslom Eric Berne: Emberi játszmák c. könyvét. A mártír játszma leírását olvasd el, szerintem magatokra fogsz ismerni. Anyukád nem fog kilépni a játszmából, vagy te teszed meg, vagy életetek végéig folytatjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!