Nikon D3100-hez a 18-55mm-es, vagy a 18-105mm-es objektív jobb?
A 18-55 egy egészséges nagylátószögűnek tűnik, a másik viszont túl nagy tartományt fog át, általában az optikai hibák is halmozódnak benne. A profik is inkább több kicsit használnak, mint egy nagy zoomot. Vegyél egy 18-55-öst, és egy telét.
(De ha nem kell komoly minőség és túl drága a kettő, akkor veheted a 18-105-öst is, hobbi célra azért biztos az is jó.)
Köszönöm a választ!
Sajnos nem tudnék egyszerre kettő objektívet venni, meg valószínűleg később se, ezért gondoltam hogy egy nagyobb befektetés a 18-105mm-re megérné. Az lenne a kérdésem, hogy a méreten kívül van-e más különbség a 18-55 és a 18-105 között? Eléggé kezdő vagyok ebben az ügyben, de érdekelne, hogy ha a nagyobbat veszem, az mennyiben másabb a kisebbnél. Esetleg sötétebbek, világosabbak a képek, vagy ugyanolyan mint a kisebb objektívvel? Rekeszt mekkorára lehet állítani?
(Ha nagyon nagy hülyeséget írtam akkor elnézést, most ismerkedem az objektívekkel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!