Szülők, ti hogyan reagálnátok arra, ha megtudnátok hogy a lányotok majdnem 2 éve hazudik?
Általában nem szoktam hazudni a szüleimnek, de muszáj volt. Az egyetem első félévében megbuktam egy tárgyból, ami azt jelenti hogy 2 év helyett 3 év alatt tudom elvégezni. Persze otthon azt mondtam, hogy mindenből átmentem.
A 2. félévben próbáltam még jobban odafigyelni a tanulásra, de nem ment. Akkor is megbuktam egy tárgyból. (2. félév végén ért vége a kapcsolatomnak, annyira megviselt hogy megbuktam az egyik vizsgán).
A 3. félévben pedig 1 tárgy kivétel mindből megbuktam. Hiába jártam be órákra, egyerűen nem tudtam odafigyelni. Nem az elmélettel volt gondom, hanem a gyakorlattal.
Ebben a félévben (amiről a szüleim úgy tudják, hogy a utolsó) pedig be sem járok órára. A sok bukás miatt csak 2 tárgyam maradt, de nincs lelki erőm bemenni. Csalódtam a suliban, csalódtam magamban.
Volt egy mentőötlete a barátomnak, hogy kimegyünk külföldre dolgozni, hátha akkor nem fognak annyira haragudni a szüleim és a nagyszüleim. De jelenleg semmi sem úgy alakul ahogy elterveztem.
Május még messze van, de nem tudom mit fognak szólni a szüleim. 2 évet elpazaroltam az életemből, olyan dologra amiről azt hittem, hogy érdekel. De már utálom. :(
Nekem ez nagyon furcsa. Nem értem miért nem lehet megmondani..
Én fél évet jártam egy fősulira, majd otthagytam, egyszerűen közöltem anyukámékkal, hogy ez engem nem érdekel. Ők persze mérgesek voltak, egy darabig nagyon feszült volt a légkör és megegyeztünk abban, hogy a költségeket visszafizetem (vonatozás, albérleti díj).
Idővel feldolgozták a döntésem. A mai napig nem lenne olyan szak, ami érdekel, így diploma nélkül maradtam, elfogadták, mert abban viszont, amit csinálok/csináltam, nagyon jó vagyok.
Játsszuk el a szitut,hátha ez segít!
Kérdezö:-Anyu,szeretnék valamit megbeszélni.
Szülő: Csendben hallgat.
Kérdező:-Az egyetemről van szó,ott hagyom és elmegyek dolgozni.
Szülő: Teljesen kiakadva:-Mész,Te a tudod hova,de nem dolgozni!Befejezed az egyetemet és majd utána!Elvégre nem azért fizettük apáddal ezt a másfél évet,hogy most a vége előtt hagyd abba!
Kérdező:Anyu,van még valami,már többször buktam,és idén nem tudom befejezni,ha a fejem tetejére állok,akkor sem.
Szülő: Itt már teljesen kiakadva,a józan ítélőképességét elveszítve:-Elmész,Te a jó...Most azonnal szedelőzködj!Mérhetetlenül csalódtam benned!Eljátszottad a bizalmunkat!Mindemellett hagytad,hogy feleslegen fizessük az iskoládat.Menj a szemem elől!
Készülj fel rá,hogy nem lesz könnyű beszélgetés,fájdalmas mondatok fognak elhangzani.Sőt,valószínűsítem,hogy ekkora csalódás után nem akarnak majd látni,eljátszottad a bizalmukat,de pár hét után megenyhülnek.Minél előbb beszélj velük!
Fsz képzés, a sulim igazából főiskola, de összevonták több sulival ezért lett "egyetem".
Nem venne kosztümöt a diplomaosztóra, mivel nem kapok diplomát. Igen, elfogadom azt a segítséged amit adnak (meleg étel plusz 5-6 ezer ft), mert az én hülyeségem miatt ne a barátom szívjon.
Én teljesen megértelek. Mikor elsőre nem vettek fel államilag támogatottra, elmentem egy okjra, amire azt hittem érdekel, de baromira nem, és csak fél év után jöttem rá. Közben letettem egy nyelvvizsgát azért, de még most is egyfolytában minden nap felhozzák, hogy egy évet elvesztegettem az életemből.
Most egyetemen vagyok egy olyan szakon, ami az elején taszított, ezért buktam is és csúszok vele sajnos. Előtte abba akartam hagyni, de most úgy gondolom, hogy minimumra teljesítem, és szeptembertől elkezdek mellette egy okjt, ami most gondolom, hogy érdekelne.
A különköltözést nyár végére tervezem, (persze munka mellett) és majd csak akkor fogom nekik elmondani a csúszást, ha nem kell minden nap hallgatnom a kioktatást az életemmel kapcsolatban. A támogatásuk eddig az, hogy itt lakhattam, ahol eddig, és a gyerektartás, amit kötelező apámnak fizetnie, abból ment a havi étkezésem.
Szerintem nagyon gyorsan keress munkát, passziváltasd magad az egyetemen(gondolom felsőfokú szakképzésre jársz államin) és csak azután mondd el, miután el tudod tartani magad. De ezt sürgősen egy hónapon belül.
Ha a barátodnál vagy, gondolom nem kerül sokba, tehát ilyen negyvenből már ki is jössz egy hónapra, persze a szórakozást hanyagolni kéne.
Ha ez megvan, kezdj bele valami olyanba, ami érdekel, ha nincs, dolgozz teljes munkaidőben, amíg ki nem találod.
Én legalábbis ezt tenném. (amúgy a külföld is jó ötlet persze)
Gyakorlatilag kihasználtad a szüleidet,én nagyon pipa lennék Rád!Neked nincs lelkiismereted?Hogy bírsz a szüleid szemébe nézni?
Azt hiszem erre mondják,hogy vastag a bőr a képén.
Na de nem azért tetted fel a kérdést,hogy Téged szapoljunk,hanem a segítségünket kérted.
Szerintem minél előbb beszélj velük!Még a héten!
Havonta kb 6500 ft-ba kerül, hogy egyetemre járok. Ez 3 bérlet ára. Nem kell fizetnem se koleszt se mást.
A munkával az a baj, hogy egy érettségivel sehova sem kellek. Megpályáztam a szoctámot, hátha valamennyit elnyerek.
Nem járunk szórakozni, semmi extra dologra nem szoktunk költeni (na jó, a milka csoki meg az energiaital az felesleges, de függők lettünk)
Ne legyél negatív!
Nem volt pazarlás ez a 2 év, szereztél tapasztalatot, és végre látod, hogy ez a hely nem neked való, és mást szeretnél!
Csak magadon múlik, hogy mit teszel, szerintem ha úgy adod elő édesanyádnak, nem lesz olyan komoly a haragja. Például: anya, igen megbuktam, igen, nem mondtam meg, de most már tiszta a fejem, tudom, mit akarok, tudom, hogy ez nekem nem jó. Benőtt végre a fejem lágya, és újrakezdem egy másik egyetemen, egy másik szakon. És szeretném, ha támogatnál.
Biztosan van rá lehetőség, hogy átiratkozz máshová, amit te is jobban szeretnél.
Hajrá, szerintem ha látja édesanyád, hogy végre helyes döntéseket hozol (már az is egy jó dolog, hogy felismerted magadban a hibákat), biztosan megenyhül majd.
Ha jól értem akkor ez egy felnőttképzés, ami nem jár diplomával?
Nem értem minek húzod, minél tovább halogatod annál nehezebb lesz.
Bár annyit mondhatsz hogy elmész dolgozni, és halasztasz. Nem tudom ezt mennyire fogják bevenni. Aztán halasztod-halasztod.
Könnyebb helyzetben lennél ha önálló lennél, független a szüleidtől. De ahogy elnézem te még nagyban tőlük függsz. Így hát... nehéz tanácsot adni.
Mindenképp botrány lesz, ha a szüleid hajlamosak az ilyenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!