Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti hogyan reagálnátok...

Szülők, ti hogyan reagálnátok arra, ha megtudnátok hogy a lányotok majdnem 2 éve hazudik?

Figyelt kérdés

Általában nem szoktam hazudni a szüleimnek, de muszáj volt. Az egyetem első félévében megbuktam egy tárgyból, ami azt jelenti hogy 2 év helyett 3 év alatt tudom elvégezni. Persze otthon azt mondtam, hogy mindenből átmentem.

A 2. félévben próbáltam még jobban odafigyelni a tanulásra, de nem ment. Akkor is megbuktam egy tárgyból. (2. félév végén ért vége a kapcsolatomnak, annyira megviselt hogy megbuktam az egyik vizsgán).

A 3. félévben pedig 1 tárgy kivétel mindből megbuktam. Hiába jártam be órákra, egyerűen nem tudtam odafigyelni. Nem az elmélettel volt gondom, hanem a gyakorlattal.

Ebben a félévben (amiről a szüleim úgy tudják, hogy a utolsó) pedig be sem járok órára. A sok bukás miatt csak 2 tárgyam maradt, de nincs lelki erőm bemenni. Csalódtam a suliban, csalódtam magamban.

Volt egy mentőötlete a barátomnak, hogy kimegyünk külföldre dolgozni, hátha akkor nem fognak annyira haragudni a szüleim és a nagyszüleim. De jelenleg semmi sem úgy alakul ahogy elterveztem.

Május még messze van, de nem tudom mit fognak szólni a szüleim. 2 évet elpazaroltam az életemből, olyan dologra amiről azt hittem, hogy érdekel. De már utálom. :(

2012. febr. 22. 13:36
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Anyukámnak pedzegettem, hogy nem akarom befejezni a sulit. De apu nem tudja. Azt mondta, ha egyszer is megbukok, kidob a lakásból. (Nem velük élek, hanem a barátommal, de mégis csak támogatnak anyagilag, nem kevéssel)
2012. febr. 22. 13:41
 2/31 anonim ***** válasza:
74%
És ezt pontosan miért is nem lehetett megmondani nekik?
2012. febr. 22. 13:42
 3/31 A kérdező kommentje:
Mert képtelen vagyok elmondani az igazat. Mindenki azzal nyaggat, hogy tanuljak, végezzem el a sulit, menjek dolgozni stb. Ez oké. De rájöttem, hogy rossz szakot választottam, amit képtelen vagyok elvégezni. :(
2012. febr. 22. 13:44
 4/31 anonim ***** válasza:
95%
A szuleid ha nem tamogattak volna anyagilag, akkor ez nem tortent volna meg! Biztosan nem fognak ujjongani, de fogadd el azt,amit mar elkovettel, es batran mond el nekik, hogy hol tartasz jelenleg. Egy szulo sok mindent megtudd bocsajtani, meg akkor is, ha idegessegeben eleg ijesztoket mond, s mint latod, hogy megsem figyeltel arra, amit a papad mondott!
2012. febr. 22. 13:50
 5/31 A kérdező kommentje:

Képtelen vagyok erőt venni magamon. :(

Talán majd tavasszal, ha jobban állunk anyagilag, akkor meg tudom tenni. :(

2012. febr. 22. 13:53
 6/31 anonim ***** válasza:

Meg kellett volna mondanod a szüleidnek, mert lehet ezután nem fognak megbizni benned!

Ne várjál tavaszig, hiszen már igy is késõ és te is megnyugodhatsz.

2012. febr. 22. 13:59
 7/31 anonim ***** válasza:
Hű. Minél inkább halogatod, annál rosszabb lesz. Közösen lehet, hogy jobb megoldást találni. Hívd segítségül a családból azt, akire leginkább számíthatsz.
2012. febr. 22. 14:00
 8/31 anonim ***** válasza:

Minél előbb elmondod annál hamarabb túl leszel rajta....

Nálunk azt szokott bejönni hogy tálalok vagy keresek egy nagyobb problémát és akkor az enyém sokkal kisebbnek tűnik majd...:)

2012. febr. 22. 14:11
 9/31 anonim ***** válasza:
Melyik egyetem az és milyen szak, ami 2 év alatt diplomát ad?
2012. febr. 22. 14:12
 10/31 Andizsuzsi ***** válasza:
84%
Egyáltalán nem jársz iskolába, de a szüleidtől kapott - nem kevés - támogatást elfogadod, és majd csak a tavasszal akarod megmondani, hogy ne vegyen édesanyád új kosztümöt a diplomaosztódra? Megérdemelnéd, hogy jól felképeljenek.
2012. febr. 22. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!