Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi megtakarított pénzed van?

Mennyi megtakarított pénzed van?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy 3-4 havi pénz lenne az ideális. Van valakinek ennyi? Tényleg reális ez az érték?
2009. jún. 3. 07:29
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
98%

Nekünk sincs megtakarításunk: amikor végre úgy tűnik hogy helyreálltunk anyagilag (nincs sos tartozás), és végre félrerakhatnánk valamennyit, mindig beüt valami - gyógyszert kell venni, kocsit javíttatni, stb :((

Így egy forintot sem tudunk félrerakni.. :(

2009. jún. 3. 09:23
 12/60 anonim ***** válasza:
77%

Van megtakarításunk és tudunk félre tenni egy közalkalmazotti és GYEd-ből havi 40 ezres törlesztő és 30-40 rezsi mellett. Hogy mennyit az csak ránk tartozik. De tényleg csak úgy lehet,hogy akarok és oda figyelek.

Persze akkor sem tud mindenki aláírom. De hitelkártya és hasonlók nem mindenre megoldás. Van amikor kell a hitel, de nem mindig.

2009. jún. 3. 09:32
 13/60 anonim ***** válasza:
78%
A számlám mínuszban van, az aprókat gyűjtöm egy dunsztosüvegbe (5-100 ft-osokat). Ha összejön pár ezer abból veszek magamnak egy táskát vagy egy ruhadarabot
2009. jún. 3. 09:33
 14/60 anonim ***** válasza:
89%
500000.-kp van félretéve, és 800000.-Ft befektetésben. És jövőre letelik a kocsink és a lakásunk hitele!!!(havi 60 ezer) Hipp-hipp-hurrá!!
2009. jún. 3. 09:36
 15/60 anonim ***** válasza:
100%

Egy kevés megtakarításunk van, talán 2-3 hónapot ki lehetne húzni belőle, ha minden kötél szakadna. Ezt még akkor sikerült félretennem, amikor a szüleimmel laktam és már dolgoztam. Szerencsére még van belőle valamennyi, de kopott már belőle, főleg amikor tavaly ősszel munkanélküli lettem.

Két átlag fizetésből élünk, a lakástörlesztőnk 20-25.000-rel emelkedett meg. Ahogy előttem is írták, amikor már kezdenénk egyenesbe érezni magunka mindig jön valami, pl. fogorvosi kezelés,gyógyszert venni, autót szervizeltetni, nyáron két lagziba megyünk, ősszel műszakis és zöldkártyás lesz az autónk, szóval amióta házasok vagyunk a megtakarítás nem megy. Minden fillérnek helye van mindig. Pedig nem élünk nagylábon, az áruházak akciót figyelem, pl. mosószert, öblítőszert akcióban veszek, akkor is ha még van otthon, mert ha két hét múlva elfogy nem szívesen adok érte több száz forinttal többet. Tusfürdőt csak akciósakat. A Sparba jó akciókat lehet kifogni és a Lidl-t is nagyon kedvelem, élelmiszerek (felvágottak, tejtermékek), pl. papírtörlő, WC papír, alufólia, szemeteszsák nagyon jó áron vannak, az utóbbiakat szigorúan csak a Lidl-ből szerzem be.

2009. jún. 3. 09:37
 16/60 anonim ***** válasza:
98%

semennyi:(

gyesen vagyok...lakáshitel, diákhitel, gázszámla a legtöbb.

7 év múlva letelik a lakáshitel, hi-hi :)))))

2009. jún. 3. 10:12
 17/60 anonim ***** válasza:
100%
Én lakásra gyűjtök, úgyhogy jelenleg lekötve most 1 millió körül van félretéve. Most csak arra költök, amire muszáj, vagy ami valahogy segít pénzt keresni (nem olyan, hogy fizetek a munkáért, hanem pl. technikai eszközök).
2009. jún. 3. 10:39
 18/60 anonim ***** válasza:
96%
Miért van lepontozva az, akinek van megtakarítása vagy gond nélkül tud félretenni? Egyébként nekem sajnos nincsen, duplájára emelkedett a havi lakástörlesztésem és így hónapról hónapra élünk. Ráadásul mindig beüt a krach, ha úgy állok, hogy jutna a megtakarítási számlára is. A múlt héten például leáztattam az alattam lakót, mert megadta magát a mosógépem. :-(
2009. jún. 3. 10:52
 19/60 anonim ***** válasza:
100%
Mi eddig 8 havi pénzt tudtunk összetenni, hosszú idő alatt persze, jövőre le kell cserélnünk az autónkat, egy pár évvel fiatalabbra, de erre max a pénz felét szánjuk, kell, hogy maradjon tartalék. Különben nagyon meghúzzuk magunkat, pl rengeteget spórolunk az étkezésen, arra törekszünk hogy jóllakjunk ,nem pedig az ínyenckedésre. A ruháink már kétségbeejtőek, magamnak cipő is kellene, de amíg itthon vagyok a kicsivel sajnálnám a pénzt a divatozásra.
2009. jún. 3. 11:03
 20/60 anonim ***** válasza:
95%
Munkanélküli vagyok évek óta, pénzem sincs, miből raknék félre? De mikor dolgoztam sem tudtam félretenni semmit, örültem ha kitartott a hónap végéig az a kevés.
2009. jún. 3. 11:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!