Mennyi megtakarított pénzed van?
Nekünk sincs megtakarításunk: amikor végre úgy tűnik hogy helyreálltunk anyagilag (nincs sos tartozás), és végre félrerakhatnánk valamennyit, mindig beüt valami - gyógyszert kell venni, kocsit javíttatni, stb :((
Így egy forintot sem tudunk félrerakni.. :(
Van megtakarításunk és tudunk félre tenni egy közalkalmazotti és GYEd-ből havi 40 ezres törlesztő és 30-40 rezsi mellett. Hogy mennyit az csak ránk tartozik. De tényleg csak úgy lehet,hogy akarok és oda figyelek.
Persze akkor sem tud mindenki aláírom. De hitelkártya és hasonlók nem mindenre megoldás. Van amikor kell a hitel, de nem mindig.
Egy kevés megtakarításunk van, talán 2-3 hónapot ki lehetne húzni belőle, ha minden kötél szakadna. Ezt még akkor sikerült félretennem, amikor a szüleimmel laktam és már dolgoztam. Szerencsére még van belőle valamennyi, de kopott már belőle, főleg amikor tavaly ősszel munkanélküli lettem.
Két átlag fizetésből élünk, a lakástörlesztőnk 20-25.000-rel emelkedett meg. Ahogy előttem is írták, amikor már kezdenénk egyenesbe érezni magunka mindig jön valami, pl. fogorvosi kezelés,gyógyszert venni, autót szervizeltetni, nyáron két lagziba megyünk, ősszel műszakis és zöldkártyás lesz az autónk, szóval amióta házasok vagyunk a megtakarítás nem megy. Minden fillérnek helye van mindig. Pedig nem élünk nagylábon, az áruházak akciót figyelem, pl. mosószert, öblítőszert akcióban veszek, akkor is ha még van otthon, mert ha két hét múlva elfogy nem szívesen adok érte több száz forinttal többet. Tusfürdőt csak akciósakat. A Sparba jó akciókat lehet kifogni és a Lidl-t is nagyon kedvelem, élelmiszerek (felvágottak, tejtermékek), pl. papírtörlő, WC papír, alufólia, szemeteszsák nagyon jó áron vannak, az utóbbiakat szigorúan csak a Lidl-ből szerzem be.
semennyi:(
gyesen vagyok...lakáshitel, diákhitel, gázszámla a legtöbb.
7 év múlva letelik a lakáshitel, hi-hi :)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!