Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen apa az, aki 2 gyereke...

Milyen apa az, aki 2 gyereke közül csak az egyikre íratja életbiztosítási kedvezményezettségét és megtakarított pénzét halála esetén?

Figyelt kérdés

Mindegyik gyerek más feleségtől született, a nagyobbik, akit mindenben támogat az apa már 21 éves keresőképes, akiről semmilyen anyagi formában nem gondoskodik a jövőben vagy halála esetén az 2,5 éves.

Én a felesége vagyok sajnos még és nagyon el vagyok keseredve emiatt, már a válást fontolgatom.

2010. szept. 8. 19:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem írod, milyen helyzetben van a nagyobb fiú. Él az anyja? Van támasza az apját leszámítva? Ráadásul nem ez lesz nyilván az összes örökség utána, hanem ingatlan, miegyebek, bőven jut a közös gyereketeknek is.
2010. szept. 8. 19:18
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a támogatott nagyfiú az apa előző (másik) házasságából született, a 2,5 éves meg a te gyereked...

Az apa veletek él?!

Lehet, a nagyfiúval kapcsolatban lelkiismeretfurdalása van, mert annakidején elhagyta?!... Vagy most sürgetőbbnek érzi, hogy őróla gondoskodjon, hiszen ő ebben a pillanatban több segítségre szorul, hogy a saját lábára állhasson?!...

A picinél még ráér életbiztosítást ráíratni, nem gondolod?!

2010. szept. 8. 19:25
 3/10 anonim ***** válasza:
Lehet jobb válaszokat tudnánk adni, ha esetleg leírnád, mi a helyzet a nagyobbik fiú édesanyjával. Él-e még, vagy miért váltak el, a fiú, hogy él, milyen körülmények között, meg ilyesmiket. :)
2010. szept. 8. 19:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy hülye kérdés lesz, de beszéltél már erről a férjeddel, és tudja, hogy mennyire megbánt ezzel téged, és mennyire szar érzés lesz a kisebbik gyerekének, ha már fel tudja fogni, hogy az apja nem fog neki egy kanyit sem adni az örökségből? És hogy MIÉRT teszi ezt? Lehetséges, hogy tényleg csak kárpótolni akarja a fiát, akivel esetleg nem törődött annyit-bele sem gondolva abba, hogy ott van a másik is, akinek valszeg szintén szüksége lesz pénzre... és én eléggé olyan ember vagyok, aki nem buzdítja az első kommentben váslásra az embert, ha zűr van a kapcsolatában... de ha ennyire nem tisztel sem téged, sem a gyereketeket, és miután megbeszélitek/megbeszéltétek, sem változtat, akkor tényleg az lesz a legjobb, ha elválnak az útjaitok...
2010. szept. 8. 20:07
 5/10 anonim ***** válasza:
azt nem írtad mikor kötötte, mert én a lányomat és a hugomat jelöltem 70-30arányban és eszembe se jutott sokáig h át kéne iratni, 1éves volt a fiam amikor megváltoztattam 40-40-20ra.
2010. szept. 8. 20:50
 6/10 A kérdező kommentje:

Mindkettő a saját gyereke, csak 2 házasságból. A nagyobbik már keresőképes, anyja is él, és az egyik teljes házát is már most életében átíratta rá. Azon kívül a kocsi is az övé lesz mihelyst megvan a jogsija.

A gond az, hogy ő egyrész veszélyes munkát végez, másrészt már 60 éves bármikor történhet vele valami, lehetett volna eddig is, mikor én a kicsivel gyeden voltam.

Kérdezem ha akkor vagy bármikor meghalna én itt maradnék a picivel egy fillér nélkül a nagyobbik gyerek meg hawaiozna a milliókból? Pedig a férjem nagyon jól tudja hogy anyagilag sajnos nem állna módomban még eltemetni sem.

Akkor neki nem fontos a kissebbik gyerek jövője?

Miből megy iskolába, egyetemre amikor már majd csak rám számíthat?

2010. szept. 9. 08:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Bocs de minek szültél egy tatának? Gondolkodtál volna ezeken a dolgokon a gyerekvállalás előtt.
2010. szept. 9. 08:51
 8/10 A kérdező kommentje:
Már bocs, de az apa életkora nem zárja ki azt hogy igazságosan és egyformán gondoskodjon mindkettő gyerekéről......!Nekem ez meg sem fordult a fejemben, hogy így tesz.
2010. szept. 9. 15:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez egy trágya! Ennyi idősen pláne lehetne már esze!
2010. szept. 12. 16:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Mi újság veletek kérdező?
2015. ápr. 13. 22:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!