Házasság, közös kassza, mégis én pénzem te pénzed?
Ez hogy is van?Csak a fizetés közös,az már nem amit "külön"keres?(pl hobbiból származik a pénz)
Mégha a gyerekre van is költve az van, hogy add vissza mert én kerestem, az én pénzem....
Akkor minek adja oda,ha visszakéri?
Gondolom a hobbipénzt magára akarja költeni.
Nekem magas dolog ez,nem is tudok mit mondani,mert nálunk mindig is közösen működött a pénz.Ami kell megvesszük,és nem nézzük hogy az épp kinek a forintja..
Szerintem az a legtisztább ha külön számlára megy a pénz.
A számlákat meg felesbe állni.
Ha külön kassza van egy házasságban,az akkor már régen rossz!Ha csak a számlák közösek,miből fedezik a kaját,a ruházkodást stb.Legyen mindegyiknek valamennyi "zsebpénze",amiből a saját,külön kiadásait fedezi,de a többi közös kell legyen.Még akkor is,ha valamelyik többet visz haza.
A házasság életközösség!
Ismerek egy házaspárt, akik harminc éve minden egyes forintról számlát vezetnek, és náluk működik. Az egyiküknek Audija van, a másiknak kispolszkija, egymás autóját nem használhatják. A számlákat felesben fizetik, az ebéd összes hozzávalójának árát szintén elosztják. Úgy viselkednek, mintha nem is házaspár lennének, hanem albérlőtársak...
A házasság szerintem arról is szól, hogy nincs enyém-tied, hanem "miénk" van helyette. Annyira szomorúnak tartom, hogy válás esetén egyesek a másik fél pár zokniját is képesek elperelni, és tizenöt évekre visszamenően számlákkal igazolják, hogy azt a pár zoknit az ő pénzéből vették...
Egyébként pedig, ha már itt járunk: a gyerek közös, tehát amit a kedves Urad a gyerekre költ, azt tőled nem kérheti vissza.
Függetlenül attól, hogy a házasság vagyonközösség,
szerintem fontos, hogy mindenkinek legyen külön zsebpénze is, amit kedve szerint költhet. Eléggé frusztráló, ha hiába keres az ember, mindent elnyel a feneketlen "közös kassza". Én nem tudnék olyan kapcsolatban élni, ahol családi kupaktanácsot kell összehívni, ha venni akarok magamnak néhány könyvet, netán egy ruhát.
Igen én is így gondolom.De itt nem rólam van szó, hanem egy ismerősömről.Csak ma hallottam, mikor mondta a feleségének, valamire, hogy dehát az az én pénzem....
Erre rákérdeztem, hogy hoghogy...?Erre azt monda a fizu közös, de amit boltolok, az az enyém.
És igen, vettek úgy pl cipőt a gyereknek a "külön"pénzből, hogy a feleségétől vissza kérte.....
Pfujjjjjj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!