Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi megtakarított pénzed van?

Mennyi megtakarított pénzed van?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy 3-4 havi pénz lenne az ideális. Van valakinek ennyi? Tényleg reális ez az érték?
2009. jún. 3. 07:29
1 2 3 4 5 6
 1/60 anonim ***** válasza:
99%
viccelsz? havi 80 ezres fizuból, havi 60 ezer elmegy a csekkekre. marad 20 kajára és minden egyébre. szerinted ebből lehet akár 1 forintocskát is félretenni? szóval egy nagy kövér 0 van nekem félretéve.
2009. jún. 3. 07:37
 2/60 anonim ***** válasza:
96%

Én soha sem így fogtam fel, hogy "ebből a kevésből" nem lehet.

Ha tehettem, akkor csak ezer.ft. tettem félre.

De semmiképpen sem nyúltam hozzá.

Most kb 5.m. van lekötve,és ez mind az aprókból tettem félre, persze, ez több mint 15 év takarékoskodása.

2009. jún. 3. 07:42
 3/60 A kérdező kommentje:
Egyetértek. Én már rég elkezdtem gyűjtögetni, gondoltam 5 ezrével félre tudok tenni. Nem tudok. Mindig kell valamire.
2009. jún. 3. 07:42
 4/60 anonim ***** válasza:
100%
Van megtakarításunk, másfél éve, még a válság előtt kötöttük a szerződést. Havi 30 ezer forintot fizetünk, ami igen nehéz ügy, főleg mostanában, hogy a fizetésünk csökkent, és az élet is drágább lett. De kihúzzuk valahogy, kigazdálkodjuk, mert mindketten azon az állásponton vagyunk, hogy lehet még ennél is rosszabb (pl. ha egyáltalán nem lenne munkahelyünk). Öt év múlva állítólag már nyereséges lesz a konstrukció, addig pedig életbiztosításként és nyugdíj-előtakarékosságként funkcionál. Nagyon remélem, hogy nem kell hozzányúlni ahhoz a pénzhez...
2009. jún. 3. 07:59
 5/60 anonim ***** válasza:
100%

Nincs túlságosan sok megtakarított pénzünk családi szinten: kb. 720-730 ezer Ft van a bankban, amelyhez nem nyúlunk, csak végszükség esetén (betegség, vagy váratlan nagy kiadás: mondjuk egy új mosógép, ha bekrepálna a mostani). Tavaly is ebből vettünk LCD-tévét, mert nem igazán vagyok bizonyos hitel- és kölcsöntípusok híve.

Én így teszek félre:

a) a nagybevásárlást keménydiszkontban végzem egy- vagy kéthetente, és mindig félreteszek 2-3 ezer Ft-ot (kb. ennyi a végösszeg-differencia egy heti nagybevásárlás esetén egy keménydiszkont és egy szupermarket közt nagyjából hasonló jószágkosárnál)

b) félreteszem a blogjaimból (hirdetőfelület!) származó passzív jövedelmet

c) a pénzösszeg egy része abból származik, hogy tavaly minden nap félretettem 500-Ft-ot: ekkor még ennyibe került a kedvenc cigarettamárkámból egy dobozzal (most már csak nagyon riktán dohányzom)

d) januártól májusig sok palántákat (virágok, sokféle petúnia, paprika, paradicsom stb.) nevelek a tetőtérben (van egy kihasználatlan, jó nagy ablakkal rendelkező hatalmas szobánk odafent). Egész évben gyűjtögetem a műanyag dobozokat. Kb. 5000 Ft-os anyagi ráfordításból (virágföld, magok), és szinte nulla munkaidő-ráfordításból "csinálok" májusra-júniusra 160-170 ezer forintot.

2009. jún. 3. 08:08
 6/60 anonim ***** válasza:
100%
1 millió 200 ezer van, ennek a nagy része lekötve. Én is eldöntöttem, hogy mindig teszek félre valamennyit.
2009. jún. 3. 08:39
 7/60 anonim ***** válasza:
95%
Pedagógusfizetés + gyed, jelenleg 85 ezres lakástörlesztő részlet... épp most éljük fel a korábbi megtakarításunkat. 5 éve még 2,2 millánk volt, most meg - bár nagyon nagyon takarékosan és odafigyelve élünk - örülünk, hogy nem megyünk minuszba a havi kiadásokkal. Félretenni nem tudunk.
2009. jún. 3. 08:45
 8/60 anonim ***** válasza:
100%
Mi úgy teszünk félre, hogy nem a maradékból gyüjtünk hanem a meglévöböl. Van egy plussz külön bankszámlánk mindkettönknek, a rendesre érkezik a fizunk, onnan fizetünk mindent, és a külön számlára automatikusan megy át egy adott összeg havonta, nem nagy összeg de az is pénz. Ha nyaralni akarunk vagy új bútort, akkor arra már minimum egy fél évvel elötte elkezdünk spórolni, nézzük, hogy hol melyik a mi igényeinknek a legolcsobb, legmegfelelöbb, és félreteszünk rá amennyit tudunk. Amit megfigyeltem, hogy én kb egy éve dolgozom elötte a párom tartott el, addig kevesebb mindent engedthettünk meg, most hogy az én keresetem is elég magas, így a kiadásaink is nöttek, az igények is nöttek.
2009. jún. 3. 08:48
 9/60 anonim ***** válasza:
96%
Sajnos nekünk sincs megtakarításunk. Éppenséggel lehetne, de nekünk is megemelkedett a lakáshitel meg született egy kisbabánk is. Valahogy mindig elcsábulok, ha a gyerekről van szó. :-) De ősztől félre kell tenni mert lakásfelújítás lesz.
2009. jún. 3. 08:51
 10/60 anonim ***** válasza:
90%

Nekünk sincs megtakarításunk, egyenlőre a felhalmozott adósságokat fizetjük vissza, ami most már hatalmas összeg.

De hetente félreteszek egy kis pénzt, amit jövőre az utazásokra szánok. Ez egyenlőre meglepetés a férjemnek, ő nem tud róla. És még észre sem vette, hogy ezek az összegek hetente eltűnnek a számláról. Ezt amúgy is felvenném, max nem költöm el.

Mondjuk nehéz megállni, hogy ne vegyem meg a szokásos apróságokat, de a cél lebeg a szemem előtt.

2009. jún. 3. 09:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!