Jogosan tartom furának, vagy esett egy kicsit rosszul?
Barátnőm nem tudott jönni mesterképzésre, mert nem volt nyelvvizsgája, így 1 évvel utánam kezdte csak el. Megkért h adjam neki oda az összes első éves jegyzetemet, mivel nagy segítség lenne neki, amúgy is levelezőn kezdte el.
Én odaadtam, de egy köszönömön kívül nem kaptam semmit. Jól esett volna mondjuk egy csoki. Vagy aznap mikor odaadtam utána elmentünk kajálni, pl meghívhatott volna. Ez még augusztusban történt, azóta nem is találkoztunk, csak kb havonta 1-2x e-mailben megkérdezzük a másiktól, h mi újság.
Vagy én gondolom ezt rosszul? Engem úgy tanítottak, h illik az ilyet, pláne nem kis dolgot viszonozni vmivel. Pl kölcsönkértem egy ismerősömtől egy könyvet a sulihoz pár hétre, de vittem neki egy tábla csokit cserébe. De azért egy teljes évi jegyzet jóval nagyobb volumenű dolog.
ja igen a kérdésben látom rosszul írtam.
szóval mikor odaadtam barátjának adtam, mikor visszaadta aug végén akkor mentünk el kajálni
Hát igen, utólag mindig megy a szépítés, ha nem egyből a kérdezővel ért egyet mindenki. :D
Nálunk az egyetemen tök idegenek adnak egymásnak jegyzeteket (pl. felsőbbévesek az alsóbbéveseknek) egy köszönömért cserébe, és senki nem csinál ügyet belőle. Akkor te miért teszed?
Neked így fura, nekem meg az fura, hogy cserébe elvársz valamit.
Az érettségi tételeimet oda adtam barátnőmnek, mert idén szüksége van rá. Elautóztam egy csomó benzint még átvittem és hazajöttem, a szabadidőmet álodztam rá, mégse fordul meg a fejemben, hogy bármit is elvárjak cserébe. Szívesen segítek, és adom azt amim van, nem azon pörgök, hogy ezért járna valami.
Akkor ezek szerint csak én szoktam figyelmes lenni ha segítséget kapok vkitől és próbálom egy kicsit meghálálni.
köszi a válaszokat!
már megint másról beszélsz.
nem érted h nem várom el, azért segítség! de én ha kapok vkitől vmit úgy tanultam, h illik meghálálni, akkor is ha az illető nem várja el mert szívesen adja.
de úgy látszik ilyen csak vidéken van, vagy talán már ott is kihalófélben..
Én vidéki vagyok, de nem értem a problémádat. Ahelyett, hogy átmész "bunkópestizésbe", gondolkodj. Az a bajod, hogy nem kaptál köszönőajándékot. De megköszönte. Olyan nagy dolog egy csoki, hogy augusztus óta ezen pörögsz? Jártál már pár évet egyetemre, tudhatnád, hogy nem csokira megy a dolog...jó, te adnál, mert te extra figyelmes vagy. De ez nem jelenti azt, hogy aki nem ad, az bunkó. Megköszönte, és ez a lényeg.
Hihetetlen, hogy diplomás, elvileg értelmes emberként ezen rugózol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!