Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hiszitek azt, ha már...

Miért hiszitek azt, ha már megvan a gyerek, akkor ezzel láncra lehet verni a férfit? S miért a 3. felet kell ilyenkor leszólni?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy miért jöttök mindig a gyerek témával. Én értem, hogy nehéz 2 - 3 gyerekkel új partnert találni, de ez még nem jelenti azt, hogy akkor láncra kell verni valakit.

Sok helyen olvasom, hogy a harmadik felet szidjátok és a férfit hogy lelépett. Igaz, nem szép dolog, de sajnos ez a kapcsolatot minősíti, ha férj lelép. Akkor az már alapban belülről rohad, nemde? Nem lehet, hogy túlzottal el vagytok foglalva a gyerekkel és a férjre meg sz@rtok nagy ívben?

Sajnos én ezt látom. Sok helyen, hogy ha már megvan a gyerek, akkor nem kell ápolni a kapcsolatot. Még az újdonsült házaspár barátaimnál is látom. Amíg nem volt gyerek, addig nagy love volt, s miután jött a gyerek már az anya úgy beszélt a férfival, mint egy kutyával és csak a gyerek, gyerek, gyerek...

miért nem lehet ezeket közösen csinálni? Miért kell kizárni a férjet? No meg tudom, hogy a facebook egy idiótaság, de ott is ezt tükrözi (ismerőseimnél), hogy a gyerekről 1000 fotó fel van töltve, de a férjet meg nem is lehet látni. Nem is lehet látni, hogy ki a a büszke apa.

A 3. féllel kapcsolatban meg én úgy gondolom, ha megismerkedünk egy férfival, akkor természetes, hogy a SAJÁT boldogságunk a fontosabb, mint annak a feleségéé, ha érzünk valamit az illető iránt. A szerelmet nem lehet befolyásolni és ilyenkor kit érdekel a gyerek meg a feleség??

Én személy szerint CSAK AZÉRT nem kezdenék nős, gyerekes emberrel, mert ÉN akarok lenni az ELSŐ aki neki gyereket szül és akit elvesz. Nem akarok második lenni. Viszont nem azért nem kezdenék ilyen emberrel, mert "jaj szegény feleség, szegény baba..." kit érdekel?

Ha rossz a kapcsolat, akkor nem tök mindegy, hogy én viszem el a férjet otthonról vagy egy utánam jövő másik nő?

Ha valami rossz, úgy is előbb utóbb vége, mert az emberek nem figyelnek oda a másikra.

Én biztos vagyok benne, hogy ezek a férjek nagyon sok mindent nem kapnak meg otthon. (szeretetnyelvek...stb. érdemes utánaolvasni Gary Chapman: 5 szeretetnyelv)

Szóval mielőtt még kinyírnátok a 3. felet, inkább nézzetek ti is magatokba, hogy mikor kezdett el hanyatlani a házasság.

Érdemes feltenni a kérdést:

Mindent megtettem a másikért?

Megkérdeztem, hogy mire van szüksége?

Megkérdeztem akár egyszer is, hogy mitől érzi jobban magát, miben tudok neki segíteni hogy jobb legyen?

Odafigyeltem az apró jelekre?

Szülés után tényleg ugyanaz az ember voltam mint előtte?

stb.stb.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

NA üdv.

A vadász.

2012. febr. 6. 09:52
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
72%
Ha te valóban 27 éves boldog házasságban élnél, akkor eszedbe sem jutna ennyi hülyeséget összehordani. :)
2012. febr. 6. 10:21
 12/46 A kérdező kommentje:
Palm egyetértek veled is. Az igaz, hogy vannak férjek, akik nem akarnak egyáltalán segíteni. Viszont ismét ez úgy van, hogy ha a párok között van megfelelő kommunikáció, akkor ezt el lehet azzal kerülni, hogy az esetleges gyerekvállalás előtt fel lehet mérni azt, hogy a férj milyen "apa" lesz. Természetesen sajnos itt is vannak kivételek, akikről azt hiszi az ember, hogy jó apa lesz s egy idő után már csak a sör meg a kanapé marad a legjobb barát.
2012. febr. 6. 10:22
 13/46 anonim ***** válasza:

Abban igazad van, hogy sok nő valóban úgy viselkedik, ahogy leírtad.

Viszont sajnos vannak olyan férfiak (skalpvadászok), akiknek tök mindegy, hogy milyen tip-top anyuka várja otthon, akkor is félrelépnek, ha az 5 fogásos vacsi és a masszázs után minden nap könnyít rajta az asszony szájjal, akár 5x is.

Visszafordítva pedig, mi van akkor, ha anyuka foglalkozik magával és a párjával is (a gyerekeken és a háztartáson kívül), nem hagyja el magát, igényes stb, de apuka mégis bepunnyad, igénytelen lesz és a sör+távirányító+kanapé kombó jelenti számára a munkán túli életet?

Ekkor mit tegyen az asszony?

2012. febr. 6. 10:30
 14/46 anonim ***** válasza:
100%

10 év nagy szerelem, jött az első gyerek. nagy boldogság, betervezve a tesó. Mire megjött rájött a férj hogy nem neki való ez az egész. Minden figyelmet megkapott, tiszta lakás várta, vacsora, beszélgetés, meghallgatás, pihenni hagyás hogy kifujja a hetet.

Közös nyaralás: sosem volt mióta megvan a gyerekek, csak 1x 4 napra akkor is az Ő családjával. Kértem legyen itthon többet:nem.

Mondtam elég kevesebb pénzből is kijövünk : nem.

Kértem legyen többet a gyerekekkel: nem.

Mi a baj: semmi.

Beszélgessünk:

fáradt vagyok.

Csináljak vacsorát?: nem kell.

Mindezt ugy hogy egyedül voltam a nap 24 órájában, csinos vagyok vékony, mindig adok magamra, a gyerkek példásan nevelve.

Valamiért mégsem kellett neki.

Nem mindig a nő a hibás, van ugy hogy a férfi. És én hiába akarom megoldani a problémákat, kértem üljünk le, mondja el mi a baja, sosem volt ideje rá.

Szép ha az ember nem akarja elhanyagolni a párját, amaz viszont sz@rik bele az egészbe. Egyedül széllel szemben pisilni nem lehet.

Nem gondolnám hogy a gyerek a világ közepe, nekem is vannak igényeim, és is NŐ vagyok. De van pár hónap amikor igenis lehet hogy háttérbe szorul az apa. Aki IGAZÁN szereti a családját annak nem probléma!! 4 hónap után ugyanugy el lehet menni vacsorázni/ebédelni. Ha azt vesszük hogy 70 évig élünk abból elég kevés ez a 4 hónap nem?

Annak idején a férfiakat a sorkatonasából több éven át várta a barátnője, most meg Ők nem tudnak várni? pár hónapot? szomorú...

2012. febr. 6. 10:30
 15/46 anonim ***** válasza:
74%

Miért vagy így felháborodva?

nyugi:)

2012. febr. 6. 10:35
 16/46 anonim ***** válasza:
100%

Összességében egy dologban igazad van: a legtöbb pár nem kommunikál normálisan és nem figyel a másikra kölcsönösen. De szerintem ez egyáltalán nem nemfüggő, mindkét nemben azonos arányban megvan szerintem az odafigyelés, törődés hiánya.

A legnagyobb baj, hogy a felnövekvő generáció 95%-ban ezt tanulja a szüleitől.

2012. febr. 6. 10:36
 17/46 A kérdező kommentje:
Igen az ilyen férfiak, akik így viselkednek az eléggé szomorú. Nem is azokról a nőkről beszélek, akik megpróbálják helyrehozni a dolgokat, hanem azokról, akik nem. Akik nem figyelnek oda. Az ilyesmi nők, mint te vagy, ilyennek kéne lennie soknak. Te megpróbáltál odafigyelni, igényes vagy, stb. Na hát igen. Ez jó is.
2012. febr. 6. 10:36
 18/46 anonim ***** válasza:
100%

amugy meg igen tenni kell a házasságért, de vannak helyzetek amikor épp a másiknak van arra szüksége hogy mellette legyen az akit választott, akivel együtt akart megörgedni.

Az a baj sokan azt hiszitek hogy állandóan tenni kell. ez nem igaz. Van mikor a feleségnek van szüksége a férjre, van mikor fordítva, van mikor minden jó, van mikor semmi. Vannak romantikus időszakok aztán jön a szürkeség, aztán megint változik. KITARTANI egymás mellett, JÓBAN ROSSZBAN! ez a lényeg. Ha valami nem jó meg kell oldani nem az a lépés hogy elmegyek. azzal nincs megoldva semmi. Ugyanazok a dolgok jönnek szembe egy uj kapcsolatban is csak a muff és a farkinca más...attól a probléma még az marad. És ha valaki lelép két kicsi mellől és csinál a harmadiknak egy harmadikat hidd el ugyanott fogja magát találni és rájön: b@szki ez ugyanaz.. ez ugyanugy sir, ugyanugy visit, ugyanugy el van hizva, ugyanugy nem alhatok, még több pénz....

Szóval....

2012. febr. 6. 10:37
 19/46 A kérdező kommentje:
Palm igen, sajnos ez így van.
2012. febr. 6. 10:37
 20/46 anonim ***** válasza:

14/18 ugyanaz vagyok.

Elfogadtam a helyzetet ez van. De nem fogom feladni az álmom hogy IGAZI családom lehessen egy olyan emberrel akinek nem nyűg a gyerek. Valószínű csak jobban kellett volna választanom igy utólag, de hát az érzelemnek nehezen lehet parancsolni.

2012. febr. 6. 10:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!